АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Передмова. Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації

Читайте также:
  1. ПЕРЕДМОВА
  2. Передмова
  3. Передмова
  4. Передмова
  5. ПЕРЕДМОВА
  6. ПЕРЕДМОВА
  7. ПЕРЕДМОВА
  8. Передмова
  9. ПЕРЕДМОВА
  10. Передмова
  11. Передмова
  12. ПЕРЕДМОВА

Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації

ЗАВДАННЯ

ДЛЯ ТЕМАТИЧНОГО ОЦІНЮВАННЯ З АЛГЕБРИ

Клас

Жижченко Інна Яківна

вчитель математики Кислівської

загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

Куп’янського району

Харківської області

м. Куп’янськ

2011 р.

 

Жижченко І.Я.

Завдання для тематичного оцінювання. Алгебра. 7 клас. 27 с.

У збірнику подані завдання для оцінювання знань і умінь учнів з вивченої теми відповідно до чинної програми для учнів 7 класу загальноосвітніх навчальних закладів (5-12 класів).

Завдання складені у 2-х варіантах на засадах особистісно орієнтованого навчання, містять елементи тестування. Кожен блок тематичного оцінювання представлений завданнями чотирьох рівнів складності.

Для вчителів математики загальноосвітніх навчальних закладів.

 

Передмова

В сучасних умовах реформування освіти в Україні виняткового значення набуває створення системи освіти, яка забезпечує перехід від репродуктивного засвоєння учнями змісту навчання до творчого. Математика дає учням безмежні можливості для пізнання навколишнього світу, прагнення постійного вдосконалення, створює умови для застосування отриманих знань на практиці. Саме математика покликана молоде покоління навчити мислити, розуміти і діяти. Але вона навіть від досить здібних людей вимагає зосередження уваги і звички до подолання труднощів. Набуття такої звички виховує характер підлітка, він починає розуміти, що в подоланні труднощів криється те, що надає особливу захопленість його діяльності. На кожному ступені навчання математика повинна стати зброєю пізнання, пошуку оптимальних рішень, сходинкою творчого застосування своїх знань і умінь.

Метою будь-якої тематичної контрольної роботи є перевірка рівня засвоєння учнями матеріалу всієї теми, перевірка сукупності набутих навиків та уміння їх застосовувати в різних ситуаціях. Керуючись вимогою диференційованості навчання та контролю, корисно включати в контрольні роботизавдання підвищеної складності, виконання яких вимагає від учнів кмітливості. Такі завдання привчають до творчості, виховують уміння застосовувати знання в нестандартних ситуаціях, викликають інтерес до предмету, дають можливість учням виявити математичні здібності, а вчителю отримати інформацію про можливості своїх учнів.

У збірнику подані завдання для оцінювання знань і умінь учнів з вивченої теми відповідно до чинної програми для учнів 7 класу загальноосвітніх навчальних закладів (5-12 класів).

Пропонований збірник орієнтовано на підручник О.С. Істер «Алгебра 7».

Завдання складені у 2-х рівноцінних варіантах на засадах особистісно орієнтованого навчання, містять елементи тестування.

 

 

Кожен блок тематичного оцінювання представлений завданнями чотирьох рівнів складності:

І.– завдання початкового та середнього рівня. Майже у всіх тематичних роботах завдання І рівня представлені у тестовій формі, носять алгоритмічний характер, спрямовані на виявлення рівня базових алгебраїчних навиків учнів. Їх розв’язання вимагає від учнів виконання дій з простішими математичними об’єктами. Виконання завдань цього рівня можна оцінювати по 1 балу за кожне.

ІІ.•• – завдання достатнього рівня. Їх виконання вимагає від учнів більш досконалих технічних навиків, комбінованого застосування вивчених правил, уміння аналізувати, узагальнювати, робити висновки. Розв’язання супроводжується необхідним обґрунтуванням, потребує повноти пояснення. За виконання цих завдань учні можуть отримати 6 балів.

ІІІ. ••• – завдання високого рівня. У чні виконують на вибір одне із завдань, яке оцінюється 3 балами. При розв’язанні цих завдань учні мають виявити варіативність мислення, творчий підхід, обрати раціональний шлях розв’язання, уміння аналізувати отриману відповідь тощо.

* – задачі підвищеної складності розраховані на учнів, які добре володіють навчальним матеріалом, цікавляться математикою, прагнуть поглиблювати свої знання. Ці завдання передбачають дослідницький характер діяльності учнів, нестандартні способи розв’язання, активізують мислення, сприяють творчості. Їх виконання не є обов’язковим, тому доцільно оцінювати окремо. Завдання цього рівня можна також розглядати індивідуально або використовувати у роботі математичного гуртка.

У збірнику подано таблицю відповідей до вправ кожної тематичної роботи, що дає змогу вчителю пришвидшити перевірку їх виконання.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)