АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МЕТОДИЧНІ ПОРАДИ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ ТА САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. C. Написання курсової роботи
  2. Автоматизация и роботизация
  3. Активні форми навчання під час занять із гуманітарної підготовки
  4. Алгоритм роботи командирiв щодо попередження та подолання конфлiктних ситуацiй
  5. Алгоритми роботи посадових осіб щодо профілактики суїцидальних проявів
  6. Аналіз ефективності роботи основних засобів та довгострокових інвестицій
  7. Аналіз роботи системи
  8. Аналіз та прогнозування обсягу роботи пожежно-рятувальних підрозділів.
  9. Б. Аварійний режим роботи трьохфазної мережі з ізольованою нейтраллю.
  10. Безопасность функционирования автоматизированных и роботизированных производств.
  11. Ваговий бал – 6 . Максимальна кількість балів за якість виконання текстової частини курсової роботи дорівнює 6 балів.
  12. ВАРІАНТИ КОНТРОЛЬНИХ РОБОТИ З ПІДПРИЄМНИЦЬКОГО ПРАВА ДЛЯ ГРУП ЗМГГТ-11, ЗМГРБ-11


Цивільне право - провідна галузь права і визнається такою в усіх правових системах світу. В умовах кардинального реформування соціально-економічних відносин в нашому суспільстві відповідно зростає і роль цивільного права як основного регулятора товарно-грошових відносин. Важливим кроком у реформуванні національного законодавства стало прийняття 16 січня 2003 року Цивільного кодексу України, побудований на нових концептуальних засадах відповідно до світових тенденцій еволюції приватного права та міжнародної практики. Саме тому цивільне право — одна з основних фундаментальних дисциплін, які вивчаються у вищих навчальних закладах юридичного профілю.

Студенти повинні чітко засвоїти загальновизначені цивілістичні постулати, опанувати цивілістичний інструментарій, вміти самостійно аналізувати їх законодавче оформлення, оволодіти основними навичками практичного використання цивільно-правових засобів. За цих умов набуті ними знання і практичні навички не застаріють і при прийнятті нових нормативних актів.

Практичні заняття у навчальному процесі проводяться для поглибленого вивчення цивільного права та опанування його методологічних засад. Цей вид навчального заняття, в якому викладач організовує обговорення студентами питань програмного матеріалу.

Практичні заняття мають сприяти розвитку творчої самостійності студентів, поглибленню їх інтересу до науки і наукових досліджень, вихованню педагогічного такту, розвиткові культури мовлення, формуванню навичок та вмінь публічного виступу, участі в дискусії.

Практичні заняття є важливим чинником для перевірки знань студентів.
Мета практичних занять - допомогти студентам опанувати курс цивільного та сімейного права, засвоїти предмет цієї науки її місце у повсякденному житті.
Основні завдання практичних занять полягають у засвоєнні теоретичних положень цивільного права. У процесі обговорення, студенти навчаються формулювати і викладати свої думки і висновки, застосовувати теоретичні положення відповідно до практичних вимог законодавства в Україні.
Основою ефективного розгляду положень цивільного права на практичних заняттях є вивчення лекційного матеріалу та самостійна робота студентів.

Самостійну роботу варто починати з вивчення тексту лекції, потім почитати й законспектувати в зошит самопідготовки до практичних занять відповідний матеріал підручника та інших джерел. Читати треба уважно, всебічно та критично аналізувати прочитане. Зустрівши нове, незрозуміле слово, вираз, обов'язково необхідно з'ясувати його зміст. Не зробивши цього, студент ризикує сприйняти неправильно значення слова, виразу або і всього тексту. Тут варто скористатися словниками чи іншими офіційними джерелами.

Основною формою перевірки засвоєння тем, винесених на самостійне опрацювання є реферат. Реферати заслуховуються і обговорюються в ході відповідних занять або перевіряються викладачем.

Перелік рекомендованої літератури, пропонованої для підготовки до практичних занять та самостійної роботи не є вичерпним. Студенти мусять використовувати інші джерела і особливо періодичні видання. Опанування положень курсу передбачає не тільки міцне засвоєння визначень тих чи інших категорій, характерних рис та ознак, але й розуміння різних точок зору провідних вчених.

Готуючись до практичних занять необхідно привернути увагу до ключових понять, які притаманні вказаним темам та засвоїти їх. Розгляд практичних занять або окремих їх питань може відбуватись в різних формах: співбесіди, загальногрупової дискусії, проведення письмових модульних контрольних робіт і т.п.

На практичних заняттях ми пропонуємо теми, обов'язкові, на наш погляд, для вивчення. Виконання завдань покликано сприяти розвитку у студентів аналітичного мислення, уміння самостійно працювати з нормативними актами, систематизувати отримані знання. Для вироблення у студентів практичних навичок викладач з власного розсуду пропонує їм вирішити задачі, що являють собою конкретні справи з практики судів. Студент повинен дати теоретичний аналіз ситуації і рішення суду по справі.

При вирішенні задачі рекомендується:

· визначити до якої теми курсу відноситься задача;

· дати аналіз фактичних обставин, викладених в задачі;

· визначити коло нормативних актів, вивчення яких необхідно;

· керуватися конкретними нормами Цивільного кодексу України, постановами Пленуму Верховного Суду України з цивільних справ, Вищого господарського суду України;

· при посиланні на нормативний акт (Закон, постанову, інструкцію, вказати ким і коли він був прийнятий, де опублікований, зазначити статтю, пункт, частину).

При обґрунтуванні рішення не слід посилатися на навчальну літературу чи коментарі. Основні питання тем обов'язково виносяться до переліку питань, які вводяться в екзаменаційні білети.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)