АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Кислотні властивості

Читайте также:
  1. Визначники та їх основні властивості.
  2. Глобальні екологічні проблеми: озонова діра, парниковий ефект, кислотні дощі
  3. Голос та його акустичні властивості.
  4. Дайте визначення змінному струму та охарактеризуйте його основні властивості.
  5. Інформація, її види та властивості.
  6. Кислотні дощі.
  7. Тема: Експлуатаційні властивості. Кузов автомобіля та його дизайн.
  8. Товар і його властивості. Альтернативні теорії вартості.
  9. Товар та його властивості.
  10. Товар та його властивості. Вартість товару

Кислотні властивості карбонових кислот зумовлені здатністю відщеплювати атом водню карбоксильної групи у вигляді протону. Як і мінеральні кислоти, при розчиненні у воді вони дисоціюють, створюючи кисле середовище. Карбонові кислоти реагують з активними металами, з виділенням водню, з оксидами і гідроксидами металів, з утворенням солей, витісняють слабкі неорганічні кислоти з їх солей.

Карбонові кислоти є слабкими кислотами. Але у випадку, коли в α-положенні до карбоксильної групи є електроноакцепторні замісники їх кислотні властивості значно зростають за рахунок додаткової поляризації О-Н зв’язку. Електронодонорні замісники навпаки зменшують поляризацію зв’язку, що приводить до послаблення кислотних властивостей.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)