АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Лікування гепатиту С

Читайте также:
  1. А.3.3. Алгоритм медикаментозного лікування
  2. Будова вірусу гепатиту С
  3. Грецькі ТЕ, які позначають вчення, науку, метод діагностичного обстеження, лікування, страждання, захворювання
  4. Грязелікування
  5. Електролікування, як основний вид апаратной фізіотерапії.
  6. Загальні принципи організації лікування і оздоровлення на курортах
  7. Клініко-лабораторні диференційно-діагностичні критерії та схема лікування виразкової хвороби шлунка і 12-палої кишки
  8. Клініко-лабораторні критерії неревматичних кардитів у дітей, тактика лікування
  9. КОНСЕРВАТИВНЕ ЛІКУВАННЯ
  10. Консервативне лікування
  11. КРИТЕРІЇ ЕФЕКТИВНОСТІ ЛІКУВАННЯ
  12. ЛІКУВАННЯ

Мета противірусної терапії полягає у знищенні вірусу та попередження прогресування захворювання з розвитком цирозу печінки і його ускладнень.

Тривалість та ефективність терапії залежить від генотипу вірусу: при генотипі 1 тривалість лікування становить 48 тижнів, при генотипі 2 і З - 24 тижні. Генотип 1 гірше піддається лікуванню, ніж 2 і З. На даний момент для лікування гепатиту С застосовується комбінація двох препаратів: інтерферон-альфа і рибавірин. Препарати випускаються під різними комерційними назвами, але механізм їх дії визначається тільки хімічними сполуками, які складають їх основу.

Інтерферон-альфа і рибавірин - речовини, що мають власне противірусну дію, перешкоджають утворенню нових вірусів в організмі і допомагають клітинам імунної системи людини впоратися з інфекцією.

Вибір схеми і тривалість курсу лікування залежить від перебігу та стадії гепатиту С, що встановлює лікар. Лікування комбінацією інтерферону і рибавірину може тривати 12 місяців.

При цьому на відміну від багатьох інших інфекційних захворювань, при хронічному гепатиті С немає єдиного стандарту лікування, рекомендовано індивідуальне планування в особливих випадках. Передбачені складні протоколи лікування, що приймають до уваги генотип вірусу, стан печінки (показники її функції і зміни її тканини при біопсії), вірусне навантаження. Дози препаратів і схема їх призначення можуть змінюватися, і залежать також від різновидів препаратів (наприклад, різних форм інтерферону).

Разом з тим, наукові дослідження тривають. Так, за повідомленням вчених з Cedars-Sinai Medical Center, терапію із застосуванням телапревіру під час лікування гепатиту С можна скоротити до 6 місяців майже у двох третин пацієнтів. На це вказують нові дослідження, про результати яких пише The New England Journal of Medicine.

Телапревір – препарат, що пригнічує реплікацію вірусу, був схвалений у травні ц.р. до використання при лікуванні гепатиту С. Цей препарат та подібний до нього боцепревір збільшили майже удвічі число пацієнтів зі стійкою вірусологічною відповіддю. Згідно з результатами дослідження, 72% пацієнтів, що проходили лікування телапревіром, ПЕГ-інтерфероном та рибавірином, повністю вилікувалися від гепатиту С.

Тож пацієнти, які подолали вірус протягом перших 4–12 тижнів терапії, можуть ефективно скоротити лікування від 48 тижнів до шести місяців.

Ці дані вказують також на те, що терапія, яка ґрунтується на вірусологічній відповіді, є успішною стратегією. «Це означає, що на відміну від єдиного підходу до всіх, ми отримаємо можливість індивідуального лікування на підставі конкретної відповіді до препарату, – сказав Фред Пурдед, д.м.н., голова гепатології і трансплантації печінки у медичному центрі Cedars-Sinai та старший автор дослідження. – Якщо ви хоча б один раз вилікувалися за допомогою цих антивірусних препаратів, ви вилікувалися від гепатиту повністю».

У новому дослідженні телапревіру у Кембриджі (США) взяли участь загалом 540 пацієнтів. Вони пройшли 12-тижневий курс лікування, отримуючи по 750 мг телапревіру тричі на день у поєднані з терапією ПЕГ-інтерфероном та рибавірином. Тим, у кого вірус не був виявлений після першого місяця лікування, була запропонована 24-тижнева або 48-тижнева терапія. Високий рівень ефективності в обох групах засвідчив, що немає особливого сенсу додаткового лікування для тих, у кого помічалася рання вірусологічна відповідь.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)