АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

День слов'янської писемності і культури

23 травня 2014 року до Дня слов’янської писемності і культури у Центральній районній бібліотеці Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації проведено усний журнал «Бринить, співає рідна мова…» за участю працівників бібліотеки ім.О.Герцена.

На заході були присутні: голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Кулик Олександр Михайлович, в. о. начальника управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Марченко Валерій Віталійович, читацькі об’єднання бібліотеки, друзі та колеги. До уваги присутніх було презентовано книжкову виставку «З джерел слов’янської писемності та культури» та усний журнал «Бринить, співає наша мова…», сторінки якого розповідають про історію виникнення слов'янської писемності, про Святих Рівноапостольних братів Кирила і Мефодія, які принесли на слов'янську землю писемність та долучили багатомільйонні слов'янські народи до світової цивілізації, світової культури, створили життєдайне джерело для розвитку рідної для кожного з нас - української мови. Присутні також мали змогу переглянути підбірку відеоматеріалів, присвячених дню слов’янської писемності і культури, творчості Т.Г.Шевченка.

Голова райдержадміністрації Кулик Олександр Михайлович привітав присутніх зі святом, щиро подякував колективу Центральної районної бібліотеки та ведучим усного журналу - бібліотекарям І категорії Катуковій Тетяні та Доричевському Олексію за цікавий і змістовний захід.

Чудовий захід, згуртував присутніх, дав можливість відчути спільність з людьми, в чиїх думках і серцях бринить та сама спільна нотка, яку передавали крізь призму поколінь наші предки. Ми всі маємо незаперечне право, без сумніву, називати себе українцями, та незаперечний обов’язок - зберегти національну своєрідність рідної мови.


2.7 Бібліотечний урок

 

У спеціалізованій школі ім. В.І. Вернадського № 185 бібліотекар І категорії бібліотеки ім. О.Герцена Катукова Т.Л. провела бібліотечний урок «Історія книги», в якому взяли участь учні 1 –го класу, за темою Історія книги. Під час уроку дітям було запропоновано переглянути відео-презентацію, після якої була проведена вікторина.

Тема “Історія книги” передбачає знайомство учнів із різноманітністю засобів писемності стародавніх народів, починаючи з кіпу та вампум, малюнкового письма, ідеографії і до створення алфавіту. Особливу увагу приділяє створенню книги, розповіді про пошуки збільшення тиражів книжок, винаходу І. Гутенберга, життю та творчості І. Федорова. Розглядає будову книги, її науковий апарат, розвиває в учнів уміння працювати з книгою, використовуючи усі її можливості.

Бібліотекар підкреслила роль книги в житті людини, необхідність читання книг в любому форматі, тому що книга формує емоції та світогляд. Такі заходи мають дуже велике значення для учнів - майбутніх користувачів бібліотек.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)