АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розділ І. Основна частина

Читайте также:
  1. I частина (5 балів)
  2. I частина (5 балів)
  3. I. Основная форма: помешательство.
  4. I. Розділ Загальні основи суспільного виробництва та економічного розвитку
  5. II Основная часть
  6. II частина (4 бала)
  7. II частина (4 бала)
  8. II частина (4 бали)
  9. II частина (4 бали)
  10. II частина. Проблема спеціальних здібностей у сучасній диференційній психології
  11. II. ОСНОВНАЯ ЧАСТЬ (»70 мин)
  12. II. Основная часть.

Зміст

Вступ

Розділ І

1.Основна частина

1.1Історія міста Верхньодніпровська

1.2Туристичні місця

1.3Охорона праці

Розділ ІІ

2.Технологічна частина

2.1Карта Дніпропетровської області

2.2Технологічна карта

Розділ ІІІ

3.Економічна частина

3.1Калькуляція екскурсії

Висновок

Використана література

Вступ

Дана дипломна робота містить в собі опис міста Верхньодніпровська. Побувавши в цьому місті, ви можете побачити різні історичні пам’ятники, відвідати історичний музей та братську могилу.

У Верхньодніпровську туристам пропонується велика кількість екскурсій на різний смак. Туристам, приїхавши до Верхньодніпровська можна відвідати сувенірний ринок, придбати різні сувеніри міста.

Мета дипломної роботи: ознайомити Вас з чудовою місцевістю міста Верхньодніпровськ, показати Вам історичні пам’ятки міста та меморіали.

Ця робота розрахована на людей, які уже ознайомилися з пам'ятками в місті Дніпропетровську,а тепер будуть ознайомлюватися з пам'ятками по області.

 

Розділ І. Основна частина

Історія Верхньодніпровська

Верхньодніпровський район (районний центр - місто Верхньодніпровськ) розташований на правом бережу Дніпра в північно-західній частині Дніпропетровської області.

Територія району - 128,6 тис. га. Чисельність населення на 01.01.2001 року - 57,9 тис. чоловік.

Заселення території та освоєння земель у межах сучасного району проводилося з незапам'ятних часів. Тут були виявлені сліди стоянок епохи неоліту. Після скинення ярма Золотої орди (кінець XV ст.) велику роль в освоєнні земель Наддніпрянщини зіграло українське козацтво. Для постачання козацького центра - Запорізької Січі продовольством на початку XVІ ст. навколо неї починають виникати так називані "запорізькі зимівники", або хутори, поселення сімейних запорожців. Один з таких зимівників був на місці сучасного Верхньодніпровська. На місці козацького зимівника князь Г. Потьомкін заснував слободу і наказав іменувати її у свою честь – Григор’ївкою. Заселення слободи в основному було довершено до 1779 року. До цього часу історики і відносять дату установи міста Верхньодніпровська.

У 1805 році Катеринославська губернія була розділена на повіти, слобода стала повітовим центром і одержала назву - Верхньодніпровськ. Центром повіту Верхньодніпровськ був аж до 1923 року, у тому ж році він став центром новоутвореного Верхньодніпровського району. У свій час у Верхньодніпровський повіт, що простягнувся зі сходу на захід майже на 200 км, входили населені пункти, що стали тепер великими індустріальними центрами області, зокрема Кривий Ріг і Дніпродзержинськ (Каменське).

У сьогоденні Верхньодніпровський район по своїй інфраструктурі є унікальним серед сільських районів області. Тут удало з'єдналися в єдиному комплексі розвинута багатогалузева мережа промислових підприємств і аграрний сектор економіки.

На території району діють 11 промислових підприємств, у тому числі харчової промисловості - 3, машинобудування - 4, легкої промисловості - 2, по одному - будівельних матеріалів, борошномельної і круп'яної промисловості.

Гордістю району є колектив ВАТ "Дніпровський крахмало-патоковий комбінат" - одне з наймогутніших підприємств харчової промисловості України, що своєю продукцією забезпечує виробництво практично усіх вітчизняних кондитерських фабрик.

Своїми досягненнями промисловий комплекс району зобов'язаний харчовій і переробній промисловості (88% у загальному обсязі промислового виробництва). Десять промислових підприємств з одинадцяти роблять товари народного споживання. У районі створено 68 фермерських господарств.

З освітніх установ діють державний аграрний технікум, професійно-технічне училище, 23 середні загальноосвітні школи, три навчально-виховних комплекси, дитячий сад-школа, вечірня школа, чотири позашкільних установи: палац дитячої і юнацької творчості, спортивна школа, будинок піонерів, еколого-натуралістський центр, двадцять дитячих ясел-садів. У районі працюють 33 клубних установи (99 колективів художньої самодіяльності), 30 бібліотек, 2 народних музеї, 9 музеїв на суспільних початках, 3 дитячі музичні школи. До послуг населення 35 медичних установ, з них 4 лікарні, 7 амбулаторій, 24 фельдшерсько-акушерських пункти.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)