АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Умови задач

Читайте также:
  1. I СИТУАЦИОННЫЕ ЗАДАЧИ ПО ПРОФИЛЬНЫМ РАЗДЕЛАМ
  2. I. МЕТА І ЗАДАЧІ ВИВЧЕННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
  3. I. ОСНОВНЫЕ ЦЕЛИ, ЗАДАЧИ И ПРИНЦИПЫ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ КПРФ, ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ПАРТИИ
  4. I. Постановка организационных задач предприятия.
  5. I. Цель и задачи изучения дисциплины
  6. II. Розв’язати задачу № 1, 2 (3, 4).
  7. II. ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ
  8. II. Цели и задачи Конкурса
  9. II. Цели и задачи учебно-ознакомительной практики
  10. II. ЦЕЛИ, ЗАДАЧИ И НАПРАВЛЕНИЯ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ КЛУБА
  11. II. ЦЕЛИ, ЗАДАЧИ, ПРЕДМЕТ И ВИДЫ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ ОРГАНИЗАЦИИ
  12. III. Задачи ОЦП

 

4 клас. Вихідний рубіж

 

1. Яке число треба відняти від найбільшого п’ятицифрового числа, записаного усіма різними непарними цифрами, щоб одержати найменше п’ятицифрове число, що записане усіма різними парними цифрами?

2. Викресліть у числі 20142014 рівно 4 цифри таким чином, щоб одержане число було найбільшим з можливих.

3. Богдан живе у багатоквартирному домі, у якому 100 квартир. Одного разу він для кожної квартири підрахував суму цифр її номеру. Він помітив, що одна з сум зустрічається більше разів ніж інші. Скільки разів зустрічається ця сума?

4. Скільки різних трикутників зображено на рис. 1? Трикутники вважаються різними навіть, якщо вони однакові за розміром, але повністю не співпадають.

5. Рік тому брат був старший за сестру у 3 рази, а зараз – у 2 разів. Скільки зараз років разом братові та сестрі?

6. Скільки існує трицифрових чисел, добуток цифр, яких дорівнює 4?

7. У деякій країні живуть тільки лицарі, що завжди кажуть правду, та брехуни, що завжди брешуть. Відомо, що на стадіон прийшли 2014 жителів країни. Заходили вони по черзі і кожний, окрім останнього, записав, хто зайшов одразу за ним. Коли переглянули ці папірці, виявилось, що на кожному було записане „лицар”. Скільки насправді на стадіон могло прийти брехунів.

8. Яка найменша кількість квадратів зі стороною 10 потрібна, щоб повністю покрити квадрат розміром , якщо їх можна розташовувати лише так, щоб сторони усіх квадратів були паралельні сторонам великого квадрату?

9. Андрій з’їв слив у двічі більше за Богдана і у двічі менше за Віталія. Скільки слив з’їв Андрій, якщо вони разом з’їли 21 сливу?

10. Чотирицифрове число має усі різні цифри. Чотирицифрове число одержане з числа записом його цифр у зворотному порядку. Сума чисел дорівнює 3773. Яке найменше значення може при цьому приймати число ?

11. На вечірці зустрілися математик, хімік, біолог та фізик. Їх імена – Андрій, Богдан, Вадим та Грицько, але невідомі їх професії. Богдан сказав біологові, що щойно зустрів Андрія. Андрій за столом сів напроти фізика поруч з хіміком. Як звуть біолога, якщо фізика звуть Грицьком?

12. На прямій розташовані точки . Відомі відстані та . Якою може бути відстань ? Вкажіть усі можливі відповіді.

13. Петрик задумав число. Після цього він додав до цього числа 1, одержану суму помножив на 2 і від одержаного добутку відняв 5. У нього вийшло 17. Як число задумав Петрик?

14. Число називається паліндромом, якщо воно записується зліва направо так само, як і справа наліво (закінчуватись на 0 не може, одноцифрові натуральні числа завжди паліндроми). З усіх чисел-паліндромів, які мають останньою цифрою або 4, або 9, знайдіть 25-те таке число, якщо їх усі розставити у порядку зростання.

15. У коробці лежать 10 жовтих та 10 синіх олівців, однакових на вигляд. Скільки треба навпомацки витягнути олівців, щоб точно серед них було 9 одного кольору?

 

4 клас. Заліковий рубіж

 

1. Обчисліть значення виразу:

.

2. Розшифруйте ребус, зображений на рис. 2. У відповіді запишіть значення добутку.

3. Андрійко записує у порядку зростання п’ятицифрові числа-паліндроми, тобто такі числа, яки читаються справа наліво та зліва направо однаково, наприклад, 78087. Яке число він напише 13-м?

4. На клітчастому папері зі стороною клітинки 1 є 14 одиничних відрізків. Яку найбільшу площу може мати фігура, межу якої ви зможете утворити з цих відрізків, якщо їх можна класти тільки по сторонах одиничних клітин?

5. Розшифруйте ребус: , де однаковим буквам відповідають однакові цифри, а різним -- різні. Знайдіть усі можливі розв’язки. У відповіді вкажіть значення літери .

6. Скільки існує двоцифрових чисел, у яких обидві цифри парні, а також перша цифра менша за другу?

7. У деякій країні живуть тільки лицарі, що завжди кажуть правду, та брехуни, що завжди брешуть. Відомо, що на стадіон прийшли 2014 жителів країни і кожний, окрім останнього записав, хто зайшов одразу за ним. Коли переглянули ці папірці, виявилось, що на кожному було записане „брехун”. Скільки насправді на стадіон прийшло брехунів.

8. Розріжте фігуру зображену на рис. 3 на дві однакові частини. Частини однакові, якщо вони співпадають при накладанні одна на одну.

9. Три брати купили разом 7 зошитів, при цьому кожний придбав принаймні 1 зошит і кожний купив їх різну кількість. Скільки купив собі зошитів старший брат, якщо молодший придбав на 1 зошит менше від середнього?

10. Чотирицифрове число має усі різні цифри. Чотирицифрове число одержане з числа записом його цифр у зворотному порядку. Сума чисел дорівнює 4653. Яким найменшим може бути при цьому число ?

11. Десятицифрове число називається гарним, якщо усі його цифри дорівнюють 1, 2 чи 3 та кожні дві сусідні цифри відрізняються рівно на 1. Скільки усього гарних чисел?

12. Розріжте фігуру, що зображена на рис. 4, на 3 рівні частини по лініях клітин. Фігури вважаються рівними, якщо їх можна сумістити при зсуві.

13. Яке найбільше значення може приймати добуток , де буквам відповідають різні цифри?

14. Число називається паліндромом, якщо воно записується зліва направо так само, як і справа наліво (закінчуватись на 0 не може, одноцифрові натуральні числа завжди паліндроми). З усіх чисел-паліндромів, які мають останньою цифрою або 4, або 9, знайдіть найбільше та найменше з сумою цифр 52, які не мають нульових цифр.

15. Скільки існує восьмицифрових чисел, усі цифри яких зростають зліва направо, тобто кожна наступна цифра більша за попередню?

 

5 клас. Вихідний рубіж

 

1. Петрик задумав двоцифрове число, підрахував суму його цифр, помножив цю суму на 11. Від одержаного числа відняв задумане число і вийшло 25. Яке число задумав Петрик?

2. Задача № 2 вихідного рубежу 4 клас.

3. Задача № 3 вихідного рубежу 4 клас.

4. Задача № 4 вихідного рубежу 4 клас.

5. Два роки тому брат був старший за сестру у 2 рази, а 8 років тому – у 5 разів. Скільки зараз років разом братові та сестрі?

6. Скільки існує трицифрових чисел, сума цифр, яких дорівнює 4?

7. Задача № 7 вихідного рубежу 4 клас.

8. Задача № 8 вихідного рубежу 4 клас.

9. У класі, де за кожною з 15 парт сидить хлопчик та дівчинка, хлопці їдять морозиво кожного дня, а дівчата через день. Сьогодні морозиво їли 20 дітей. Скільки дітей буде їсти морозиво завтра?

10. Задача № 10 вихідного рубежу 4 клас.

11. На острові, де живуть або лицарі, що завжди кажуть правду, або брехуни, що завжди брешуть, кореспондент, який був лицарем, зустрів 5 місцевих жителів. Він перепитав кожного, скільки серед цих 5 жителів лицарів. Він одержав такі відповіді: 0, 1, 2, 3 та 4. Скільки серед них насправді лицарів?

12. Задача № 12 вихідного рубежу 4 клас.

13. Петрик перемножив усі числа від 1 до 30. Після цього він відняв від цього добутку 2014. Запишіть останні 5 цифр цієї різниці.

14. Число називається паліндромом, якщо воно записується зліва направо так само, як і справа наліво (закінчуватись на 0 не може, одноцифрові натуральні числа завжди паліндроми). З усіх чисел-паліндромів, які мають останньою цифрою або 4, або 9, знайдіть 50-те таке число, якщо їх усі розставити у порядку зростання.

15. Скільки максимум можна вибрати чисел від 1 до 20 так, щоб у обраній сукупності не було двох чисел, серед яких одне ділиться націло на інше?

 

5 клас. Заліковий рубіж

 

1. Задача № 1 залікового рубежу 4 клас.

2. Задача № 2 залікового рубежу 4 клас.

3. Задача № 3 залікового рубежу 4 клас.

4. На клітчастому папері зі стороною клітинки 1 є 18 одиничних відрізків. Яку найбільшу площу може мати фігура, межу якої ви зможете утворити з цих відрізків, якщо їх можна класти тільки по сторонах одиничних клітин?

5. У таблиці (рис. 5) числа у правій нижній частині визначаються як добуток відповідних чисел таблиці верхнього рядка та лівого стовпчика (як у таблиці множення). Відомі лише деякі елементи таблиці. Треба визначити яка цифра в усій таблиці зустрічається частіше за інші і скільки разів вона там зустрічається?

6. Мавпа несли Мауглі горіхи, при цьому кожна несла однакову кількість. Дорогою вони посварилися і кожна кинула в кожну по 1 горіху. Врешті Мауглі дісталися рівно 37 горіхів. Скільки горіхів несла кожна мавпа з самого початку?

7. Задача № 7 залікового рубежу 4 клас.

8. Задача № 8 залікового рубежу 4 клас.

9. Задача № 9 залікового рубежу 4 клас.

10. Знайдіть усі такі трицифрові числа , цифри якого задовольняють умови:

.

11. Задача № 11 залікового рубежу 4 клас.

12. Задача № 12 залікового рубежу 4 клас.

13. Задача № 13 залікового рубежу 4 клас.

14. Задача № 14 залікового рубежу 4 клас.

15. Скільки максимум можна вибрати чисел від 1 до 18 так, щоб у обраній сукупності не було двох чисел, серед яких одне удвічі більше за інше?

 

6 клас. Вихідний рубіж

 

1. Задача № 1 вихідного рубежу 5 клас.

2. Знайдіть найменше натуральне число, яке можна подати як суму семи послідовних натуральних чисел, суму 11 послідовних натуральних чисел та суму 13 послідовних натуральних чисел.

3. Богдан живе у багатоквартирному домі, у якому 200 квартир. Одного разу він для кожної квартири підрахував суму цифр її номеру. Він помітив, що одна з сум зустрічається більше разів ніж інші. Скільки разів зустрічається ця сума?

4. Задача № 4 вихідного рубежу 4 клас.

5. Є дві однакові склянки води. Перша порожня, а у другій є вода. З другою склянкою тричі поспіль роблять таку дію – половину води, що була в ній переливають до першої склянки. Після таких трьох дій, у першій склянці виявилось рівно 700 г води. Скільки залишилось води у другій склянці?

6. Задача № 6 вихідного рубежу 5 клас.

7. Задача № 7 вихідного рубежу 4 клас.

8. На прямій розташовані точки . Відомі відстані , та . Якою може бути відстань ? Вкажіть усі можливі відповіді.

9. У потязі Київ–Харків ввели суцільну нумерацію місць. Виявилось, що місця 385 та 416 знаходяться в одному вагоні, а 544 та 577 – у різних і навіть не сусідніх. Скільки місць у кожному вагоні, якщо відомо, що в усіх вагонах їх однакова кількість?

10. Знайдіть найменше натуральне число, яке при діленні на 3 дає остачу 2, а при діленні на 2015 остачу 2014.

11. Задача № 11 вихідного рубежу 5 клас.

12. Розріжте фігуру, що зображена на рис. 6, на 3 рівні частини по лініях клітин. Фігури вважаються рівними, якщо їх можна сумістити при зсуві.

13. Задача № 13 вихідного рубежу 5 клас.

14. Задача № 14 вихідного рубежу 5 клас.

15. Задача № 15 вихідного рубежу 5 клас.

 

6 клас. Заліковий рубіж

 

1. Задача № 1 залікового рубежу 4 клас.

2. Задача № 2 залікового рубежу 4 клас.

3. Задача № 3 залікового рубежу 4 клас.

4. Задача № 4 залікового рубежу 5 клас.

5. Задача № 5 залікового рубежу 5 клас.

6. Скільки існує десятицифрових чисел, у яких усі цифри або 0, або 5 і які кратні 9?

7. Задача № 7 залікового рубежу 4 клас.

8. Задача № 8 залікового рубежу 4 клас.

9. У декількох гаманцях лежить однакова кількість грошей. Якщо у кожний гаманець додати по копійці, але загальну кількість гаманців зменшити рівно на 1%, то кількість грошей загалом в усіх гаманцях зменшиться. Якщо з кожного гаманця витягнути по копійці, але загальну кількість гаманців збільшити рівно на 1%, то кількість грошей загалом в усіх гаманцях так само зменшиться. Скільки грошей у копійках може знаходитись у кожному гаманці?

10. Задача № 10 залікового рубежу 5 клас.

11. Задача № 11 залікового рубежу 4 клас.

12. Розріжте прямокутник на дві частини (не обов’язково прямолінійним розрізом), щоб з них можна було скласти прямокутник .

13. Задача № 13 залікового рубежу 4 клас.

14. Задача № 14 залікового рубежу 4 клас.

15. Задача № 15 залікового рубежу 5 клас.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.012 сек.)