АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зміст навчальної практики

Читайте также:
  1. I. ЗАДАЧИ ПЕДАГОГИЧЕСКОЙ ПРАКТИКИ
  2. II.Организация проезда студентов и преподавателей на место практики и обратно
  3. V. Зміст теми заняття.
  4. Анализ практики патентования крупнейших глобальных фирм
  5. Анализ судебной практики
  6. АНОТАЦІЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
  7. Асортиментна політика бази практики.
  8. База практики – бюджетное учреждение
  9. База практики – кредитное учреждение
  10. База практики – подразделение федеральной службы по налогам и сборам
  11. База практики – страховая компания
  12. Безопасность как проблема дипломатической практики

 

Блок 1. Освітня євроінтеграція України та адаптація вищої освіти

України до вимог Болонського процесу

ПИТАННЯ 1. Роль освіти в розвитку партнерства України з іншими державами. Соціально-економічний розвиток держави в умовах євро інтеграції.

Хронологія та коротка характеристика подій з налагодження співробітництва України і ЄС. Адаптація законодавства України до законодавства ЄС – один із важливих інструментів створення в Україні нової правової системи та громадянського суспільства. Розвиток науково-технічного, економічного, соціального, інтелектуального, інноваційно-технологічного та культурного партнерства в ЄС. Входження освіти і науки України у європейське інформаційне та освітнє поле.

ПИТАННЯ 2. Основні завдання, принципи та етапи формування зони європейської вищої освіти.

Основні завдання та принципи створення зони Європейської вищої освіти (шість цілей Болонського процесу): розширення мобільності студентів і викладачів; забезпечення працевлаштування випускників та привабливості європейської системи освіти; запровадження кредитної системи; формування системи контролю якості освіти. Запровадження системи (ECTS) накопичення кредитів Спільна праця вищих навчальних закладів і студентів як компетентних, активних і конструктивних партнерів у формуванні Зони європейської вищої освіти.

ПИТАННЯ 3. Документи Болонського процесу. Інтеграція і демократизація вищої освіти країн Європи.

Основні документи Болонського процесу. Залучення європейських держав у Болонський процес. Євроінтеграція вищої освіти.

 

ПИТАННЯ 4. Змістовність вищої освіти у країнах Європи і Америки.

Формування системи вищої освіти Європейських країн. Сучасні принципи побудови та завдання вищої освіти у розвинених країнах. Доступ громадян до освіти. Заклади освіти. Ступневість освіти. Кваліфікації. Організація навчання, академічний рік і екзамени. Методи і засоби навчання. Навчання студентів-іноземців.

 

ПИТАННЯ 5. Європейська кредитно-трансферна та система накопичення - ECTS.

Основні документи та характерні особливості ЕCTS. Базові елементи системи. Зміст та структура інформаційного пакету навчальної дисципліни. Використання кредитів ECTS (визначення навчального навантаження студентів): інформаційний пакет, навчальний контракт, перелік оцінок дисциплін. Структурна схема, навчальний план. Опис предмета, дисципліни курсу. Шкала оцінювання ECTS.Сумісність різних систем оцінювання зі шкалою ECTS.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)