АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Література та наочні посібники :

Читайте также:
  1. Використана література
  2. Вопрос№15: Розвиток полемічна література та книгодрукування в XVI - першій половині XVII ст.
  3. Додаткова література
  4. Додаткова література
  5. Додаткова література
  6. Додаткова література
  7. Додаткова література
  8. Додаткова література
  9. Додаткова література
  10. Додаткова література
  11. Додаткова література
  12. ДОДАТКОВА ЛІТЕРАТУРА

Бронетранспортер БТР-70(техническое описание и инструкция по експлуатации)М,В/и,1988 г стр.15-16, 48-50.

Настанова по 14,5 мм крупнокаліберному кулемету КПВТ.К,2005р,с.6-25

Стрілецька зброя і вогнева підготовка Л.Горчаков.с.244-259.

Збірник нормативів Сухопутних військ ЗС України.Київ,2009 р.(Розділ «вогнева підготовка»)

 

Технічні засоби навчання:

Мультимедійний пристрій,

Озброєння і техніка: БТР-70 – 2 од;Кулемет КПВТ-2од,кулемет ПКТ-2 од,ЗіП КПВТ -2 од;

Навчальні питання і розподіл часу:

Вступ 8 хв.
1.Призначення баштової установки та розміщення в башті озброєння, боєкомплекту, прицілу, приладів та механізмів. 2.Вимоги збірника нормативів збірника СВ до виконання неповного розбирання та складання кулеметів КПВТ, ПКТ 3. ЗІП кулеметів 60хв     20 хв.     25 хв
Підведення підсумків заняття, відповіді на запитання (видача завдання для самостійної роботи) 7 хв.

Хід заняття

Вступна частина -8 хвилин.

- Заслухати рапорт чергового взводу;

- Перевірити наявність навчаємих і готовність матеріального забезпечення.

- нагадати студентам завдання, яке було видане їм раніше на підготовку до заняття, і домашнє завдання з минулого заняття

- Провести опитування з раніше вивченої теми;

-Оголосити тему та мету заняття

Основна частина-105 хвилин

Перше навчальне питання.. Призначення баштової установки та розміщення в башті озброєння, боєкомплекту, прицілу, приладів та механізмів.

Башта з озброєнням (мал.1) призначена для ведення прицільного кругового вогню по наземним цілям. У ній кріпляться кулемети, механізми наведення, приціл і сидіння стрілка. Башта захищає стрілка від поразки супротивником.

При прямуванні машини не в бойових умовах башта може бути повернена стволами кулеметів вперед або назад і застопорена по-похідному за допомогою колодок, укріплених на нижньому листі башти, і стопора, встановленого на даху усередині машини справа у башті. Для звільнення башти ручку стопора потрібно потягнути униз і повернути на 90° (мал.1).

Для стопорення люльки у вертикальній площині планку стопора, встановлену на даху башти, варто повернути униз і отвором на її нижньому кінці надіти на штифт. Планка стопора в крайніх положеннях утримується пружиною (мал.1).

Вежа (мал.1). зварна з броньових листів, має форму усіченого конуса. У вежі по периметру прорізу для маски встановлені щитки, що перешкоджають у бойових умовах проникненню свинцевих бризок усередину машини. Башта обертається на кульковій опорі.

 

Мал. 1. Баштова установка: 1 – прилад спостереження ТНПТ-1, 2- захисне скло прицілу; 3 – планка гальма люльки по-похідному, 4 – штифт, 5 – врівноважуючий пристрій, 6 – ущільнення маски,7 – кулемет ККВТ, 8 – кулемет ККТ, 9 – защіпка коробкоутримувача, 10 – гальмо башти по-похідному, 11 – регулювальний механізм, 12 – патронна корона, 13 – гільзоланкозбірник, 14 – кнопка електроспуска ККТ, 15 – руків’я маховика поворотного механізму, 16 – кнопка електроспуска ККВТ, 17 – сидіння стрільця,18 – приціл, 19 – руків’я гальма підйомного механізму,20 – руків’я перезарядження,21 – руків’я маховика підйомного механізму,22 – руків’я склоочищувача,23 – руків’я гальма погона,24 – електрощиток башти.Озброєння машини складається з двох спарених кулеметів ККВТ і ККТ, встановлених у башті

Люлька (мал.1) слугує основою для кріплення кулеметів, відкатників, коробкоутримувача ККТ, гільзоланкозбірника для стріляних гільз і стрічок, гільзоланковідводов, механізмів перезаряджання і огородження стрільця.

В передній частині люльки є пази для направляючих виступів основи хомута відкатників ККВТ, а у задній частині люльки – спрямовуюча для ковзана задньої точки кріплення його кулемета. Праворуч люльки приварені два кронштейни для кріплення основи каретки ККВТ.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)