АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАГАЛЬНИЙ РОЗРАХУНОК ГОДИН ЛЕКЦІЙ,

Читайте также:
  1. Акустичний розрахунок
  2. Вибір і розрахунок кількості технологічного обладнання
  3. Визначте загальний смисл тексту, виділіть його смислові частини, ключові слова, терміни, морфологічні і синтаксичні засоби.
  4. Господарський / комерційний розрахунок
  5. Епідемія — масове розповсюдження інфекційного захворювання людини в будь-якій місцевості, країні, яке суттєво перевищує загальний рівень захворюваності.
  6. Журнал «Московский наблюдатель». Н. Погодина «Московский наблюдатель» под редакцией В. Г. Белинского.
  7. Загальний купівельний засіб.
  8. Загальний обсяг – 54 год.
  9. Загальний огляд віртуальної машини Java
  10. Загальний огляд рівня команд машини Pentium II
  11. Загальний перебіг сифілісу.
  12. Загальний порядок укладення трудового договору.

Навчально-методичний посібник

для самостійної роботи та семінарських занять з фінансового права

(відповідно до вимог ЕСТS)

Харків 2012

 

 

Навчально-методичний посібник для самостійної роботи та семінарських занять з фінансового права (відповідно до вимог ЕСТS) / Укладачі: М.П. Кучерявенко, О.О. Дмитрик та ін. – Харків: Національний університет «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», 2012.

 

Укладачі:

Кучерявенко М. П.

Білінський Д. О.

Бондаренко І. М.

Дамірчиєв М. І.

Дмитрик О. О.

Лукашев О. А.

Россіхіна Г. В.

Оніщук Н. Ю.

Товкун Л. В.

Шульга Т. М.


ЗМІСТ

1. Вступ.

2. Загальний розрахунок годин лекцій, практичних (семінарських) занять, самостійної роботи.

3. Програма навчальної дисципліни.

4. Завдання до практичних занять та самостійної роботи.

5. Словник основних термінів.

6. Поточний (модульний) контроль знань студентів.

7. Індивідуальна робота - індивідуальне навчально-дослідне завдання.

8. Програмні запитання з навчальної дисципліни.

9. Критерії оцінки успішності студентів з навчальної дисципліни.

10. Список рекомендованої літератури.

 


ВСТУП

Фінансове право являє собою сукупність взаємопов’язаних правових норм, що регулюють особливе коло суспільних відносин – фінансових. У сучасних умовах, що характеризуються зміною економічної основи України, створенням нової суверенної держави, наданням широких повноважень органам місцевого самоврядування, суттєво змінюється, удосконалюється їх фінансово-правове регулювання. Втім законодавство, що регулює фінансові відносини, є мобільним, розгалуженим. Нові реалії українського державотворення потребують додаткового осмислення сутності сучасного фінансового права. Все це вказує на збільшення важливості курсу „Фінансове право” та пред’явлення підвищених вимог до якості його змісту. Більш того, в умовах становлення України як демократичної, правової, соціальної держави в правовій системі роль фінансового права суттєво підвищується, зростає значущість розробок вчених-фінансистів для процесу державотворення та удосконалення правової системи. Посилюється роль фінансового права як галузі, науки і навчальної дисципліни, що є важливим чинником формування у майбутніх юристів демократичного світогляду.

Головною метою курсу є розкриття (вивчення) сукупності правових норм, що регулюють фінансові відносини в Україні, характеристика їх взаємозв’язку зі змінами, що відбуваються у фінансовій системі держави в умовах становлення ринкової економіки, розширення у студентів світогляду щодо фінансово-правового регулювання фінансової діяльності держави та місцевого самоврядування. У виді цього передбачається розгляд багатьох питань, що дає студентам широкий діапазон світоглядних уявлень з найбільш важливих фінансово-правових проблем розвитку України. Зокрема це поняття фінансів, фінансової діяльності держави та фінансової системи; фінансового контролю, питання правового регулювання бюджетних, податкових, валютних та інших фінансових відносин. Завданням виступає засвоєння фінансово-правових категорій, вміння орієнтуватися у масиві законодавства, що регулює фінансові відносини.

Студенти повинні: знати фінансово-правову термінологію, основні положення фінансового права, працювати з нормативно-правовими актами, що регулюють фінансові відносини, аналізувати їх зміст; порівнювати фінансово-правові категорії; розкривати взаємозв’язок з іншими дисциплінами; логічно викладати матеріал; аргументовано доводити свою думку.

 


ЗАГАЛЬНИЙ РОЗРАХУНОК ГОДИН ЛЕКЦІЙ,


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)