АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Модуляційний метод вимірювання потужності

Читайте также:
  1. I. ГИМНАСТИКА, ЕЕ ЗАДАЧИ И МЕТОДИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ
  2. I. Методические основы
  3. I. Предмет и метод теоретической экономики
  4. II. Метод упреждающего вписывания
  5. II. МЕТОДИЧЕСКИЕ УКАЗАНИЯ ДЛЯ ВЫПОЛНЕНИЯ САМОСТОЯТЕЛЬНОЙ РАБОТЫ
  6. II. Методы непрямого остеосинтеза.
  7. II. Проблема источника и метода познания.
  8. II. УЧЕБНО-МЕТОДИЧЕСКАЯ КАРТА ДИСЦИПЛИНЫ
  9. III. Методологические основы истории
  10. III. Предмет, метод и функции философии.
  11. III. Социологический метод
  12. III. УЧЕБНО – МЕТОДИЧЕСКИЕ МАТЕРИАЛЫ ПО КУРСУ «ИСТОРИЯ ЗАРУБЕЖНОЙ ЛИТЕРАТУРЫ К. XIX – НАЧ. XX В.»

Цей метод грунтується на перемноженні вхідних сигналів Uu та Ui шляхом використання їх для подвійної модуляції імпульсного сигналу. При цьому аналогові сигнали Uu та Ui лінійно перетворюються на частоту, переіод, амплітуду або тривалість імпульсного сигналу з наступним його інтегруванням. Найчастіше використовуються комбінації широтно-імпульсної (ШІМ) і амплітудної модуляції (ШІМ–АМ), широтно-імпульсної і частотної модуляції (ШІМ–ЧМ), частотної і амплітудної модуляції (ЧМ–АМ).

 
 

На рис. 3.2, а, в показано структурні схеми ватметрів, що грунтуються на методах ШІМ–АМ та ШІМ–ЧМ, а рис. 3.2, б пояснює принцип ШІМ і АМ. При використанні принципу ШІМ–АМ в широтному модуляторі ШМ (рис. 3.2, а, б) вхідним сигналом ui модулюється тривалість (ширина) t імпульсів, що надходять від генератора Г з частотою f 0=1/ T 0. З виходу ШМ імпульси тривалістю ti=k∙ui подаються до амплітудного модулятора АМ, де вони модулюються по амплітуді сигналом uu(t). При Т0→ 0 площа кожного імпульса на виході АМ пропорційна до миттєвої потужності:

S(t)= uuti = k∙uuui. (3.17)

Напруга на виході інтегратора Σ пропорційна до до середньої потужності.

При використанні модуляції ШІМ–ЧМ (рис. 3.2, в) один з вхідних сигналів, наприклад uu, подається на перетворювач напруга-частота ПНЧ. Імпульси з ПНЧ надходять на інтегратор Σ через ключ К, який відкривається на час, що дорівнює тривалості імпульсу з ШМ, котрий, в свою чергу, керується другим сигналом (ui). Число імпульсів в кожному пакеті на вході інтегратора Σ пропорційне до миттєвої напруги:

Nu = fu ti = k 1 uu k 2 ui. (3.18)

Застосування цифрових інтеграторів дозволяє легко створити ватметри з цифровим відліком.

Усі модуляційні методи мають методичну похибку, обумовлену скінченним значенням тривалості циклу модуляції, що обмежує верхню межу частотного діапазону. При Т 0=5 мкс і частоті вхідних сигналів 10 кГц похибка ватметра на базі ШІМ–АМ складає 0,1%.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)