АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВИСНОВКИ. Фінансово-економічний стан підприємства характеризується рівнем його прибутковості та оборотності капіталу

Читайте также:
  1. ВИСНОВКИ
  2. Висновки
  3. Висновки
  4. Висновки
  5. Висновки
  6. ВИСНОВКИ
  7. ВИСНОВКИ
  8. ВИСНОВКИ
  9. ВИСНОВКИ
  10. ВИСНОВКИ
  11. Висновки

Фінансово-економічний стан підприємства характеризується рівнем його прибутковості та оборотності капіталу, фінансовою стійкістю та динамікою структури джерел фінансування, здатністю розраховуватися по борговим зобов’язанням.

Прибутковість підприємства вимірюється двома показниками – прибутком та рентабельністю. Ми не маємо даних за базовий рік, тому ми не можемо порівняти дані та сказати зменшилась чи збільшилась ефективність роботи підприємства. Але виходячи з даних, які ми маємо, можна судити про те, що ефективність підприємства має позитивний характер.

В першу чергу звернемо увагу на графік беззбитковості. Для того щоб підприємство працювало без збитків, необхідно виготовити 98126,86, тонн продукції в рік, а підприємство виготовляє 310000 тонн/рік. Балансовий прибуток підприємства - це та частина грошових коштів, яка залишилась після здійснення усіх витрат, і він складає 51959100 тис. грн..

Коефіцієнт оборотності складає 18 рази/рік, і він показує ефективність використання оборотних коштів, фондовіддача – 3,19грн./грн., а фондоозброєність – 333,43 грн./чол..

Рентабельність продукції характеризує ефективність витрат на її виробництво та збут. Рентабельність продукції складає 22%, рентабельність основних виробничих фондів складає 57,5%, а рентабельність виробництва складає 48,91%.

Таким чином ефективність діяльності підприємства позитивна, але якщо підприємство не буде зменшувати об’єми виробництва, а зможе підвищити обсяг продаж, знизити собівартість, удосконалити структуру витрат, збільшить швидкість обігу капіталу та ін., то воно зможе працювати ще більш ефективно.

 

 

Список використаної літератури

 

1. Методичні рекомендації до виконання і захисту курсової роботи для студентів денної і заочно-дистанційної форм навчання всіх технологічних спеціальностей за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр / О.Б Яворська, Г.Є Доценко. О.В. Паніотова. – Дніпропетровськ: УДХТУ, 2011. – с.

2. Методичні вказівки до виконання і захисту курсової роботи з дисципліни «Економіка підприємства» для студентів ІІІ курсу спеціальності 6.030504 «Економіка підприємства» денної форми навчання / Укл.: О.А. Паршина, О.Г.Братута, Т.В. Гільорме, О.Б. Яворська — Дніпропетровськ: УДХТУ, 2013. — 31 с.

3. Господарський кодекс України: чинне законодавство зі змінами та допов. станом на 11 квіт. 2011 р.: (офіційний текст). – К.: Вид. ПАЛИВОДА А.В., 2011. – 192 с. – (Кодекси України).

4. Податковий кодекс України від 02.12.10 № 2755-VІ (із змінами, внесеними Законом України від 20 вересня 2011 року N 3741-VI)

5. Закон України від 02.12.10 № 2756-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України»

6. Закон України від 07.07.11р. № 3609-VI "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України"

7. Закон України від 04.11.11р. №4014-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)