АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порядок і методика виконання. Створення бази даних проводиться за допомогою опції Новая база данных

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II Методика виконання курсової роботи.
  3. II. ПОРЯДОК И МЕТОДИКА ПРОВЕДЕНИЯ ЭКЗАМЕНА
  4. IV. Порядок представления работ на Конкурс
  5. V. ПОРЯДОК ПРОВЕДЕНИЯ СОРЕВНОВАНИЯ
  6. VI. Методичні вказівки до виконання курсової роботи.
  7. VII. Порядок проведения предполетного досмотра
  8. XII. Порядок учета и отчетность работы групп досмотра
  9. АДАПТИВНЫЕ ПРОЦЕССЫ В СОЦИАЛЬНОЙ РАБОТЕ И МЕТОДИКА ИХ РЕГУЛИРОВАНИЯ
  10. Ароматерапия — эстетическая методика. Чувство меры – признак высокого вкуса.
  11. Банківські об'єднання: порядок створення та їх типи
  12. Банку, якщо він занадто ухиляється від виконання рекомендацій.
  1. Створення файлу бази даних.

Створення бази даних проводиться за допомогою опції Новая база данных. Для цього необхідно виконати таку послідовність дій: обрати пункт меню Файл→Создать, потімпідвести покажчик миші до перемикача Новая база данных і виконати клік лівою кнопкою миші; у вікні, що відкрилось ввести ім’я для файлу бази даних та обрати каталог для його збереження.

Після виконання вищезазначених дій на екран виведеться вікно база данных. Записати у звіт алгоритм виконання команд.

 

  1. Створення таблиці бази даних.

Створення таблиць включає у себе формування списку полів майбутньої таблиці і заповнення таблиці інформацією. Для цього необхідно виконати команду Таблицы→Создать. Після цього на екрані з’явиться вікно Новая таблица. Вибрати режим Конструктор і натиснути кнопку ОК. На екрані з’явиться вікно Таблица 1: таблица.


У першому рядку першого стовпчика (або колонки) набрати слово номер (перша колонка – це назва поля), перемістити курсор у колонку Тип данных. За замовчуванням встановлюється тип даних Текстовый. Наявність у правій частині поля кнопки із стрілкою «вниз» дозволяє вибрати потрібний тип поля (тобто тип даних, які будуть зберігатись у цьому полі, для прізвища та імені – це текстовий тип, для оцінок числовий (у полі размер поля вказати Целое), для середнього балу числовий (але у полі размер поля вказати Одинарное с плавающей точкой, також у полі число десятичных знаков ввести 2 як показано на рисункунижче ). Для поля номер вибрати тип Числовой. Перейти на наступний рядок. Далі набрати поля за зразком. Для полів оцінок також вказати обмеження за допомогою властивості поля Условие на значение зазначивши, що оцінки не можуть бути менше 1 і більше 5 (текст умови

Тепер потрібно вказати ключове поле, для цього потрібно клацнути правою кнопкою миші по назві поля, і у випадаючому контекстному меню натиснути на підпункт Ключевое поле.

Записати створену таблицю на диск під ім’ям Оцінки. Після виконання команди на екран виведеться повідомлення Сохранение, в якому необхідно задати ім’я таблиці та натиснути ОК.

3.
Заповнення таблиці даними

Відкрийте створену таблицю для введення даних. Введіть прізвища, імена і оцінки 10 студентів своєї групи. Упорядкувати записи полів, спочатку за прізвищем, а потім за номером. Записати у звіт алгоритм виконання команд.

4. Створення таблиці без попереднього зазначення ключового поля

Аналогічним чином створити таблицю Студенти, де повинні бути такі поля: номер (тип числовий), прізвище (тип текстовий, розмір 50), ім’я (тип текстовий, розмір 20), група (тип текстовий, розмір 8), дата народження ( тип дата/время, та обрати формат дати Длинный формат даты), адреса ( тип текстовий, розмір 80), телефон ( тип текстовий, розмір 9, атакож вказати маску вводу ).

Примітка! Для формування маски вводу необхідно натиснути на кпонку у полі Маска ввода для поля телефон. У вікні, що з’явиться натиснути на кнопку Список (див. малюнок нижче), а далі у вікні створення нового формату маски вводу ввести дані за зразком (зображено на малюнку нижче). Після введення необхідних даних натиснути кнопку Закрыть у вікні формування нової маски, а далі обрати створену маску для поля телефон і натиснути кнопку Готово.

При збереженні таблиці на екран виведеться повідомлення про те, що ключове поле не задане, на запитання чи створити ключове поле зараз відповісти ДА. При цьому у таблиці з’явиться поле «Код», в якому буде автоматично проставлятись номер записи. Записати у звіт алгоритм виконання команд.

5. Створення таблиці за допомогою майстра

У вікні Таблицы виконати команду Таблицы→Создать, а потім обрати режим Мастер таблиц. З запропонованого майстром списку полів обрати довільну множину і створити таблицю Личное имущество з типу даних Личные.

У подальших вікнах майстра обрати такі опції: имя таблицы; опцію Пользователь определяет ключ самостоятельно; для типу поля КодИмущества опція Последовательные числа, автоматически присваиваемые каждой записи; опцію Ввести данные непосредственно в таблицу.

Заповнити таблицю даними про десять власних речей. Зберегти таблицю. Записати у звіт алгоритм виконання команд.

6. Побудова схеми даних

Для створених таблиць сформування схему даних. Для цього виконати такі дії: пункт меню Сервис→Схема данных. У вікні, що відкриється обрати послідовно усі раніше створені таблиці. Між таблицями Оценки та Студенты встановити зв’язки. Записати у звіт алгоритм виконання команд.

 

Зміст звіту:


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)