АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Заходи, присвячені 200-річчю з дня народження Т.Г.Шевченка

Читайте также:
  1. Валерій Шевчук (рік народження 1939)
  2. Василь Голобородько (рік народження 1945)
  3. Вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до нього у разі затвердження угоди судом.
  4. ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ
  5. Іван Драч (рік народження 1936)
  6. Ліна Костенко (рік народження 1930)
  7. Микола Вінграновський (рік народження 1936)
  8. Оксана Забужко (рік народження 1960)
  9. Павло Загребельний (рік народження 1924)
  10. ПОЛЬЩА, СМУТНИЙ ЧАС МОСКОВІЇ ТА НАРОДЖЕННЯ УКРАЇНИ
  11. Присвяченій міжнародному року ґрунтів

18.02.2014 р. у бібліотеці ім. О.Герцена було організовано бібліографічний огляд «Т.Г. Шевченко і художня література» (Твори українських письменників про Т.Г. Шевченка)

1.С.Васильченко «В бур’янах»,

2. О.Іваненко «Тарасові шляхи»,

3. О.Ільченко «Петербурзька осінь»,

4. Л. Смілянський «Поетова молодість»,

5. З.Тулуб «В степу безкраїм за Уралом»,

6. В. Дарда «Його кохана»,«Переяславські дзвони»,

7.Д. Красицькій «Тарасові світанки»,

8. В.Шевчук «Вітрила»,«Терновий світ», «Син волі»,

9. Д. Чуб «Живий Шевченко»,

10.Г.Хоткевич «Тарас Шевченко»,

11. Л. Большаков «Повість про вічне життя»,

12. Ю. Щербак «Стіна», І.Кочерга «Пророк».

Користувачам запропонували поглянути на Т.Г. Шевченка очима славетних письменників, що висловили своє відношення до видатної людини. Кожен з них по своєму висловив свої яскраві враження від нетлінної глибини легендарних творів.

 

26.02.2014 р. у бібліотеці ім. О.Герцена організовано бесіду – обговорення з вчителями середньої школи № 185 ім. Вернадського «Педагогічні погляди Т.Г. Шевченко»

 

Незважаючи на те, що Шевченко не працював у системі освіти, не залишив спеціальних педагогічних праць чи програм, але судити про його освітні погляди дають змогу художні прозові твори, «Щоденник», «Буквар» та численні поетичні вислови. Тонкий знавець дитячої психології, Шевченко створив яскраві образи дітей у справжніх шедеврах образотворчого мистецтва: «Циганка – ворожка», «Слепая», «Вдовина хата на Україні», «Селянська сім’я» та інших талановитих творах.

Тарас Григорович у своїх творах висловлював дуже цінні думки з питань освіти і виховання дітей, які не втратили актуальності й нині. Митець порушував морально-етичні теми, розмірковував про важливість родинного виховання, освіти в житті людини, про роль народних звичаїв, традицій в становленні високоморальної особистості. Шевченко наголошував на важливості ролі мистецтва у вихованні дитини і звертав увагу на всебічний розвиток дитини.

 

 


 

12.03.2014 у бібліотеці ім. О. Герцена проведено «День читання» «Візьміть у руки Кобзаря»

 

Бібліотекарі Катукова Т.Л. та Доричевський О.Р. читали ліричні твори Кобзаря користувачам бібліотеки. Це відбулося у форматі камерного читання. Відвідувачі залишили схвальні відгуки.

 

26 березня 2014р. бібліотеці ім.О.Герцена організована «Мистецька галерея» Пам’ятники Т.Г.Шевченку в Україні

Представлений плакат, який презентує пам’ятники Т.Г.Шевченку в Україні.

У зовнішності поета, у його суворому обличчі, у зсунутих бровах, в енергійному жесті руки відчувається сила незвичайної людини, що присвятила своє життя і талант Україні, своєму народові, — людини, яка залишила потомкам велику творчу спадщину.

На фото: користувач бібліотеки Батра Роман Олексійович знайомиться з мистецькою галереєю.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)