АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Побудова мережевого графіка (МГ)

Читайте также:
  1. Бухгалтерський баланс,його побудова, зміст і оцінка статей.
  2. Бухгалтерські рахунки, їх призначення, функції і побудова
  3. Визначення запасу стійкості замкнутих систем за модулем та фазою.Побудова діаграм Боде.
  4. Графіка
  5. З курсу «Нарисна геометрія та інженерна графіка»
  6. ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УМОВ БЕЗПЕКИ РУХУ ТРАНСПОРТУ ТА ПІШОХОДІВ ПРИ ПЕРЕТИНІ ПЕРЕХРЕСТЯ ВУЛИЦ. ПОБУДОВА ТРИКУТНИКА ВИДИМОСТІ
  7. Зміст і побудова обвинувальної промови
  8. Лекція №3. Сегменти мережі. Побудова мережі за територіально-функціональною ознакою. LAN, MAN, WAN
  9. Методика навчання учнів елементарним геометричним побудовам. Позначення фігур.
  10. Написання формул і побудова діаграм.
  11. Побудова варіаційних рядів розподілу
  12. Побудова годографа Михайлова в середовищі matlab

Слід зауважити, що не існує єдиного загального методу, користуючись яким можна побудувати мережевий графік для реалізації будь-якого проекту. Мережевий графік подає розгорнуту картину всього процесу реалізації конкретного проекту з його індивідуальними деталями і особливостями, які потрібно вміти виявляти і враховувати.

Щоб можна було однозначно розуміти усі МГ, застосовувати до них математичні методи дослідження, вони повинні незалежно від конкретного змісту, мати загальну структуру, будуватися за загальними правилами.

Розглянемо основні правила побудови МГ:

1) Скласти список робіт, які потрібно виконати для реалізації проекту та відповідно до списку робіт скласти список подій.

2) Якщо подія, яка є завершенням операцій D1, D2, ..., Dn, дає можливість

розпочати операції Q 1, Q 2,..., Qm,то на МГ це зображується так, як показано на рис. 1.22.

Натуральні числа п і т можуть набувати будь-яких значень, починаючи з 1.

3) Кожну стрілку в мережевому графіку по можливості малюють так, щоб її кінець знаходився правіше початку, по можливості горизонтально.

4) Для зручності мережевий графік будують без зайвих перетинів стрілок.

5) В МГ не повинно бути так званих тупикових подій, тобто таких проміжних подій, які не дають початку ніякій роботі, крім завершальної події. Наприклад, на рис. 1.23 такою подією є Р5.

6) В МГ не повинно бути так званих «хвостових» подій, тобто таких проміжних подій, яким не передує ніяка робота, крім початкової події. Наприклад, на рис. 1.23 такою подією є Р3.

7) Якщо одна подія служить початком для двох або більше робіт, після завершення яких починається виконання наступної роботи, то вводиться штрихова стрілка (умовна залежність) і додаткова подія зі своїм номером.

8) В МГ не повинно бути циклів, бо в такому разі створилася б практично неможлива ситуація, коли кожна операція з циклу фактично ніколи не могла б початися: її початок залежав би від виконання інших операцій цього циклу.

На мережевому графіку слід чітко відображати послідовність виконання окремих робіт і їх взаємозв'язки. В допомогу вводяться штрихові стрілки (умовні залежності) і додаткові вершини (події).


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)