АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 1. Кримінологія як наука та її предмет. Історія кримінології і її сучасний стан

Читайте также:
  1. I.1.6. Философия и наука
  2. III. НАУКА И КУЛЬТУРА
  3. IX.1. Что такое наука?
  4. IX.2.Наука как особый вид деятельности
  5. IX.9.Наука и религия
  6. VI. НАУКА И ФИЛОСОФИЯ
  7. А.О.Смирнов: історія психології як рушійна сила цієї науки
  8. Адаптивное физическое воспитание как наука и учебная дисциплина
  9. Александрийская наука
  10. Американская наука в ХХ веке
  11. Андрагогика – наука обучения взрослых
  12. Античная наука

Вступ

Кримінологія – соціолого-правова наука, що вивчає злочинність, її причини та умови, стан, структуру і динаміку, особу злочинця, а також шляхи і засоби запобігання злочинності.

При вивчені даної дисципліни студентам необхідно пригадати та використовувати на семінарських заняттях основні положеня філософії, права, соціології, психології та інших наук.

Підготовка студентів до семінарських занять, а також виконання завдань для самостійної роботи з «Кримінології» повинна ґрунтуватись на вивченні законодавства, підручників, навчальних посібників та монографічної літератури.

При підготовці до усіх видів занять чи виконання самостійних завдань необхідно занотовувати всю відпрацьовану літературу у зошитах, тези виступів на семінарські чи практичні заняття, вирішення задач, відповіді на запитання для самостійного відпрацювання.

Якщо виникають труднощі при підготовці до заняття чи роботі над питаннями до самостійної роботи, необхідно звернутись до викладача, який веде заняття, чи викладача, який проводить консультацію в цей день.

Семінарські та практичні заняття мають на меті поглибити і закріпити знання отримані на лекції і під час самостійного вивчення матеріалу, та перевірки знань студентів.

У разі, коли до матеріалів семінарських занять додаються задачі, студент має підготувати їх письмові рішення на підставі діючого законодавства з обов'язковим посиланням, у разі необхідності, на конкретні статті діючого законодавства. У разі, якщо умови задачі допускають альтернативне її розв’язання, необхідно зазначити кожен з варіантів.

Самостійна робота студентів по підготовці до заняття повинна найти своє висвітлення в зошитах, конспектах лекцій, вивченні нормативних актів та виконанні письмово завдань на самостійне опрацювання.

Реферати, передбачені планами семінарських занять, присвячуються складним питанням, які не розглядаються в навчально-методичній літературі і потребують опанування наукових джерел, окремих статей або монографій. Об’єм реферату має відповідати 7 хвилинам доповіді. Реферативні повідомлення заслуховуються і обговорюються у ході відповідних занять і лише у виключних випадках без доповіді перевіряються викладачем.

Самостійну роботу варто починати з вивчення тексту лекції, потім почитати й законспектувати в зошит з підготовки до семінарів відповідний матеріал підручника та інших джерел. Читати треба уважно, всебічно та критично аналізувати прочитане. Зустрівши нове, незрозуміле слово, вираз, обов’язково необхідно з’ясувати його зміст. Не зробивши цього, студент ризикує сприйняти неправильно значення слова, виразу або й всього тексту. Тут варто скористатися словниками чи офіційними джерелами.

Перелік рекомендованої літератури не є вичерпним. Студенти мусять опановувати інші джерела і особливо статті, які публікуються у сучасних періодичних виданнях, розташовані на юридичних вебсайтах в Інтернеті.

Після розгляду певних блоків тем можуть проводитись заняття з метою модульного контролювання знань. Встановлений при цьому рівень засвоєння матеріалу враховується викладачем при вирішенні питання про допуск до заліку. Це стосується і тих тем, що вивчаються студентами самостійно.

Вивчення курсу закінчується складанням заліку.

Перелік питань, які виносяться на залік, складається з питань, що розглядаються на заняттях та питань для самостійного вивчення, і включає окремі теми рефератів, які готувалися по завданню викладача.

Змістовий модуль 1. Кримінологія як наука. Детермінанти насильницьких злочинів.

 

Тема 1. Кримінологія як наука та її предмет. Історія кримінології і її сучасний стан.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)