АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Переваги та недоліки бензинових і дизельних двигунів

Читайте также:
  1. Деякі переваги спортивного взуття
  2. Діагностування двигунів за максимальною потужністю.
  3. Діагностування систем живлення інжекторних двигунів.
  4. Загальні відомості про систему живлення дизельних двигунів
  5. Затосування класифікації IEC щодо електродвигунів
  6. Камерні топки з твердим шлаковидаленням. При спалюванні яких палив використовуються ці топки? Їх переваги та недоліки.
  7. Конкурентні переваги.
  8. Критичний реалізм: його особливості та недоліки. О. де Бальзак, Ч.Діккенс, Г.Флобер.
  9. Лізинг його переваги над іншими формами економічних зв’язків.
  10. Мажоритарна і пропорційна виборчі системи: переваги та недоліки
  11. Недоліки DCE
  12. Недоліки та переваги роторного двигуна


В залежності від встановленого на автомобіль двигуна, вони діляться на дві групи: бензинові і дизельні. Кожен з них має масу прихильників і ніяк не розібратися, що краще: дизель або бензин?


У ролі дизельного палива виступає солярка, на якій працює армійська техніка, сільськогосподарські машини, трактори і багато іншого.
Всім відомо, що в країнах СНД, більшість автомобілістів заправляється через знайомих. Але варто пам'ятати, що паливо кращої якості можна придбати у машиністів поїздів.
У таких сферах якість палива обов'язково повинна бути в робочому стані, навіть при низьких температурних умовах. Не рекомендується купувати дизельне паливо у незнайомих людей і тим більше у трактористів. Заправивши машину таким паливом, ви ризикуєте опинитися в досить поганому положенні на дорозі.
Головна відмінність між дизельним і бензиновим двигунами полягає в тому, що згорання палива в бензиновому двигуні відбувається від іскри, а в дизелі від свічки розжарювання.
Варто пам'ятати той факт, що дизельний двигун на порядок складніший у виробництві, тому й ціна дизеля на 25-30% вище ціни бензинового. Все це обґрунтовано трудомістким і досить складним процесом виробництва, так як при деяких операціях потрібно дотримуватися виняткової пунктуальності.
В процесі експлуатації виявляється, що дизельні двигуни економічні своїх бензинових братів. Різниця в споживанні палива на сотню, становить приблизно 2-5 літрів.
Якщо подивитися на все це з іншого боку, то зауважимо, що бензиновий двигун куди жвавіше веде себе на дорозі і володіє більшою динамікою, ніж дизель. Виходячи з цього, рідко коли вдається серед спортивних машин помітити авто з дизельним двигуном.
Всім відомо, що при настанні холодів, дизельний двигун не завжди вселяє довіру. Ні для кого не таємниця, що при низьких температурах, соляра стає густою і машина може стихнути.
Але все це відноситься до старих автомобілів, в нових же, всі перепади температур передбачені і дизель по своїй надійності не особливо-то і уступає бензиновому побратимові.
Головне правило господаря дизельного автомобіля — заправлятися якісним пальним та в холодну пору року їздити на "зимової" солярі.

 

 

6.3 Як розділяють автомобілі за пристосуванням до дорожніх умов?Про що свідчать колісна формула 4х2,6х4 і 6х6?


Прохідність рухомого складу (здатність рухатися по поганих дорогах і поза дорогами) різна в залежності від його типу і призначення.
В основу підрозділу рухомого складу по прохідності покладена колісна формула, яка виражає цифровим індексом загальна кількість коліс автомобіля і кількість ведучих коліс.
Автомобілі обмеженою прохідності призначені для руху по дорогах з твердим покриттям і сухим грунтових дорогах. Ці автомобілі мають два мости, один з яких ведучий (передній або задній). Колісна формула автомобілів обмеженою прохідності позначається індексом 4x2, де перша цифра (4) означає загальне число коліс, а друга цифра (2) показує число провідних коліс. Якщо провідні колеса автомобіля подвійні (парні), то колісна формула позначається також індексом 4x2.
Автомобілі підвищеної прохідності призначені головним чином для сільської місцевості. Їх можна експлуатувати як на грунтових дорогах, так і на дорогах з твердим покриттям. Ці автомобілі здатні рухатися навіть поза доріг і долати при цьому заболочені, глинисті і засніжені ділянки, а також водні перешкоди і круті підйоми. Автомобілі підвищеної прохідності мають кілька провідних мостів. Їх колісні формули - 4x4, якщо у автомобіля два мости і обидва провідні, і 6 х 4, якщо автомобіль має три мости, з яких середній і задній є головними.
Автомобілі високої прохідності здатні долати рови, ями та інші подібні перешкоди. Це автомобілі з усіма провідними мостами, число яких три і більше. Колісні формули автомобілів високої прохідності - 6x6 і 8x8.

 

 


6.4 Які параметри входять до умовного позначення нових автомобілів? Який показник установлює клас вантажного і легкового автомобіля,автобуса. Розшифруйте позначення автомобілів ВАЗ 2110,МАЗ 5432(4х2),ЛАЗ 5208.

Вантажні автомобілі:

  • За вантажністю
    • Особливо малої вантажності — до 1 тони
    • Малої вантажності — 1-2 тони
    • Середньої вантажності — 2-5 тони
    • Великої вантажності — понад 5 тони
    • Особливо великої вантажності — понад норми, встановленої дорожніми габаритами та ваговими обмеженнями
  • За типом вантажу
  • За типом кузова
    • Самоскиди
    • Бортові
    • Криті
    • З ташею
    • Автоцистерни
    • Бетономішалки
    • Авторефрижератори
    • Автовози
    • Контейнерні
    • Тягачі

Легкові автомобілі:

автомобілі по робочому об'єму двигуна (л) і сухій масі (кг) розділені на наступні класи:

• особливо малий (1,2 л; 850 кг);

• малий (1,2-1,8 л; 850-1150 кг);

• середній (1,8 - 3,5 л; 1150 - Легкові 1500 кг);

• великий (понад 3,5 л; до 1700 кг);

• вищий (не регламентується).

Легкові автомобілі розрізняють також за типами кузовів (закриті, відкриті і відкриваються) і по числу місць. Найбільше поширення отримали автомобілі з кузовами закритого типу і числом місць від чотирьох до семи.

 

Автобуси:

Транспорт, що призначається для перевезення 9 і більше чоловік, враховуючи водія.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)