АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Окремі представники одноосновних карбонових кислот

Читайте также:
  1. Аминокислоты винограда и вина. Состав, свойства аминокислот.
  2. Близькі родичі та члени сім'ї обвинуваченого і потерпілого, а також представники засобів масової інформації мають пріоритетне право бути присутніми під час судового засідання.
  3. Відповідно до ст.62 ЦПК України сторони, треті особи та їхні представники за їх згодою можуть бути допитані як свідки про відомі їм обставини, що мають значення для справи.
  4. Вопрос №42 Связь орнитинового цикла с циклом трикарбоновых кислот.
  5. Експорт стільців в окремі країни у 2004-2008 рр., грн.
  6. Написать все виды реакций дезаминирования аминокислот. Характеристика ферментов, катализирующие эти реакции
  7. Окремі аспекти правового регулювання суспільних інформаційних відносин у західноєвропейських країнах
  8. Окремі види спеціальних режимів господарювання
  9. Окремі підінститути інформаційного законодавства
  10. Представники потерпілого, цивільного позивача і цивільного відповідача. Їх процесуальний статус.
  11. Транспортная РНК как адаптор аминокислот. Биосинтез аминоацил-т-РНК.

Мурашина кислота (метанова кислота) Н-СООН – безбарвна рідина з різким запахом. У вільному стані міститься у кропиві, у залозах комах. У промисловості отримують реакцією оксиду карбону (ІІ) з натронним вапном.

Мурашина кислота має відновні властивості, зокрема дає реакцію „срібного дзеркала”.

При нагріванні з сульфатною кислотою мурашина кислота розкладається:

 

Оцтова кислота – СН3СООН. Безбарвна рідина з різким запахом. 100% оцтова кислота має температуру топлення 160С і має назву „льдяна” оцтова кислота. У промисловості оцтову кислоту отримують окисненням бутану. У природі утворюється окисненням етанолу киснем повітря. Використовується у харчовій промисловості (оцет), для консервування харчових продуктів, у органічному синтезі), виробництві штучних волокон. При взаємодії хлориду заліза (ІІІ) з оцтовою кислотою утворюється осад буро-червоного кольору.

 

CH3COOH + FeCl3 = (CH3COO)2FeOH (буро-червоний осад)

Пальмітинова кислота15Н31СООН)

Стеаринова кислота17Н35СООН)

 

Тверді парафіноподібні речовини. У вигляді складних ефірів гліцерину входять до складу жирів. Натрієві солі цих кислот – тверді речовини- є основною складовою мила. Калієві солі є рідкими і використовуються під назвою „рідке мило”.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)