АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Задача № 4. Задачі до практичного заняття № 1

Читайте также:
  1. VI. Общая задача чистого разума
  2. В задачах 13.1-13.20 даны выборки из некоторых генеральных совокупностей. Требуется для рассматриваемого признака
  3. ВАША ЗАДАЧА
  4. Вопрос 2 Проверка и оценка в задачах со случайными процессами на примере решения задач экозащиты, безопасности и риска.
  5. Вот дела не задача
  6. Глава 10 Системный подход к задачам управления. Управленческие решения
  7. ГЛАВА 2.1. ЗАЩИТА ИННОВАЦИЙ КАК ЗАДАЧА УПРАВЛЕНИЯ ИННОВАЦИОННЫМИ ПРОЦЕССАМИ
  8. Глава 4. Математические основы оптимального управления в экономических задачах массового обслуживания
  9. Двойственная задача линейного программирования.
  10. Доклад о задачах власти Советов
  11. Доклад об экономическом положении рабочих Петрограда и задачах рабочего класса на заседании рабочей секции Петроградского совета рабочих и солдатских депутатов
  12. Задание 48: (Кейс 2 подзадача 1)

Задачі до практичного заняття № 1

Задача № 1

У 2013 році адвокату Мальковій К.В. виповнилося 70 років, і вона вирішила тимчасово не здійснювати адвокатську діяльність, але, при цьому не позбуватися статусу адвоката. У який спосіб діяти адвокату Мальковій К.В.?

 

Задача № 2

Адвоката Вербова Н.Г. визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України. Вироком Солом’янського районного суду міста Києва Вербову Н.Г. призначено покарання у вигляді п'яти років обмеження волі. Копію вироку суду було направлено до регіонального органу адвокатського самоврядування для прийняття відповідного рішення.

Який орган адвокатського самоврядування і яке рішення повинен прийняти?

Чи втрачає громадянин Вербов Н.Г. статус адвоката?

П.2, Ч.1, Ст.31. Зупинення права на заняття адвокатською діяльністю 1. Право на заняття адвокатською діяльністю зупиняється у разі: 2) набрання законної сили обвинувальним вироком суду стосовно адвоката за вчинення злочину, крім випадку, передбаченого пунктом 6 частини першої статті 32 цього Закону;

П.6, Ч.1 Ст 32: «1. Право на заняття адвокатською діяльністю припиняється шляхом анулювання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю у разі: 6) набрання законної сили обвинувальним вироком суду стосовно адвоката за вчинення тяжкого, особливо тяжкого злочину, а також злочину середньої тяжкості, за який призначено покарання у виді позбавлення волі.»

Ч.3, П.2, Ст.32: «3. Право на заняття адвокатською діяльністю припиняється: 2) з дня набрання законної сили відповідним рішенням суду;.»

Припинення права особи на заняття адвокатською діяльністю має наслідком припинення такої діяльності та права особи на участь у роботі органів адвокатського самоврядування.

 

Задача № 3

Заруцька А.П. отримала свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю у 2002 році. У 2009 році З’їздом адвокатів України її призначили членом Вищої ради юстиції.

Чи виникли у Заруцької А.П. обставини несумісності з адвокатською діяльністю? Стаття 7. Вимоги щодо несумісності

1. Несумісною з діяльністю адвоката є:

1) робота на посадах осіб, зазначених у пункті 1 частини першої статті 4 Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції"; 2) військова або альтернативна (невійськова) служба; 3) нотаріальна діяльність; 4) судово-експертна діяльність.

Вимоги щодо несумісності з діяльністю адвоката, передбачені пунктом 1 цієї частини, не поширюються на депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів місцевих рад (крім тих, які здійснюють свої повноваження у відповідній раді на постійній основі), членів Вищої ради юстиції (крім тих, які працюють у Вищій раді юстиції на постійній основі).

У разі виникнення обставин несумісності, встановлених частиною першою цієї статті, адвокат у триденний строк з дня виникнення таких обставин подає до ради адвокатів регіону за адресою свого робочого місця заяву про зупинення адвокатської діяльності.

Чи може вона брати участь у роботі органів адвокатського самоврядування?

Задача № 4

17 листопада 2012 року З’їздом адвокатів України було затверджено статут Національної асоціації адвокатів України. Голова НААУ звернувся до Міністерства юстиції України з приводу реєстрації асоціації, як недержавного громадського об’єднання. Йому в цьому було відмовлено. Які правові підстави слід навести для обгрунтування такої відмови?


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.012 сек.)