АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 5. Правове регулювання нетрадиційних об’єктів права інтелектуальної власності

Читайте также:
  1. E. АВТОРСКИЕ ПРАВА
  2. I. ОСНОВНЫЕ ЦЕЛИ, ЗАДАЧИ И ПРИНЦИПЫ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ КПРФ, ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ПАРТИИ
  3. II. Права тюремных священников.
  4. II. ЧЛЕНСТВО В ПАРТИИ. ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ЧЛЕНОВ КПРФ
  5. II. ЧЛЕНСТВО В ПАРТИИ. ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ЧЛЕНОВ КПРФ
  6. III. ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ОРГАНИЗАЦИИ
  7. III. ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ПАРТИИ
  8. III. Права и обязанности Сторон
  9. III. УЧАСТНИКИ КЛУБА. ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ЧЛЕНОВ КЛУБА
  10. IV. ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ОРГАНИЗАЦИИ
  11. IV. ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ЧЛЕНА САДОВОДЧЕСКОГО НЕКОММЕРЧЕСКОГО ТОВАРИЩЕСТВА
  12. IX. Права и обязанности застрахованного лица

Поняття відкриття та його ознаки. Права авторів відкриття.

Поняття та умови охорони раціоналізаторських пропозицій. Обмеження в об'єктах раціоналізаторської пропозиції. Суб'єкти раціо­налізаторської діяльності та особливості їх правового положення. Документація в раціоналізаторській діяльності, її види, форми та пра­вове значення.

Заява на раціоналізаторську пропозицію та вимоги до неї. Порядок подачі заяви на раціоналізаторську пропозицію. Рішення про ви­знання раціоналізаторської пропозиції та порядок його прийняття. Порядок розгляду спорів при кваліфікації раціоналізаторських пропозицій.

Свідоцтво на раціоналізаторську пропозицію, його реквізити та право­ве значення. Особисті права авторів раціоналізаторських пропозицій. Май­нові права авторів раціоналізаторських пропозицій. Використання раціоналі­заторських пропозицій. Винагорода авторам раціоналізаторських пропозицій, строки та порядок її сплати. Пільги та переваги авторів раціоналізаторсь­ких пропозицій.

Поняття сорту рослин та порід тварин. Умови патентоздатності нових сортів рослин. Об'єкти правової охорони на сорти рослин. Суб'єкти права на сорти рослин.

Патент на сорт та його особливості. Порядок та умови патентування нових сортів рослин. Подача заявки на патентування сортів рослин. Вимо­ги до заявки на патентування сортів рослин. Експертиза заявки. Експерти­за заявки та патентоспроможності. Тимчасова охорона права на сорт та її зміст. Видача патенту на сорти рослин. Визнання патенту на сорти рослин недійсним. Припинення дії патенту на сорт рослини.

Володілець патенту на сорти рослин. Права та обов'язки володільця па­тенту на сорти рослин. Правові форми передачі прав на сорти рослин. Ви­користання нових сортів рослин у підприємництві. Нові породи тварин та їх правова охорона. Правові наслідки селекцій­ної роботи.

Поняття компонування інтегральної мікросхеми та умови її патентоздатності. Умови надання правової охорони компонуванню інтегральної мікросхеми. Право на реєстрацію компонування інтегральної мікросхеми. Право роботодавця (влас­ника чи уповноваженого ним органу).

Порядок реєстрації компонування інтегральної мікросхеми.

Права та обов'язки, що випливають із реєстрації компонування інтеграль­ної мікросхеми. Використання компонування інтегральної мікросхеми. Дії по використанню компонування інтегральної мікросхеми, що не вважаються по­рушенням прав.

Роль та значення теми для діяльності юриста: Тема «Правове регулювання нетрадиційних об’єктів права інтелектуальної власності» вивчається студентами для усвідомлення особливостей цивільно-правового регулювання відносин інтелектуальної власності, визначенні поняття та видів результатів інтелектуальної творчої діяльності, що є об’єктами права інтелектуальної власності, співвідношення права інтелектуальної власності та права власності, змісту права інтелектуальної власності, видів особистих немайнових та майнових прав інтелектуальної власності, строків чинності прав інтелектуальної власності.

Ключові слова: «відкриття», «раціоналізаторська пропозиція», «компонування інтегральної мікросхеми», «сорт рослин», «порода тварин», «комерційна таємниця», «ноу-хау».

Обсяг знань, вмінь студентів після вивчення теми: За підсумками вивчення дисципліни «Право інтелектуальної власності» студенти повинні знати:

- Концепцію поділу права інтелектуальної власності на авторське право та право промислової власності;

- Співвідношення права інтелектуальної власності із правом власності, інші загальні положення права інтелектуальної власності, джерела права інтелектуальної власності;

- Види результатів творчої діяльності людини як об’єктів права інтелектуальної власності; судовий захист цивільного права та інтересу;

- Зміст права інтелектуальної власності, що поєднує одночасно два види прав: майнові права інтелектуальної власності та особисті немайнові права інтелектуальної власності.

вміти:

- орієнтуватися в чинному цивільному законодавстві у сфері регулювання відносин інтелектуальної власності;

- аналізувати юридичні факти, які є підставами встановлення відносин інтелектуальної власності;

- правильно застосовувати норми цивільного права до конкретних життєвих ситуацій;

- складати проекти основних цивільно-правових документів.

Перелік нормативних актів до вивчення теми: 1.1.; 1.2.1.; 1.2.5-1.2.8; 1.2.15; 1.2.20; 1.3.1; 1.3.4.; 1.3.5; 1.3.7-1.3.11; 1.4.2; 1.4.6; 1.4.11; 1.5.1; 1.5.5.

Перелік процесуальних та службових документів, які складаються під час вивчення: відзив на позовну заяву.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)