АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Затосування класифікації IEC щодо електродвигунів

Читайте также:
  1. Глава 11. Ведення Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, її структура та класифікація товарів
  2. Існують і спрощені підходи до класифікації політичних систем. Вони поділяють політичну систему на демократію і диктатуру або на демократію, авторитаризм і тоталітаризм.
  3. Класифікація хлібобулочних виробів відповідно до міжнародної класифікації
  4. Критерії класифікації і порявняльний аналіз напрямків економічної теорії.
  5. Ознаки класифікації економічних систем та їх типи
  6. Основні підходи до класифікації неологізмів
  7. Основою робочої клінічної класифікації ГН у дітей в Україні є прийнята в 1976 р. у м. Вінниці класифікація первинного ГН.
  8. Основою робочої клінічної класифікації НС у дітей в Україні є прийнята в 1976 р. у Вінниці класифікація первинного ГН.
  9. Сутність, види та ознаки класифікації страхування

За оцінками, на електродвигуни припадає 46 % використання електрики у світі, а у промисловості споживання ними енергії становить приблизно 70 %. Тому навіть незначні поліпшення можуть надати величезної економії електроенергії. Міжнародна електротехнічна комісія (IEC) ввела класи енергоефективності електродвигунів, відомі як код IE. Так, міжнародний стандарт IEC 60034-30-1 охоплює чотири класи енергоефективності електродвигунів:

IE1 – стандартний клас;
IE2 – високий клас;
IE3 – преміум клас;
IE4 – супер-преміум клас.

За їхньою допомогою регулюючі органи можуть визначити мінімальні рівні ефективності енергетичних характеристик електродвигунів у своїх регламентах. Система класифікації згідно з IEC 60034-30-1 сприяє конкуренції серед виробників двигунів і створює величезні технологічні удосконалення.

Європейський союз і багато інших країн вже прийняли систему класифікації IEC. З 2015 року електродвигуни потужністю від 0,75 кВт до 7,5 кВт мають бути класом не нижче ніж IE2, а електродвигуни потужністю від 7,5 кВт до 375 кВт – не нижче ніж IЕ3 (при цьому допускають електродвигун класу IЕ2, але лише у разі роботи з частотно-регульованим приводом). З 2017 року всі електродвигуни потужністю від 0,75 кВт до 375 кВт мають бути класом не нижче ніж IЕ3 (при цьому допускають електродвигун класу IЕ2, якщо функціонує частотно-регульований привід). Ці вимоги подано в Регламенті 640/2009/ЕС, який також називають стандартом мінімальної енергетичної ефективності (MEPS). Очікують, що його впровадження спричинить підвищення енергоефективності електродвигунів на 20-30 %.

Закон «Про енергетичну політику США» (від 1997 року) встановлював мінімальний рівень ККД електродвигунів на рівні, еквівалентному IЕ2, а в 2007 році його було піднято до еквівалента рівня IЕ3. Аналог MEPS, який діє в Австралії та Новій Зеландії, є обов’язковим для виробників цілого ряду продукції. Ці держави встановили мінімальний необхідний рівень ККД електродвигунів, еквівалентний IЕ2, ще в 2001 році.

Китайський аналог MEPS для малих і середніх трифазних асинхронних двигунів діє з 2002 року (стандарт GB 18693). Його було оновлено у 2006 році, а в 2012 році було згармонізовано зі стандартами IEC. Мінімальний необхідний рівень ККД тепер відповідає IЕ3 за класифікацією IEC.

Японія в 2014 році успішно гармонізувала національне законодавство із системою класифікації електродвигунів IEC і встановила мінімальний ККД на рівнях IЕ2 та IЕ3.

У Індії з 2009 року використовують подібну систему, а добровільний національний стандарт, що встановлює мінімальний ККД на рівні IЕ2, прийнято в 2012 році. IEC також розроблено міжнародний стандарт IEC 60034-2-1:2014 «Машини електричні, що обертаються. Частина 2-1. Стандартні методи визначення втрат і коефіцієнта корисної дії під час випробовування (крім машин для тягових транспортних засобів)» для випробувань електродвигунів.

Багато країн використовують національні стандарти для випробувань двигунів, але в той самий час застосовують і міжнародні.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)