АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Управління якістю

Читайте также:
  1. Автоматизовані системи управління процесом розформування составів на сортувальних гірках
  2. Адміністративні методи державного управління.
  3. Верховна Рада та державне управління
  4. Верховна Рада та державне управління.
  5. Види аналізу за об’єктами управління
  6. Види організаційних структур управління
  7. Види організаційних структур управління маркетингом.
  8. Витягання відпрацьованих касет з реактора робиться під водою спеціальною перевантажувальною машиною з дистанційним управлінням.
  9. Військового управління
  10. Вітчизняний досвід управління якістю продукції
  11. Влада і управління. Державна влада
  12. Головне управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, управління юстиції в областях, містах Києві та Севастополі.

 

 

Навчальний посібник

 

Київ НТУ 2006


 

ББК 65.37-80я73+39.33-08я73

УДК 658.562

А 66

Затверджено на засіданні навчально-методичної Ради Національного транспортного університету (Протокол №9 від 3 липня 2006 р.)

 

Рецензенти:

В.П. Сахно, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри автомобілів Національного транспортного університету;

Ю.Х. Савін, кандидат технічних наук, доцент кафедри виробничих систем і сервісу на транспорті Національного транспортного університету;

В.В. Березняцкий, кандидат технічних наук, доцент, провідний спеціаліст Української автомобільної корпорації.

 

А66 Андрусенко СІ.

Принципи та інструменти управління якістю: Навчальн. посіб. /Укл. С.І. Андрусенко, О.С. Бугайчук-К.: НТУ, 2006.-72 с.

 

ISВN 966-632-065-7

У навчальному посібнику розглянуті сучасні підходи до управління якістю продукції та послуг. Детально описана сутність таких понять як «продукт» та «якість» взагалі і в автосервісі зокрема. Наведені вимоги до систем управління якістю відповідно до стандарту ДСТУ І8О 9001-2001 та методологія управління якістю. Детально описані поняття стабільної та нестабільної виробничих систем. Показано, що підвищення якості продукції можливе лише за умови зменшення варіацій параметрів технологічних процесів у виробничій системі. Описана методологія впровадження механізму постійного поліпшення якості в організації. Розглянута сутність та наведені приклади застосування найбільш поширених методів-інструментів, які застосовуються в практичній роботі з поліпшення якості.

Теоретичні матеріали, наведені в навчальному посібнику, а також методичні вказівки до проведення практичних занять та завдання для самостійної роботи з дисципліни „Основи управління якістю" призначені для студентів спеціальності 7.090258 „Автомобілі та автомобільне господарство", а також можуть бути використані студентами інших спеціальностей, або особами, які цікавляться даними питаннями.

I8ВN 966-632-065-7.

ББК 65.37-80я73+39.33-08я73

© СІ. Андрусенко, О.С. Бугайчук, 2006

© Національний транспортний університет, 2006


З М І С Т

 

  Стор.
ВСТУП.............................................................................................................  
1. Продукт в автосервісі......................................................................  
2. Поняття якості в автосервісі та її оцінка............................  
3. Методологія управління якістю...............................................  
4. Поняття стабільної та нестабільної систем......................  
5. Механізм постійного поліпшення якості...........................  
6. Інструменти якості........................................................................... 6.1. Таблиці даних....................................................................................... 6.2. Гістограми............................................................................................. 6.3. Контрольні карти.................................................................................. 6.4. Діаграма Парето................................................................................... 6.5. Діаграма «причини-наслідки» (Ішикави)........................................... 6.6. Діаграми кореляції................................................................................ 6.7. Групування даних.................................................................................  
ЛІТЕРАТУРА....................................................................................................  

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)