АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

По кузову

Читайте также:
  1. IV. С ОСТРОВА НА ОСТРОВ 53 страница
  2. Автомобили. Зачёты.
  3. Автомобили. Зачёты.
  4. БАГАЖНИК И МОТОРНЫЙ ОТСЕК.
  5. Белый котенок
  6. ГЛАВА II
  7. ГЛАВА ДЕВЯТАЯ
  8. Заходи з покращення використання вантажопідйомності та місткості вагонів (перелічити та навести приклади)
  9. Инесса Давыдова
  10. Каждому свое
  11. Как узнать, что аккумулятор полностью зарядился?
  12. Какие силы действуют на детали подвески?

За типом кузова автобуси підрозділяються на закриті та відкриті, одно-і двоповерхові, проте в останні роки з'явилися так звані 1,25 - і 1,5-поверхові конструкції, що представляють собою автобуси з салоном, піднятим на середню (780-1100 мм) або велику висоту (960-1500 мм).
По конструкції кузова діляться на полегшені каркасні, встановлені на рамному шасі, і безрамні несучі з посиленим підставою, В їх конструкції і для облицювання все частіше використовують нержавіючу сталь, алюміній і композитні матеріали, а передню та задню частини кузова роблять зі склопластику.


По місткості

Різні кузова мають власну планування і відповідно різну кількість місць для сидіння. Загальна місткість є теоретичною і визначається додаванням стоячих пасажирів з розрахунку 0,125 м2 корисної площі салону на одну людину. Говорячи про кузовах, слід нагадати, що саме по їх стилю, формі, пропорціям, розмірам, ступеню аеродинамічнішу якраз і формується перше враження про технічний рівень, класі та комфортності автобуса.
До основних відноситься європейська класифікація за габаритними розмірами, умовно поєднується із застарілою класифікацією по місткості. Ряд країн вважають її рекомендаційної і застосовують свої норми.

Для автобусів малої та середньої місткості (до 30-40 чоловік) гранична довжина не встановлена, але фактично вона знаходиться в межах 6,0-9,5 м.
Більшість 2-вісних автобусів великої місткості всіх класів (до 100-110 чоловік) обмежена габаритної довжиною 12 м. Одиночні 3 - і 4-вісні автобуси не повинні перевищувати 15м, зчленовані 2-секційні -18 м, 3-секційні - 25 м. В особливо довгих салонах встановлюються одна-дві відеокамери для спостереження і запису того, що відбувається.
При загальному нормуванні габаритної ширини в 2500 мм ряд західноєвропейських країн стали допускати до експлуатації автобуси шириною 2550 мм. Висота міських автобусів обмежується розташуванням підвісний електромережі і зазвичай не перевищує 4 м. У класифікації автобусів по повній масі і осьовим навантаженням використовуються норми для вантажних автомобілів.

 

6.7 Легкові автомобілі. Класифікація за робочим об’ємом двигуна.

Легкові автомобілі по робочому об'єму двигуна (л) і сухій масі (кг) розділені на наступні класи:

• особливо малий (1,2 л; 850 кг);

• малий (1,2-1,8 л; 850-1150 кг);

• середній (1,8 - 3,5 л; 1150 - 1500 кг);

• великий (понад 3,5 л; до 1700 кг);

• вищий (не регламентується).

Легкові автомобілі розрізняють також за типами кузовів (закриті, відкриті і відкриваються) і по числу місць. Найбільше поширення отримали автомобілі з кузовами закритого типу і числом місць від чотирьох до семи.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)