АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вимірюваного параметру під час виробничого процесу

Читайте также:
  1. D-разбиение по одному параметру
  2. II. Поняття соціального процесу.
  3. Аналіз виробничого левериджу
  4. Безпечність виробничого обладнання.
  5. Визначення виробничого циклу складного процесу
  6. Гігієнічні характеристики та вимоги до освітлення. Види виробничого освітлення.
  7. Критерії оцінювання і фективності виховного процесу.
  8. МЕТОДИ АНАЛІЗУ ВИРОБНИЧОГО ТРАВМАТИЗМУ І ПРОФЗАХВОРЮВАНОСТІ
  9. ОСНОВНІ ВИМОГИ ДО ВИРОБНИЧОГО ОСВІТЛЕННЯ
  10. Основні засади організації виробничого процесу підприємств ГМК у просторі і часі. Поняття виробничого циклу.
  11. Особливості виховного процесу.

Припустимо, що ми хочемо виявити зміну в розмірах деталі, яка піддається механічній обробці, причому розмір вказаний на креслені – 8,300 ± 0,008 мм.

Приклад контрольного листка наведений на рис. 8. При виконанні контрольних операцій кожен раз, коли проводиться вимірювання, у відповідну клітинку таблиці контрольного листка ставиться позначка (хрестик або інша). Також проставляється цифрою кількість попадань результатів вимірювання в певний інтервал та їх частота. В результаті отримують приблизне графічне відображення закону розподілу випадкової величини, що вимірюється. Можуть бути підраховані її середнє значення та дисперсія.


Завдання для самостійної роботи.

1. Для прикладу на рис. 8 підрахувати середнє значення розміру та дисперсію.

2. Використовуючи форму на рис. 8, розробити контрольний листок для реєстрації напрацювання на відмову певної деталі, вузла чи агрегату або автомобіля в цілому.

* - Межа поля допуску (згідно креслення).

 

Рис 8. Контрольний листок для реєстрації розподілу вимірюваного параметра під час виробничого процесу.

Приклад 2. Контрольний листок для реєстрації видів дефектів.

Використовується під час процесу візуального контролю певного виду виробу. Кожен раз, коли контролер знаходить дефект, він робить помітку в контрольному листку. В кінці робочого дня контролер або інша посадова особа може швидко підрахувати кількість та різновиди дефектів. Даний листокможенадати важливу інформацію для удосконалення процесу, оскільки показує, які види дефектів зустрічаються часто, а які – ні.

 

Рис. 9. Контрольний листок для реєстрації видів дефектів

 

Завдання для самостійної роботи.

Використовуючи форму на рис. 9, розробити контрольний листок для реєстрації видів відмов певної деталі, вузла, агрегату або автомобіля в цілому.

Приклад 3. Контрольний листок локалізації дефектів.

Велику роль у розв’язанні проблеми покращення якості продукції шляхом усунення причин появи дефектів відіграють контрольні листи локалізації дефектів. В листах цього виду присутні ескізи деталі або схеми пристрою та інша інформація, яка дозволяє визначати види дефектів та місце їх розташування.

На рис. 10 показаний контрольний листок, який використовують на машинобудівному заводі для вхідного контролю відливок. Дефект – раковини у відливках, зустрічався і раніше. Постачальника відливок інформували про наявність та кількість дефектів. Але такої інформації було замало для проведення заходів з покращення якості, і якість не поліпшувалась.

Після того, як почали використовувати контрольні листки, які дозволяли фіксувати інформацію щодо локалізації дефектів, постачальнику вдалося значно покращити якість своєї продукції, оскільки полегшився пошук причини дефектів.

Контрольні листки такого типу необхідні для діагнозу виробничого процесу, оскільки причини дефектів часто можна знайти досліджуючи місця їх виникнення та спостерігаючи за процесом в пошуках пояснення чому дефекти концентруються саме в цих місцях.

Завдання для самостійної роботи.

Використовуючи форму на рис. 10, розробити контрольний листок для реєстрації місця виникнення відмов певної деталі, вузла, агрегату або автомобіля в цілому.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)