АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПОЛОЖЕННЯ про метрологічне забезпечення

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. VI. Матеріали методичного забезпечення заняття
  3. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  4. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  5. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  6. Агрохімічне забезпечення і обслуговування
  7. Апаратне забезпечення інформаційних процесів
  8. Аудит власного капіталу та забезпечення зобов'язань
  9. Бюджетний механізм забезпечення фінансування соціальної сфери
  10. Взаємне положення двох прямих.
  11. Взаємне положення прямої та площини.
  12. Види соціального забезпечення.

Лабораторна робота № 2

Метрологічні засоби вимірювання та діагностика обладнання при технічному обслуговуванні та експлуатації засобів паливозабезпечення.

 

ПОЛОЖЕННЯ про метрологічне забезпечення

 

Метрологічне забезпечення служби ПММ досягається дотриманням встановлених норм і правил, застосуванням засобів, що забезпечують необхідну точність і єдність вимірювань кількості ПММ, підвищенням якості проведення аналізів авіаційних пально-мастильних матеріалів і спецрідин.

За станом метрологічного забезпечення служби ПММ здійснюється постійний відомчий нагляд, організація і порядок проведення якого визначені керівними документами МГА і «Методикою відомчого нагляду за станом вимірів ПММ в галузі».

При відомчому нагляді за станом вимірювань ПММ перевіряється:

· стан засобів вимірювань,

· дотримання термінів повірки,

· наявність державних клейм або свідоцтв про повірку,

· відповідність засобів вимірювань вимогам стандартів на методи і засоби перевірки;

· відповідність умов експлуатації та зберігання засобів вимірювання ПММ вимогам нормативно-технічної документації (НТД);

· правильність проведення вимірювань ПММ;

· наявність градуювальних таблиць і виправлень до них на резервуари і трубопроводи;

· виконання вимог НТД на ПММ,

· методи вимірювання, норми точності та ін

Резервуари для прийому та зберігання ПММ повинні бути в робочому стані, оснащені необхідним обладнанням, пофарбовані та пронумеровані, мати градуювальні таблиці з необхідними поправками і висотний трафарет (базову висоту), який щорічно визначається фахівцями метрологічної служби підприємства. На трубопроводи також складаються градуювальні таблиці по місткості 1 м довжини трубопроводу. До таблиць додаються схеми трубопроводів із зазначенням діаметром, товщини стінок і довжини труб, а також значень температур навколишнього середовища і рідини при виконанні градуювання.

Баки наливних посудин і залізничні цистерни, які застосовують в якості виміру місткості, повинні мати градуювальні знаки, що відповідають їх номінальному об'єму, і градуювальні таблиці.

Всі засоби вимірювання (ЗВ), що застосовуються в службі ПММ для вимірювання об'єму, маси, густини, температури, тиску та інших параметрів, повинні бути допущені в обіг Держстандартом. Межі допустимих похибок засобів вимірювання, що застосовуються для обліково-розрахункових операцій ПММ, не повинні перевищувати встановлених норм.

Засоби вимірювання підлягають державній повірці у відповідності до вимог ГОСТ 8.002-71. Періодичність проведення повірки різних засобів вимірювання встановлюється відповідно до «Переліку підлягають повірці робочих засобів вимірювання, що застосовуються в цивільній авіації». Повірка ЗВ проводиться згідно з графіками, затвердженими командиром підприємства ЦА; відповідальність за своєчасне подання засобів вимірювань на повірку в метрологічну службу аеропорту покладається на службу ПММ.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)