АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 6. Договори у сфері інтелектуальної власності

Читайте также:
  1. Адміністративні правопорушення, що посягають на власність. Ознаки відмежування їх від злочинів проти власності. Ведення адвокатом таких справ.
  2. Базові закони у сфері інформації та інформатизації. Закони, що врегульовують певні види інформаційних відносин (видове законодавство).
  3. Види і роль транспорту у сфері торгівлі
  4. Використання у господарській діяльності прав інтелектуальної власності. Комерційна таємниця.
  5. Відносини власності виникають між людьми з приводу привласнення матеріальних і духовних благ. Привласнення означає ставлення людей до певних речей, як до своїх.
  6. Власність: поняття, сутність, правовий та економічний зміст. Типи, форми і види власності.
  7. Глава 14. Державний нагляд (контроль) у сфері техногенної та пожежної безпеки
  8. Глава 31. Міжнародне співробітництво у сфері цивільного захисту
  9. Глава 33. Відповідальність за порушення законодавства у сфері цивільного захисту
  10. Глава 57. Заходи органів доходів і зборів щодо сприяння захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України
  11. Глава 80. Професійна освіта та науково-дослідна діяльність у сфері державної митної справи
  12. Господарські договори

Поняття, загальна характеристика та види договорів в сфері інтелектуальної власності. Правова характеристика ліцензійного договору. Поняття та види ліцензій на використання об’єкта права інтелектуальної власності. Авторські ліцензійні договори: поняття, характеристика та види. Сто­рони ліцензійного договору та їх правове положення. Виключна ліцен­зія. Невиключна ліцензія та обсяги прав по них. Зміст ліцензійних дого­ворів. Міжнародна торгівля ліцензіями.

Договір про передання виключних майнових прав інтелектуальної власності. Перехід авторських прав. Передача (уступка) авторського права. Договір про створення за замовленням і використання об’єкта права інтелектуальної власності. Інші договори щодо розпоряджання майновими правами інтелектуальної власності. Договори на створення об'єктів авторського права. Договори на видання об'єктів авторського права. Договори на розповсюдження та використан­ня творів. Поняття, зміст та порядок укладення авторських договорів. Виконання авторських договорів. Відповідальність сторін за невиконання чи неналежне виконання авторських договорів.

Правова характеристика договору комерційної концесії.

Роль та значення теми для діяльності юриста: Тема «Договори у сфері інтелектуальної власності» вивчається студентами для усвідомлення особливостей цивільно-правового регулювання відносин інтелектуальної власності, визначенні поняття та видів результатів інтелектуальної творчої діяльності, що є об’єктами права інтелектуальної власності, співвідношення права інтелектуальної власності та права власності, змісту права інтелектуальної власності, видів особистих немайнових та майнових прав інтелектуальної власності, строків чинності прав інтелектуальної власності.

Ключові слова: «виключна ліцензія», «невиключна ліцензія», «субліцензія», «контрафактні примірники», «комерційна концесія», «франчайзинг»

Обсяг знань, вмінь студентів після вивчення теми:

За підсумками вивчення дисципліни «Право інтелектуальної власності» студенти повинні знати:

- Концепцію поділу права інтелектуальної власності на авторське право та право промислової власності;

- Співвідношення права інтелектуальної власності із правом власності, інші загальні положення права інтелектуальної власності, джерела права інтелектуальної власності;

- Види результатів творчої діяльності людини як об’єктів права інтелектуальної власності; судовий захист цивільного права та інтересу;

- Зміст права інтелектуальної власності, що поєднує одночасно два види прав: майнові права інтелектуальної власності та особисті немайнові права інтелектуальної власності.

вміти:

- орієнтуватися в чинному цивільному законодавстві у сфері регулювання відносин інтелектуальної власності;

- аналізувати юридичні факти, які є підставами встановлення відносин інтелектуальної власності;

- правильно застосовувати норми цивільного права до конкретних життєвих ситуацій;

- складати проекти основних цивільно-правових документів.

Перелік нормативних актів до вивчення теми: 1.1.; 1.2.1.; 1.2.5-1.2.8; 1.2.15; 1.2.20; 1.3.1; 1.3.4.; 1.3.5; 1.3.7-1.3.11; 1.4.2; 1.4.6; 1.4.11; 1.5.1; 1.5.5.

Перелік процесуальних та службових документів, які складаються під час вивчення: відзив на позовну заяву.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)