АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Впровадження СМЯ в Європі

Читайте также:
  1. В Азії — 13, в Європі — 12, в Африці — 3, в Океанії — 1, в Америці їх немає.
  2. Визначення ефективності впровадження вітроенергетичної установки для потреб енергозабезпечення об’єкта
  3. Визначення ефективності впровадження фотовольтаїчна система для потреб енергозабезпечення об’єкта
  4. Впровадження в діяльність страхових компаній управління на основі збалансованої системи показників
  5. Впровадження нової економічної політики
  6. Впровадження таблиць і діаграм MS Excel в Word.
  7. Методика створення та впровадження об’єктів з одних додатків MS Office в інші. Навести приклади.
  8. На північному заході Чехії, у районі масиву Рудних гір, розташований бальнеологічний курорт Тепліце — один із найдавніших у Європі.
  9. Нові стандарти ІЕС на крок наближають масове впровадження електромобілів
  10. ОЦІНКА ЕКОНОМІЧНОГО ЕФЕКТУ ВІД ВПРОВАДЖЕННЯ НОВОЇ ТЕХНІКИ
  11. Політичні рішення: сутність, технології прийняття і впровадження

 

Важливість впровадження високоефективної СМЯ вже давно усвідомлена в усьому світі. Кількість СМЯ-компаній, що відповідають міжнародним стандартам, уже зараз досягає кількох десятків тисяч. Головну роль у цьому русі відіграють країни Європейського економічного співтовариства. Насиченість Європейського ринку призвела до структуризації компаній за рівнем і стабільністю якості. Цивілізованість ринкових відносин у Західній Європі визначається наявністю найкращих договірних правил визначення рівня і стабільності якості. Міжнародні стандарти якості втілили у собі весь накопичений міжнародним співтовариством досвід у галузі управління якістю. Крім того, існує і чисто економічний інтерес у створенні СМЯ. У більшості випадків значні єдиноразові витрати на створення і сертифікацію СМЯ вигідніші, ніж менше, але багаторазово, сплачувати за сертифікацію нових продуктів чи версій. Зараз із впевненістю можна сказати, що ті компанії, яким не вдається створити сучасні високоефективні СМЯ, не зможуть досягти першості в конкурентній боротьбі, а відсутність останніх і надалі зовсім може привести до їхнього економічного краху.

Отриманий міжнародним співтовариством досвід у галузі якості дозволив визначити вимоги і рекомендації до структури й організації СМЯ-компанії. Своє конкрентне відображення вони знайшли у вигляді основних міжнародних стандартів серії ІSO 9000, що діють із 1987 р., перевидані в 2000 р. і з 2001 р. введені як державні стандарти України ДСТУ ISO 9000, ДСТУ ISO 9001, ДСТУ ISO 9004, а також у вигляді державних стандартів ДСТУ ISO серії 10000, спрямованих на підтримуючі технології забезпечення й оцінки СМЯ. Альтернативи цим стандартам немає. У питаннях визнання їх доцільності існує повна згода в тому, що СМЯ забезпечують:

· своєчасне запобігання й усунення невідповідностей у процесі розробки, впровадження та супроводження програмних засобів;

· довіру між замовником і клієнтом;

· підвищення ефективності виробництва;

· конкурентоспроможність програмної продукції;

· зростання професіоналізму і зацікавленості співробітників компаній-виробників програмної продукції.

 

Чи можна очікувати конкурентноспроможний багатофункціональний програмний засіб, наділений необхідними споживчими властивостями, якщо на самому початку його розробки не встановлені:

· повні, однозначні та верифіковані вимоги до програмного засобу, що відображають його споживчі властивості;

· план забезпечення якості програмного засобу, включаючи методи та критерії контролю якості продуктів на всіх етапах розробки;

· тимчасові та інші ресурси для підготовки та проведення випробувань остаточного продукту та його компонентів.

Успішна діяльність вітчизняних софтверних компаній в умовах конкурентного ринку можлива лише за умови взяття ними на озброєння сучасної концепції забезпечення якості програмних засобів, відображеної в міжнародних стандартах з програмної інженерії.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)