АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Хімічні забруднюючі чинники житла

Читайте также:
  1. XV. 9. Хімічні джерела електричної енергії
  2. БIОЛОГIЧНО АКТИВНI ЧИННИКИ ЛIКАРСЬКИХ РОСЛИН
  3. Вимір та чинники
  4. За даними таблиці побудуйте кліматодіаграму. Визначте тип клімату та територію, для якої він характерний. Вкажіть чинники, що вплинули на його формування. (12 балів)
  5. Купівля-продаж житла.
  6. Міжнародний поділ праці, його суть та чинники. Зовнішня торгівля, її фактори та показники
  7. На нормальнонеструмоведучі чинники
  8. Небезпечні та шкідливі чинники, що пов'язані з пожежами.
  9. Основні поняття житла та житлових умов
  10. Основні чинники, що визначають результат ураження людини електричним струмом
  11. ОСНОВНІ ЧИННИКИ, ЯКІ ВПЛИВАЮТЬ НА ІННОВАЦІЙНУ ДІЯЛЬНІСТЬ (ІД)
  12. Особливості традиційного українського житла.

Сучасні квартири обладнують різноманітними синтетичними матеріалами, які також можуть чинити несприятливу дію на організм людини. Шкідлива дія синтетичного навантаження багатогранна. Роздивимося окремі його прояви.

Меблі, килими, паласи, все те що виготовлене з синтетичних матеріалів іноді можуть дуже сильно заряджатись статичним струмом. Статичний заряд після виникнення через деякий час може послаблюватись, але досить швидко знову починає збільшуватись.

Явище електростатичної зарядки та розрядки, поряд із спотворенням електричних полів повітря, чинить велике навантаження на нервову систему людини. Електричне навантаження сучасних квартир вважається такою ж небезпечною, як і отруєння організму продуктами харчування або неповного згоряння газу. Воно вражає нейрони людини, чинить подразнюючу дію, вносить хвилювання і в кінці кінців виснажує нервову систему.

В сфері проживання людини, поряд з електростатичними розрядами, неприродною іонізацією, майже в кожному домі існують такі небезпечні чинники, як перемінні електромагнітні поля. Ці поля створюються електричною проводкою та електричними приладами.

Вчені вважають, що чутливість організму до неадекватних електромагнітних полів (невисокої інтенсивності) особливо проявляється в ембріональний період та під час росту дитини до досягнення нею статевої зрілості. Навіть слабкі впливи в цей період призводять до гальмування ембріональної диференціації клітин та порушення росту.

Не можна не зауважити, про можливу шкідливу дію на організм людини і засобів мобільного зв’язку, оскільки вони також є джерелом змінного електромагнітного поля.

Крім цього, певною небезпекою є насиченість сучасних квартир різноманітними засобами побутової хімії. Хімічна індустрія світу впровадила у виробництво величезну кількість засобів для прання білизни, миття посуду, дезінфекції, догляду за меблями і т. ін.

Абсолютно не шкідливих хімічних побутових засобів не існує.

Відомий лікар епохи відродження Парацельс говорив:” Все є отрутою, і все є ліки. Тільки одна доза робить речовину отрутою, а інша ліками”. І він був абсолютно правий, засоби побутової хімії слід використовувати в міру та з розумом, керуючись приладами та інструкціями, які до них додаються.

За ступенем небезпеки для людини препарати побутової хімії умовно можна поділити на чотири групи:

- Безпечні – це мінеральні добрива, синтетичні миючі і т.ін. На упаковці таких засобів відсутні будь-які попереджувальні написи.

- Відносно небезпечні – відбілюючі, дезинфікуючі. На упаковці цих препаратів є попереджувальні написи, наприклад: “уникати попадання в очі” і т. ін.

- Отруйні – це засоби по боротьбі з побутовими комахами та гризунами, деякі плямовидні засоби та деякі засоби догляду за машинами. “Отрута”, “Обережно отрута”.

- Вогненебезпечні – до них відносяться препарати в аерозольній упаковці, різні розчинники, рідкі засоби захисту рослин та рідкі засоби боротьби з побутовими комахами. На упаковці зазначається:” Вогненебезпечно”.

Для запобігання нещасних випадків всі засоби побутової хімії повинні мати заводське маркування, зберігатися віддалено від харчових продуктів та в місцях недоступних для дітей.

Особливо уважним треба бути при використанні аерозольних балончиків. Їх забороняється давати в руки дітям, навіть тоді, коли вони вже пусті. Забороняється їх зберігати біля газових або електричних плит. Не дозволяється працювати з ними при включених газових горілках або електричних плитках.

ЗАСОБИ ДОПОМОГИ.

Найбільш ефективним засобом в домашніх умовах при отруєннях є промивання шлунку. Потерпілому дають випити декілька склянок води та викликати рвоту. В воду можна добавити сіль чи суху гірчицю (2 чайні ложки на склянку води).

F При отруєннях фосфорорганічними речовинами (“Хлороформом”), а також метиловим спиртом в воду додають питну соду (1 чайну ложку на склянку води).

F При отруєннях отруйними рослинами необхідно в воду перманганат калію (розчин повинен мати слаборожевий колір).

F При попаданні на шкіру людини оцтової есенції або фосфороутримуючих інсектицидів необхідно протерти уражене місце розчином питної соди (2 чайні ложки на 1 склянку води). Цим же розчином при необхідності протерти очі потерпілого.

F При попаданні в очі людини лугів, бензину, одеколону – їх краще всього промити молоком.

F При сильних опіках шкіри негайно звернутися до медичного закладу. При незначних опіках, наприклад пальців. Їх необхідно обробити міцним (темно-фіолетовим) розчином перманганату калію (такий розчин можна зробити заздалегідь в кожному домі і тримати його на кухні) – пухирі на пальцях з допомогою цього заходу не виникатимуть.

Необхідно пам’ятати про те, що навіть при тяжких випадках ураження можна зберегти життя людині, якщо своєчасно та вміло надати першу долікарняну медичну допомогу.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)