АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практичні заняття

Читайте также:
  1. V. Зміст теми заняття.
  2. VI. Матеріали методичного забезпечення заняття
  3. Віра, надія, любов як духовно-практичні виміри людини
  4. Вступні заняття
  5. За практичні заняття
  6. Заняття 1. Оцінка впливу небезпечних речовин, що забруднили
  7. Заняття 1.Вступ. Цілі та задачі предмету. Короткі відомості з розвитку електрики.
  8. Заняття 14. Основні властивості та характеристики МП. Правило правохідного гвинта.
  9. Заняття 15. ЕМ сила. Правило лівої руки. Поняття про ДПС.
  10. Заняття 17. Індуктивність.Явище самоіндукції.
  11. Заняття 23. Спосіб отримання трьохфазної системи напруг та струмів. Трьохфазний генератор.
  12. Заняття 24 . З”єднання джерела та приймача енергії зіркою.

Продуктивність практичних занять значноюмірою буде залежать від творчої активності студентів та правильної організації їх діяльності. Під час підготовки до практичного заняття необхідно дотримуватися такої послідовності в роботі:

- ознайомитись з рекомендованою літературою та занотувати основні положення цих публікацій (даний етап сприяє розширенню педагогічного кругозору студентів, їх орієнтації у нових методичних дослідженнях, усвідомленню актуальних проблем сучасної школи);

- проаналізувати власний педагогічний досвід та відповідні психолого-педагогічні спостереження;

- усвідомити теоретичні та практичні висновки до кожного пункту плану.

Підготовка до занять стимулює творчі пошуки студентів, робить для них ці знання практично значимими. З цією метою під час підготовки до заняття необхідно поставити перед собою питання: які форми, методи чи методичні прийоми роботи, рекомендовані у літературі, використовуються учителями, що я можу зробити в подібній ситуації? Підготовка до заняття допоможе ознайомитися з творчими пошуками кращих учителів, з новинками в житті сучасної школи, дозволить подолати абстрактність у відповідях.

У ході підготовки до заняття студент опрацьовує необхідну літературу, аналізує педагогічний досвід, робить практичні висновки з кожного питання плану, виконує практичні завдання. Практичні заняття мають найбільший ефект тоді, коли студенти ведуть на них дискусії, самостійно аргументують свої судження, творчо підходять до вирішення завдань.

 

 

Заняття № 1

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ЗАСОБІВ НАВЧАННЯ

МЕТА: дати загальну характеристику засобів навчання як одному з джерел історичних знань, з’ясувати їх різновидності та особливості; зосередити увагу на використання ТЗН на уроках історії.

ПЛАН:

1. Засоби навчання як джерело історичних знань і основа виховання та розвитку учнів.

2. Класифікації наочних засобів навчання та їх характеристика.

3. Технічні засоби навчання та їх використання на уроках історії.

МЕТОДИЧНІ ПОРАДИ: студентам варто з’ясувати поняття «засоби навчання», звернути увагу на різні підходи методистів щодо їх класифікацій у методичній літературі; особливу увагу звернути на технічні засоби навчання та їх використання на уроках історії.

ЗАВДАННЯ ПРАКТИЧНОЇ РОБОТИ:

На основі обраної теми уроку розробіть шляхи використання різних засобів навчання та покажіть фрагменти уроків з їх використанням.

 

КОНТРОЛЬНІ ЗАВДАННЯ:

1. Назвіть відомі вам класифікації засобів навчання.

2. З’ясуйте функції і значення наочності.

3. Вкажіть основні критерії відбору наочних посібників на урок у процесі вивчення шкільного курсу історії.

ЛІТЕРАТУРА:

 

Аппарович Н.М. О системе наглядных средств обучения истории // ПИШ. – 1991. – № 5. – С. 97 – 101.

Використання відео джерел на уроках історії // Історія та правознавство. – 2005. – №14. – С. 6-8.

Десятов Д. Використання навчальних можливостей youtube на уроках історії // Історія в школі. – 2012. - №1. – С. 19-22.

Дрібниця В.О. Використання комп’ютера на уроках суспільно-гуманітарних дисциплін // Історія та правознавство. – 2005. – №14. – С. 4-5.

Дрібниця В.О. Історична інформація в мережі Інтернет // Комп’ютер у школі та сім’ї. – 2000. – №3. – С. 37.

Дрібниця В.О. Уроки історії та комп’ютер. Проблеми комплексу у викладанні історії // Комп’ютер у школі та сім’ї. – 2004. – №2. – С. 36-38.

Карпенко А. Використання відеоматеріалів на уроках історії // Історія в школі. – 2011. - №11-12. – С. 47-52.

Коліщук С.В. Ефетивність використання таблиць і схем під час викладання історії України // Історія та правознавство. – 2010. - №14. – С. 12-15.

Комаров Ю.С. Використання мультимедійного комплексу у викладанні історії // Комп’ютер у школі та сім’ї. – 2004. – №2. – С. 36-38.

Методика преподавания истории в школе / под. ред. Ежовой С.А., Лебедевой И.М. и др. – М., 1986. – С. 139 – 142; 147 – 150.

Миронюк С. Використання ТЗН у теорії і практиці навчання історії // Історія в школі. – 2000. - № 1. – С. 12 – 14.

Недзельська В.М. Деякі аспекти використання комп’ютера на уроках історії та правознавства // Комп’ютер у школі та сім’ї. – 2004. – №1. – С. 38-40.

Нетеча Я. Використання аудіовізуальних та мультимедійних засобів на уроках історії // Історія України. – 2006. – №10. – С. 10-15.

Студеникин М.Т. Методика преподавания истории в школе. – М., 2000. – С. 96 – 101.

 

 

Заняття № 2


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)