АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПРАВИЛА ОФОРМЛЕННЯ РОБОТИ

Читайте также:
  1. B3.4. Правила оформления графиков
  2. C. Написання курсової роботи
  3. I. Правила поведения в условиях вынужденного автономного существования.
  4. I. Правила терминов
  5. II. Правила безопасного поведения в ситуациях криминального характера.
  6. II. ПРАВИЛА ОФОРМЛЕНИЯ СОЦИАЛЬНОГО ПРОЕКТА
  7. Автоматизация и роботизация
  8. Алгоритм роботи командирiв щодо попередження та подолання конфлiктних ситуацiй
  9. Алгоритми роботи посадових осіб щодо профілактики суїцидальних проявів
  10. Аналіз ефективності роботи основних засобів та довгострокових інвестицій
  11. Аналіз роботи системи
  12. Аналіз та прогнозування обсягу роботи пожежно-рятувальних підрозділів.

 

5.1. Зауваження до друку

Наукову роботу друкують за допомогою комп’ютера з заповненням лише однієї сторони білого аркушу паперу формату А4 (210х297 мм) з заповненням до 30 рядків на сторінці. Допускається також подання таблиць та додатків на аркушах формату А3 складених удвічі.

 

Під час друку тексту слід дотримуватись наступних параметрів друку:

· орієнтація паперу – книжкова;

· ліве поле – не менше 30 мм;

· праве – не менше 10 мм;

· верхнє та нижнє – не менше 20 мм.

· Шрифт – Times New Roman;

· Розмір шрифту – 14;

· Інтервал – 1,5.

· вирівнювання – за шириною.

 

5.2. Нумерація

Першою сторінкою роботи є титульний аркуш, який включають до загальної нумерації сторінок роботи. На титульному аркуші номер сторінки не ставлять, на наступних сторінках номер проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

Номер розділу ставлять після слова “РОЗДІЛ”, після номера крапку не ставлять, потім з нового рядка друкують заголовок розділу.

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номеру розділу і порядкового номеру підрозділу, між якими ставлять крапку. В кінці номеру підрозділу повинна стояти крапка, наприклад “3.2.” (другий підрозділ третього розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок підрозділу.

Пункти нумерують у межах кожного підрозділу. Номер пункту складається з порядкових номерів розділу, підрозділу, пункту, між якими ставлять крапку. В кінці номера повинна стояти крапка, наприклад: “3.2.1.” (перший пункт другого підрозділу третього розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок пункту. Пункт може не мати заголовка.

Нумерація може складатися із глав та параграфів. Нумерація відбувається у межах кожної глави.

 

5.3. Посилання.

При написанні наукової роботи студент повинен давати посилання на джерела, матеріали або окремі результати, на ідеях і висновках яких розробляються проблеми, задачі, питання, вивченню яких присвячена робота. Такі посилання дають змогу відшукати документи і перевірити достовірність відомостей про цитування документа, дають необхідну інформацію щодо нього, допомагають з’ясувати його зміст, мову тексту, обсяг.

Посилатися слід на останні видання публікацій. На більш ранні видання можна посилатися лише в тих випадках, коли в них наявний матеріал, який не включено до останнього видання.

Посилання робляться на кожній сторінці у нижній частині із наскрізною нумерацією.

Особливу увагу при написанні наукової роботи слід приділити використанню наукових праць інших авторів. Таке використання можливе лише за умови дотримання авторських прав, за допомогою належним чином оформлених посилань.

У випадку коли автор наукової роботи бажає в тексті запозичити думку іншого автора він може вчинити це двома шляхами: за допомогою точної цитати або передати думку іншого автора без точного цитування. В обох випадках посилання є обов’язковим.

Посилання повинні оформлюватись згідно з наступними вимогами:

1) У випадку, якщо в роботі приводиться точна цитата з праці іншого автора, необхідно запозичену цитату взяти в лапки, поставити в кінці цитати відповідний номер і внизу сторінки привести точну інформацію щодо використаного джерела з зазначенням конкретної сторінки.

2) У випадку якщо в роботі приводиться думка іншого автора без точного цитування, необхідно після цього (наприкінці речення або абзацу) поставити відповідний номер і внизу сторінки привести інформацію щодо використаного джерела із зазначенням назви праці (праць), де автор висловлює цю думку.

Примітки до тексту, в яких вказують довідкові і пояснювальні данні, нумерують послідовно в межах однієї сторінки. Якщо приміток на одному аркуші декілька, то після слова “Примітки” ставлять двокрапку, наприклад:

Примітки:

1.....

2.....

Якщо є одна примітка, то її не нумерують, і після слова “Примітка” ставлять крапку.

Нумерація посилання проводиться для кожної сторінки окремо.

Правила цитування матеріалів з електронних баз даних та мережі Інтернет:

Оформлення посилань на «електронні документи» повинне в цілому відповідати традиційним правилам цитування та приміток, розробленим різними громадськими організаціями, науковими установами тощо, повноважними приймати власні вимоги для певної галузі або рекомендувати їх для загального вжитку.

 

ü обов’язково на самому початку вказати автора та назву джерела, якщо є - назву збірки, куди входить ця публікація, ніби цитуючи з паперу, а не виписувати одинокий URL;

ü після назви матеріалу бажано вказати дату його розміщення в Мережі (число, місяць, рік), якщо вона проставлена (якщо ні - можна писати no date);

ü при цитуванні з WWW замість назви видавництва вказати повну назву сайту, а замість номерів сторінок - адресу, яка веде прямо до цитованого файла;

ü при цитуванні з баз даних в Інтернет - вказати тільки адресу цієї бази; при цитуванні з баз на CD-ROM - поставити позначку СD-ROM database i вказати дату випуску;

ü наприкінці посилання або перед назвою сайта / бази даних обов'язково зазначати приблизну дату, коли ви ознайомилися з цим документом (число, місяць, рік), тому що через деякий час він може зникнути з сервера.

 

При використанні відомостей, отриманих за допомогою листування електронною поштою, з груп новин та з бесід у реальному часі використовується позначка personal communication. Проте ми рекомендуємо утриматись від посилань на ці джерела інформації при написанні наукових робіт будь-якого виду, бо користувачі цих послуг Інтернет надто широко користуються анонімністю.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)