АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання. 1. У зв’язку із загостренням епідеміологічної ситуації в країні та нестачею грошей у резервному фонді Державного бюджету

Читайте также:
  1. II. Перевірка домашнього завдання
  2. II. Перевірка домашнього завдання
  3. III. Домашнє завдання
  4. IV. Домашнє завдання
  5. J Додаткові завдання
  6. V. Домашнє завдання.
  7. VI. Домашнє завдання
  8. VII.Домашнє завдання
  9. VIII. Домашнє завдання
  10. А) Завдання і джерела ревізій основних засобів
  11. Багатокритеріальні завдання оптимального керування
  12. Варіанти завдання

1. У зв’язку із загостренням епідеміологічної ситуації в країні та нестачею грошей у резервному фонді Державного бюджету, Кабінетом Міністрів України було вирішено направити кошти з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища на подолання епідемії нового штаму грипу.

Чи правомірні дії Кабінету Міністрів України? Вкажіть порядок використання коштів фондів охорони навколишнього природного середовища.

 

2. Громадянин Б. звернувся за юридичною консультацією. Нещодавно він став самостійно забезпечувати себе роботою (малювати на замовлення), отже виникла необхідність самостійно займатись сплатою єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Дайте відповідь на поставлені питання:

а) до якого(их) цільового(их) фонду(ів) надходитимуть кошти від сплатою єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування?

б) які повноваження Пенсійного фонду щодо збору та обліку єдиного внеску?

 

3. Адміністративна рада Фонду гарантування вкладів фізичних осіб вирішила відкрити підрозділи в обласних центрах України, головним завданням яких було б надання платних консультацій та інших послуг вкладникам банків-учасників (тимчасових учасників) Фонду.

Дайте правову оцінку діям адміністративної ради Фонду. Визначте правовий статус Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та вкажіть порядок формування та використання його коштів.

Тема 9. Податкове право і податкова система України

(колоквіум)

План

1. Розкрийте зміст податкової системи України.

2. У чому сутність податку як правової категорії?

3. Яка існує класифікація податків і зборів?

4. Розкрийте правовий механізм податку. Його елементи.

Завдання

1. Згідно зі ст. 67 Конституції України кожен зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Чи стосується ця вимога юридичних осіб-платників податків? Якими нормативними актами встановлюється даний обов’язок стосовно юридичних осіб?

 

2. Виходячи зі змісту Податкового кодексу України, наведітьпо декілька прикладів матеріальних, процесуальних, регулятивних, охоронних, зобов’язуючих, забороняючих та уповноважуючих податково-правових норм. Наведіть конкретні приклади та вкажіть, в чому виявляються особливості таких правових норм.

 

Тема 10. Правовий режим державного боргу та державного кредиту

(колоквіум)

План

1. Поняття та види державного (муніципального) боргу.

2. Управління та обслуговування державного боргу.

3. Правове регулювання державного кредиту.

4. Державна позика: поняття та види

5. Державні (місцеві) гарантії.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)