АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання 1. АТ "Універсал" уклало з ТОВ "Водограй" договір про створення за замовленням і використання об'єкта права інтелектуальної власності

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II. Завдання та обов'язки
  3. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  4. II. Перевірка домашнього завдання.
  5. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  6. IV. Домашнє завдання з інструктажем.
  7. V. Домашнє завдання з інструктажем.
  8. VI. Домашнє завдання.
  9. VI. Домашнє завдання.
  10. VI. Домашнє завдання.
  11. VII. Домашнє завдання.
  12. А. Завдання

АТ "Універсал" уклало з ТОВ "Водограй" договір про створення за замовленням і використання об'єкта права інтелектуальної власності. Відповідно до цього договору ТОВ "Водограй" зобов'язалося розробити промисловий зразок "Етикетка для маргарину", усі майнові права на який повинні перейти до АТ "Універсал". Після виконання договору АТ "Універсал" подало заявку і отримало патент на промисловий зразок, після чого уклало спочатку ліцензійний договір, а по­тім договір про передачу виключних майнових прав інтелек­туальної власності на зазначений промисловий зразок.

Довідавшись про це, ТОВ "Водограй" вимагало спла­тити половини отриманої винагороди, а у випадку відмови погрожувало визнати як реєстрацію промислового зразка, так і укладені договори недійсними. Свою позицію воно аргумен­тувало тим, що питання передачі прав замовнику було вирі­шено ще до виникнення майнових прав на промисловий зра­зок, тобто створення самого об'єкта інтелектуальної власнос­ті, а тому зазначена умова є недійсною. У зв'язку з цим засто­совується ст. 430 ЦК України, а тому ТОВ "Водограй" є спів­власником майнових прав на промисловий зразок.

Проаналізуйте наведену аргументацію і вирішіть спір по суті.

Які наслідки укладення договору про передання виклю­чних майнових прав інтелектуальної власності? У чому поля­гає різниця між переданням виключних майнових прав і вста­новлення механізму їх розподілу?

Завдання 2

Проаналізуйте 2-3 наукові статті за питаннями теми. Зробить їх порівняльний аналіз.

 

Завдання 3

Підготуйте доповідь та презентацію за питаннями теми.

Методи навчання

- репродуктивні;

- пояснювально-ілюстративні;

- проблемні;

- частково-пошукові;

- дослідницькі;

- розв’язування задач або творчих завдань;

- складання схем тощо;

Методи контролю

-тестові завдання з зазначеної дисципліни;- практичні завдання з дисципліни;- вирішення теоретичних і практичних питань у їх поєднанні.

10. Розподіл балів, які отримують курсанти студенти:

 

Модуль 1 (М1) Модуль 2 (М2) ЕКЗАМЕН (Е)
Поточний контроль 1 (ПК1) модульний контроль (МК1) Поточний контроль 2 (ПК2) модульний контроль (МК2)
Аудиторна робота Самостійна робота Індивідуальна робота Аудиторна робота Самостійна робота Індивідуальна робота
≤30 ≤15 ≤15 ≤30 ≤15 ≤15
≤60 ≤40 ≤60 ≤40
М1=ПК1+МК1≤100 М2 = ПК2 +МК2 ≤ 100
Підсумкова оцінка (П)= М12 ≤100
 
Підсумкова оцінка у випадку складання екзамену(П) = ПК1+ПК2 +Е≤100 ≤40
 
                     

 


Критерії оцінювання

Критерії оцінювання аудиторної роботи


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)