АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Продукти переробки водоростей

Читайте также:
  1. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  2. Аналіз продуктивності праці
  3. Б) доводити, що поміщицьке господарство, менш продуктивне, ніж господарство, в
  4. Біосфера – це сукупність гідро, атмо- та літосфери Землі, у якій є життя та знаходяться продукти функціонування живих організмів .
  5. Визначення необхідної продуктивності насоса.
  6. Визначення показників рівня продуктивності праці та резерви її підвищення
  7. Влияние алкоголя на репродуктивную систему.
  8. Влияющие на репродуктивную деятельность
  9. Влияющие на репродуктивную деятельность
  10. Глава 17. Охрана репродуктивных прав человека
  11. Група 02 М'ясо та харчові нутрощі (субпродукти)
  12. Динамика и логика продуктивного мышления

Хімічний склад окремих водоростей. На основі проведених досліджень хімічного складу комерційних зразків Laminaria japonica запропонована схема попереднього обробітку сухої ламінаріі, яка дозволяє зберегти в продукті більшу кількість йоду. Для покращення якості дієтичних продуктів на основі ламінарії рекомендовано нормувати масову частку йоду в сировині. Важливо також конкретизувати вимоги СанПіН 2.3.2.1078-01 за вмістом токсичних елементів, зокрема миш’яку в морських водоростях [49].

Червоні водорості Palmariales за хімічним складом є типовими представниками відділу Rhodophyta. Встановлений макро- і мікроелементний склад зразків водоростей. Проведені дослідження амінокислотного складу пальмарієвих, у тому числі серед зв’язаних амінокислот. Калорійність пальмарієвих водоростей складає 80,95-86,75 ккал/100 г сухих водоростей. Враховуючи м’якість талломів і високі темпи росту, ці водорості пропонують використовувати в марикультурі й для приготування харчових продуктів [50].

Досліджені деякі функціональні властивості та хімічний склад зневоднених морських водоростей Ulva laktuka, зібраних у приморських районах Тунісу. Були визначені такі показники, як вміст розчинних, нерозчинних і загальних дієтичних волокон, кількість мінеральних речовин, профілі амінокислот і жирних кислот, набухаємість, вологоутримуюча і жироутримуюча здатність. Результати показали, що порошок із водоростей містив велику кількість волокон (54,0%), мінеральних речовин (19,6%), білків (8,5%) і ліпідів (7,9%). Нейтральні волокна включали геміцелюлозу (20,6%), целюлозу (9,0%) і лігнін (1,7%). Аналіз білкової фракції показав наявність незамінних амінокислот, частка яких складала 42,0% від загального вмісту амінокислот. У профілі жирних кислот домінуючою була пальмітинова кислота (60,0%), а за нею слідувала олеїнова (16,0%). Дослідження функціональних властивостей показало, що набухаємість, водо- і жироутримуюча здатність водоростей змінювались зі зміною температури [51].

Антиокислювачі та функціональні компоненти водоростей. За останній час велика увага приділяється проблемі виділення нових біоактивних сполук із морських сировинних ресурсів. Серед цих матеріалів морські водорості є цінним джерелом структурно різних біоактивних сполук і можуть бути використані замість штучних харчових інгредієнтів. Розглянуті біоактивні сполуки, що проявляють антиокислювальну активність, такі як флоротаніни, сульфітовані полісахариди, каротиноїдні пігменти і фукостерини, які можуть бути використані в якості функціональних інгредієнтів у харчовій промисловості [52].

Сушка водоростей. Значна частка морських водоростей використовується для сушки.

Вивчено вплив різних температур на кінетику сушки і фітохімічні компоненти їстівних Ірландських бурих водоростей, Himanhalia elongate. Сушка за температури 25 ºС привела до 49 і 51%-ного зниження загального фенолу і загального вмісту флавоноїдів, відповідно, порівняно зі свіжими морськими водоростями. Однак, це зниження скорочувалося з подальшим збільшенням температури. Збільшення вмісту фітохімічних речовин (антиоксидантів) було помічено за більш високих температур (35 і 40 ºС), коли вміст вологи знижується на 50%; це вказує на те, що напівсухий стан водоростей більш поживний, ніж у свіжому вигляді [53].

За результатами проведених досліджень науково обґрунтована технологія виробництва порошку харчового, яка базується на сушці дезінтегрованої денуклеїзованої біомаси, що забезпечує вихід готової продукції у кількості 19,59% від маси направленої сировини, а це дозволяє максимально зберегти всі цінні компоненти хімічного складу сировини; розроблена і затверджена технологічна інструкція з виробництва порошку харчового, а також запропоновані проекти технічних умов на синьозелені водорості роду Phormidium – сирець і на порошок харчовий із синьозелених водоростей роду Phormidium [54].

Полісахариди з водоростей. Морські водорості є важливою сировиною для виробництва полісахаридів.

Під час обробки червоних водоростей у лужному середовищі проходять три типи перетворень: зміна властивостей агару, розщеплення зв'язків між целюлозою і білком водоростей, утворення зв'язків між сульфатними групами агару і компонентами клітинної стінки з участю іонів кальцію. Автори провели математичне моделювання процесу модифікації структури агару в його розчині. Аналіз рівняння показав, що оптимальними параметрами процесу є: pH середовище 8±0,5, температура 80±5 °С і тривалість 30±10 хвилин. Показана можливість проведення процесу модифікації агару в розчині на стадії його екстрагування, що дозволило скоротити тривалість технологічного процесу, покращити якість і збільшити вихід кінцевого продукту [55].

Запропонований метод визначення динаміки гелеутворення агара-агара за зміною оптичних властивостей (показників). Спосіб полягає у вимірюванні коефіцієнту пропускання когерентного випромінювання крізь зразок агар-агару через рівні проміжки часу і побудови гелеутворення за отриманими даними. Таким способом можна оцінювати швидкість, час гелеутворення і використовувати отримані дані для оцінки якості партії агара-агара, що надійшла [56].

Розроблені дві екологічно безпечні електрохімічні технології: (1) технологія отримання полісахаридів – агару із червоних водоростей і альгінату з бурих водоростей шляхом обробки сировини в діафрагмових електролізерах у сприятливих умовах в середовищі з низькою концентрацією гідроксил-іонів, відновників і дії електричного поля; (2) технологія знебарвлення, дезодорації і знезараження полісахаридів у вигляді гелю шляхом його обробки у бездіафрагмових електролізерах в середовищі кисневмісних окислювачів, гідроксил-іонів і дії електричного поля. Остання придатна для обробки гелю, отриманого як традиційним, так і електрохімічним способами. Електрохімічні технології порівняно з традиційною і дозволили виробити полісахариди з виходом 90% від теоретичного з покращеними органолептичними і фізико-хімічними властивостями завдяки сприятливим умовам обробки, виключити необхідність використання хімічних реагентів (лугів, кислот, гіпохлоритів) і знизити екологічне навантаження на оточуюче середовище; скоротити число стадій екстрагування агару зі сировини з 8 до 1 і тривалість екстрагування з 24 до 4 годин та поєднати стадії осадження альгінової кислоти зі знебарвленням [57].

Представлені дані, що характеризують ефективність використання способів очищення екстрактів агару, отриманих з червоних водоростей Gracilariaopsis і Gracilaria, таких як діаліз, заморожування-відтаювання і баромембранна фільтрація. Автори стверджують, що діаліз і заморожування-відтаювання неоднаково ефективні для очищення агарів у зв’язку з видовою різницею червоних водоростей, відмінностями у моносахаридному складі. Показана перспективність використання мікрофільтрації для очищення і концентрування агарових екстрактів [58].

Проаналізована технологія отримання біоактивних полісахаридів фукоїдану і альгінової кислоти з бурих водоростей фукус. Автори стверджують, що побічний продукт виробництва – водноетанольний розчин («Фуколам-Е») може бути використаний в якості функціонального інгредієнту в розробці нових харчових продуктів [59].

Розроблена комплексна технологія переробки вищих водних рослин, що дозволяє отримати з них основний продукт – полісахариди, а також побічні продукти: пігментні речовини (хлорофіли) і вуглеводно-мінеральні добавки. Науково обґрунтовано використання зостери малої та рдеста пронзеннолистяного для подальшої переробки в якості пектинвмісної сировини шляхом їх вилучення із замкнутого середовища, який дозволить покращити його екологічний стан [60].

Карагинани. Проведеними дослідженнями встановлено, що основним фактором, який впливає на якість κ-карагинану, отриманого із культивованих водоростей роду Kappaphycus, є сезонність їх вирощування. Запропоновані раціональні режими екстрагування і осадження природних карагинанів із Kappaphycus і Eucheuma зі ступенем екстракції їх до 95±1% і збереженням природної міцності гелів (до 900 г/см2), що дозволяє отримувати κ- і τ-карагинани в одному технологічному циклі. У всіх пігментовмісних екстрактах із Kappaphycus і Eucheuma містяться R-фікоеритрин тип І, R-фікоціанін і алофікоціанін, концентрації і співвідношення яких зумовлюють різницю різновидностей К. striatum. Експериментально обґрунтовані раціональні режими поетапного отримання фікобіліпротеїнових комплексів і карагинанів, що забезпечують комплексне вилучення небажаних сполук [61].

Кислотні гідролізати. Для покращення використання бурих водоростей у технології емульсійних продуктів з них отримані кислотні гідролізати. На основі проведених досліджень встановлено, що кислотні гідролізати з бурих водоростей ундарії перистонадрізної та костарії ребристої володіють піноутворюючою і емульгуючою здатністю, що може бути використано в харчових технологіях. Вміст біологічно активних речовин БАР (альгінової кислоти, фукоїдану, маніту) і мінеральних елементів у гідролізатах дозволить збагатити ними харчові продукти із введенням гідролізатів до складу продуктів [62].

Розглянута можливість використання промислових бурих водоростей Далекосхідного регіону ундарії перистонадрізній і костарії ребристої в харчових технологіях у вигляді гідролізатів, отриманих кислотним гідролізом харчовою лимонною кислотою. Визначені закономірності накопичення вуглеводів у гідролізатах залежно від умов гідролізу, і встановлені раціональні параметри кислотного гідролізу. Вивчений хімічний склад і структуроутворюючі властивості отриманих гідролізатів [63].

Гелі з ламінарії. Досліджені умови отримання водоростевого гелю з ламінарії японської в результаті іонообмінних реакцій структурно-зв’язаної альгінової кислоти у тканинах водорості. Встановлено, що лужна екстракція ламінарії при гідромодулі 1:2, рН 9, температурі 85-95 ºС протягом 1,5-2 год. забезпечує переведення альгінової кислоти в її розчинну сіль – альгінат натрію. Нейтралізація отриманої водоростевої маси до 6,5-7,0 і введення солей кальцію у кількості 0,1 г/г альгінату натрію приводять до утворення стійкої желеподібної структури. Дослідження впливу температури консервування водоростевого гелю на його якість показали, що підвищення температури понад 95 ºС зумовлює зниження його в’язкості в 3,6 раза, а заморожування сприяє його зростанню. Аналіз хімічного складу водоростевого гелю показав, що отриманий продукт не токсичний і становить високу біологічну цінність [64].

Джеми та інше. Розроблені рекомендації зі створення харчових продуктів дієтичного лікувального харчування – джемів на основі ламінарії, збагачених селеном або хромом в органічно зв’язаній формі, що відповідає фізіологічним потребам осіб з аліментарно-залежними захворюваннями. Науково обґрунтовані рецептури джемів на основі ламінарії із заданою харчовою й біологічною цінністю. Виявлено співвідношення загального миш’яку і його неорганічних сполук у зразках бурих водоростей і обґрунтована можливість корегування допустимого рівня миш’яку у водоростях. Встановлена залежність впливу температури нагрівання і тривалості подрібнення на органолептичні, технологічні, мікробіологічні показники джемів, що дозволило з використанням методу математичного планування експерименту обґрунтувати оптимальні параметри технології виготовлення джему на установці роторного типу ГУРТ 500/160 [65].

Досліджено вплив попередньої обробки порошку ламінарії на технологічні і структурно-механічні властивості рибо-рослинних фаршів. Показано, що використання цього порошку не тільки дозволяє збагатити фаршеві кулінарні вироби органічним йодом, але й в помітних межах коректувати їх технологічні та структурно-механічні характеристики [66].

 

Розроблені нові види харчових композицій на основі водоростей, мідій з використанням пробіотичних мікроорганізмів. Водорості, що входять до складу композиції, містять харчові волокна, розчинні мікроелементи, вітаміни, йод. Жировою складовою композиції є поєднання поліненасичених ω-3 і ω-6 жирних кислот, які містяться у риб’ячому жирі, що дозволяє збагатити ними організм людини [67].

Патентується кулінарний виріб на основі морської капусти, що містить морську капусту, олію рослинну, перець чорний молотий, цукор і сіль, відрізняється тим, що додатково має в складі цибулю ріпчасту, авокадо, лимонну кислоту, васалі. Всі інгредієнти взяті в такому співвідношенні, масова частка: морська капуста – 60-84; цибуля ріпчаста – 8,0-10; авокадо – 5,0-7,4; олія рослинна – 0,1-5,0; перець чорний молотий – 0,1-0,15, цукор – 0,1-0,2; лимонна кислота – 0,03-0,05, васалі – 0,01-0,02, вода – решта [68].

Фірма Nubassa Gewurzwerk (Німеччина) отримує низькокалорійний замінник сала Nuba-F/B з високоякісних водоростей. Цей препарат дозволяє виготовляти вироби з м’яса і ковбаси з пониженою калорійністю та зменшити вміст жиру не менше ніж на 30% [69].

Література

1. Ахмерова Е.А. Сравнительный анализ пищевой ценности икры пресноводных и морских рыб // Рыбная промышленность. – 2012. – № 1. – С. 50-54.

2. Хамзина А.К., Копыленко Л.Р. Зависимость качества и безопасности размороженных ястыков лососевых рыб от условий их дефростации // Рыбная промышленность. – 2012. – № 1. – С. 36-39.

3. Хамзина А.К. Обоснование и разработка технологии икры лососевой зернистой из мороженых ястыков: Автореферат диссертации на соиск. уч. степ. канд. техн. наук. ВНИИ рыб.х-ва и океаногр. – М., 2012. – 25 с.

4. Штанько Т. И. О влиянии молочной сыворотки на физико-химические свойства лососевой икры. // Современные тенденции развития перерабатывающих комплексов, пищевого оборудования и технологии пищевых производств: Материалы Всероссийской научно-технической конференции. – Владивосток: Дальрыбвтуз, 2011. – С. 88-91.

 

5. Штанько Т.И., Гемба И.В. Микробиологическое обоснование использования молочной сыворотки при посоле лососевой икры. // Современные тенденции развития перерабатывающих комплексов, пищевого оборудования и технологии пищевых производств: Материалы Всероссийской научно-технической конференции. – Владивосток, 2011. – С. 84-88.

6. Штанько Т.И. Разработка технологии икры лососевой зернистой с использованием молочной сыворотки: Автореф. дис. на соиск. уч. степ. канд. техн. наук Дальрыбвтуз. –, Владивосток, 2012. – 25 с.

7. Рубцова Т.Е., Платонова Н.А. Технология получения икры лососевой зернистой замороженной // Рыбная промышленность. – 2012. – № 1. – С. 27-31.

8. Ефимов А.А., Ефимова М.В., Коргун С.В. Использование консервантов при производстве зернистой лососевой икры. // Научно-технические исследования в рыбохозяйственной отрасли Камчатского края. – Петропавловск-Камчатский, 2009. – С. 19-22.

9. Янченко И.Н., Воробьев В.В. Разработка технологии изготовления соленой лососевой икры. // Инновационные технологии переработки продовольственного сырья: Материалы Международной научно-технической конференции. – Владивосток, 2011. – С. 252-254.

10. Химический состав икры полосатого тунца, морского языка и скумбрии / Intarasirisawat Rossawan, Benjakul Soottawat, Visessanguan Woppor// Food Chem. – 2011. – 124, № 4. – Р. 1328-1334.

11. Влияние обработки на образование аминов и липидный профиль тресковой икры. /Lapa-Guimardes Judite, Trattner Sofsa, Piskova Jana // Food Chem. – 2011. – 129, № 3. – Р. 716-723.

12. Свиридова Ю.Ю, Данылив М.М., Дворянинова О.П. Изучение качественных характеристик икры пресноводных рыб Центрально-Черноземного региона. // Успехи соврем. естествозн. – 2012. – № 6. – С. 137.

13. Смирных Н.И., Дворянинова О.П., Данылив М.М. Изучение качественных характеристик икры полученной от пресноводных рыб Центрально-Черноземного региона. // Успехи соврем. естествозн. – 2012. – № 6. – С. 137-138.

14. Ключко Н.Ю., Ташина Я.В. Совершенствование технологии комбинированного плавленого сыра с добавлением икры судака. // Изв. КГТУ. – 2013. – № 29. – С. 97-101.

15. Давидович В.В. Икра морских ежей как сырье для производства лечебно-профилактических препаратов. // Актуальные проблемы освоения биологических ресурсов Мирового океана: Материалы 2 Международной научно-тех. конф. – Владивосток, 2012. – С. 36-37.

16. Ключко Н.Ю., Доминова И.Н. Разработка технологии копченой икорной продукции с повышенными пищевыми достоинствами // Естественные и технические науки. – 2011. – № 5. – С. 388-391.

17. Способ получения аналога рыбной икры. Пат.2467653 Россия МПК А23L 1/328/ ВНИРО /Харенко Е.Н., Острикова Е.И., Бедина Л.Ф. – Опубл. 27.11.2012.

18. Харенко Е.Н., Острикова Е.І. Использование ультразвуковой обработки для повышения качества аналоговых продуктов из вторичного рыбного сырья. // Рыб. х-во. – 2012. – № 5. – С. 109-113.

19 Ахмерова Е.А., Копыленко М.Р. Технология изготовления икры летучих рыб из сушеного сырья // Вестн. биотенхнол. и физ.-хим. биол. – 2012. – 8, № 2. – С. 48-53.

20. Биохимические и физиологические особенности полиненасыщенных жирных кислот: перспективы создания новых функциональных пищевых продуктов. / Е.А. Смирнова, А.А. Кочеткова, И.В. Николаев и др. // Масла и жиры. – 2012. – № 6. – С. 11-13.

21. Гершунская В.В., Андрюхина Е.Н., Козлова Ю.А. Рекомендации по использованию жира пищевого из нерпы в питании детей дошкольного и школьного возраста // Материалы 8 Международной научно-практической конференции «Производство рыбной продукции: проблемы, новые технологии, качество», Светлогорск, 6-9 сент.2011. – Калининград, 2011. – С. 104-106.

22. Blue-back рыбы. Состав жирных кислот в зависимости от сезона вылова и сохранность при кулинарной обработке. // Pirini Maurizio [et al] // Food Chem. – 2010. – 123, № 2. – Р. 306-314.

23. Получение комплексов циклодекстринов с биологически активными веществами. / Л.А. Иванова, Д.Г. Шипарева, С.А. Скрылева и др. // Пищевая промышленность. – 2011. – № 10. – С. 67-69.

24. Лебская Т.К. Особенности технологии биологически активной добавки на основе рыбьего жира и концентрата гликозидов из кукумарии // Рыбоводное и рыбное хозяйство. – 2012. – № 3. – С. 64-69.

25. Физические и химические свойства пигментированного масла, полученного из голов креветок. / Nunez-Gasteum J.A., Sanchez-Macyado D.I, Lopez-Cervantes J. [et al] // Grasas y aceites. – 2011. – 62, № 3. – Р. 321-322.

26. Kahveci Derya, Xu Xueebing Использование процесса повторного гидролиза для повышения содержания ω-3-полиненасыщенных жирных кислот в жире лосося под действием липазы, продуцируемой Candida rugosa. // Food Chem. – 2011. – 129, № 4. – Р. 1552-1558.

27. Способ синтеза триглицеридов, обогащенных ПНЖК из сырого рыбьего жира высокой кислотности / Wang Weifei, Li Tie, Ning Zhengxiang [et al] // J. Food Eng. – 2012. – 109, № 3. – Р. 366-371.

28. Способ получения богатых омега-3 жирными кислотами морских фосфолипидов из криля: Патент 24581112 Россия МПК С11В 1/10, А23К. – Опуб. 10.08.2012.

29. Полиненасыщенные жирные кислоты нильской тилапии при использовании кормов, обогащенных витамином Е. /Navarro Rodrigo Diana, Pereira Navarro Fernanda Keley Silva, Ribeiro Filho Oswaldo Pinto [et al] // Food Chem. – 2012. – 134, № 1. – Р. 215-218.

30. Омега-3 жирные кислоты, производимые компанией Denomega. // Ингредиенты: сырье и добавки. – 2012. – № 1. – С. 54.

31. Анализ и управление качеством рыбьего жира пищевого качества. / Zhang Min, Wang Yong, Jiang Yuanrong [et al] // China Oils and Fats. – 2012. – 37, № 5. – Р. 44-47.

32. Способ получения рыбного жира «Эйконол». Патент 2427616 Россия, МПК С11вВ 1/00. – Опубликован 27.08.2011.

33. Изучение возможности глубокой переработки жира морских рыб. /Ma Yongjun, Yang Bo // China Oils and Fats. – 2011. – 36, № 4. – Р.1-6.

34. Боева Н.П. Научные основы технологии биологически активных добавок (БАД) к пище из рыбьих жиров // Материалы 7 Международной научно-практической конференции «Производство рыбной продукции: проблемы, новые технологии, качество». – Калининград: АтлантНИРО, 2009. – С. 105-109.

35. Удаление устойчивых органических загрязнителей из рыбьего жира с помощью твердых адсорбентов. /X. Ortiz, L. Karabellido, M.M. Marti [et al] // J. Chemosphere. – 2011. – 82, № 9. – Р. 1301-1307.

36 Сверхкритическая жидкостная экстракция жира рыбы из побочных рыбных продуктов: сравнение с другими способами экстракции. /Rubio-Rodriguez Nuria, de Diego Sara M., Beltran Sagrario [et al] // J. Food Eng. – 2012. – 109, № 2. – Р. 238-248.

37. Боева Н.П., Замылина Д.В. О возможности получения жира из жиросодержащего рыбного сырья способом ультразвуковой обработки // Материалы 8 Международной научно-практической конференции «Производство рыбной продукции: проблемы, новые технологии, качество». – Калининград, 2011. – С.172-173.

38. Попытка оптимизации процесса кристаллизации рыбьего жира при низкой температуре / E/Bodkowska [et al] // Przem. Chem. – 2011. – 90, № 5. – Р. 703-706.

39. Микроинкапсулирование жира рыб менхэден с растворимыми волокнами рисовых отрубей методом распылительной сушки. / Y.Wan, J.D. Bankston, P.J. Bechtel [et al] // J. Food Sci. – 2011. – 76, № 4. – Р. E348-E356.

40. Li Lufeng. Микроинкапсулирование рыбьего жира. // China Oils and Fats. – 2012. – 37, № 10. – Р. 22-24.

41. Корреляция состава материала покрытия с характеристиками потока и поведением при инкапсулировании эмульсии рыбьего жира. /Adhbashlo Mortaza, Mobli Hossien, Madadlou Ashkan [et al] // Food Res. Int. – 2012. – 49, № 1. – Р. 379-388.

42. Окислительная устойчивость порошка микроинкапсулированного рыбьего жира, стабилизированного смесями хитозана, модифицированного крахмала и глюкозы./Shen Zhiping [et al] // J. Agr. and Food Chem. – 2010. – 58, № 7. – Р. 4487-4493.

43. Применение искусственных нейронных сетей для предсказывания окисления жира рыбы менхэден с использованием метода инфракрасной спектроскопии с Фурье-преобразованием. / Klaypradit Wanwimol, Kerdpiboon Soraya, Singh Rakesh K. // Food and Bioprocess Technol. – 2011. – 4, № 3. – Р. 473-480.

44. Байдалинова Л.С., Андронова С.В. Перспективы использования растительных антиокислителей для стабилизации гидролитических и окислительных процессов в препаратах полиненасыщенных жирных кислот. // Изв. КГТУ. – 2013. – № 29. – С. 74-80.

45. Характеристика и антиокислительная активность содержащих экстракт Elsholtzif splendens наночастиц // Lee J.-S., Kim G.-H., Lee H.G. // J. Agr. and Food Chem. – 2010. – 58, № 6. – Р. 3316-3321.

46. Тестирование кофеиновой кислоты как природного антиоксиданта в функциональных реструктурированных продуктах из рыбы – волокон / Sanches-Alonso Isabel [et al] // LWT-Food Sci. and Technol. – 2011. – 44, № 4. – Р. 1149-1155.

47. Устойчивость к окислению обогащенного карнозиновой кислотой рыбьего жира в сравнении с жиром, содержащим синтетические антиоксиданты, при долгосрочном хранении / Wang Hua, Liu Fang, Yang Lei [et al] // Food Chem. – 2011. – 128, № 1. – Р. 93-99.

48. Yi Jierong, Andersen Mogens L., Skibsted Leif H. Взаимодействие между токоферолами, токотриенолами и каротиноидами при автоокислении смеси пальмового олеина и рыбьего жира // Food Chem. – 2011. – 127, № 4. – Р. 1792-1797.

49. Гершунская В. В., Петруханова А. В. Сравнительное исследование химического состава и показателей безопасности коммерческих образцов Laminaria japonica, используемых при производстве диетических продуктов. // Актуальные проблемы освоения биологических ресурсов Мирового океана: Материалы Международной науч.-техн. конференции. – Владивосток: Дальрыбвтуз, 2010. – С. 29-32.

50.Кадникова И.А., Селиванова О.Н., Щербакова Н.С. Химический состав пальмариевых водорослей побережья Камчатки // Известия ТИНРО. – 2012, 169. – С. 246-254.

51. Химический состав и функциональные свойства морских водорослей Ulva laktuka, собранных в Тунисе. /Yaich Hela [et al] // Food Chem. – 2011. – 128, № 4. – Р. 895-901.

52. Li Yong-Xin, Kim Se-Kwon Использование полученных из морских водорослей ингредиентов в качестве потенциальных антиоксидантов и функциональных компонентов в пищевой промышленности: Общие представления. // Food Sci. and Biotechnol. – 2011. – 20. № 6. – Р 1461-1466

53. Gupta Shilpi. Cox Sabrina, Abu-Ghannam Nusreen. Влияние различных температур сушки на содержание влаги и фитохимически составляющие съедобных морских Ирландских водорослей. // LWT - Food Sci. and Technol. – 2011. – 44, № 5. – Р. 1266-1272.

54. Разработка технологии получения порошка пищевого из термофильных синезеленых водорослей рода Phormidium. /А.А.Ефимов, М.В.Ефимова. М.А.Походина и др. // Вестник КачатГТУ. – 2011. – № 15. – С. 38-45.

55. Игнатова Т.А., Подкорытова А.В. Технология получения агара из Gracilaria: математическое моделирование процесса модификации структуры агара. // Рыб. х-во.. – 2012. – №6. – С. 103-111.

56. Максимова О.А., Митин В.В. Определение динамики гелеобразования агара-агара. // Пищ. пром-сть. – 2013. – № 7. – С. 45.

57. Куприна Е.Э., Наумов И.А., Малыгина М.А. Инновационные электрохимические подходы в совершенствовании технологии переработки водорослей // Материалы 8 Международной научно-практической конференции «Производство рыбной продукции: проблемы, новые технологии, качество», Светлогорск, 6-9 сент., 2011. – Калининград, 2011. – 150-159.

58. Технология получения агара из Gracilariaopsis и Gracilaria: сравнительная характеристика способов очистки агаровых экстрактов /Т.А.Игнатова, А.В. Подкорытова, Ю.И.Чимиров и др. // Хранение и переработка сельхозсырья. – 2011. – № 6. – С. 39-44.

59. О возможности использования пищевых отходов производства в продуктах питания. /Е.С. Смертина, Л.Н. Федянина, В.А. Лях и др. // Качество прод., технол. и образ.: Мат 7 Всерос. – Магнитогорск, 2012. - С. 497-499.

60.Салиева А.Р. Обоснование и разработка комплексной технологии полисахаридов из высших водных растений Волго-Каспийского бассейна: Автореферат диссертации на соиск. уч. степ. канд. техн. наук. Москва.-2011, 25 с.

61. Фан Кхань Винь Разработка технологии гелеобразующих сульфатированных галактанов из культивированных красных водорослей-каррагинофитов родов Kappaphycus и Eucheuma: Автореферат диссертации на соискание ученой степени кандидата технических наук. ВНИИРО. М., 2011. – 25 с.

62. Табакаева О.В., Каленик Т.К., Медведева О.В. Переработка морских водорослей Дальневосточного региона и их пищевое использование. // Качество прод., технол. и образ.: Мат 7 Всерос. – Магнитогорск, 2012. – С. 427-430.

63. Табакаева О. В. Обоснование возможности использования потенциально промысловых бурых водорослей Дальневосточного региона в пищевых целях. // Техника и технология пищевых производств. – 2012.. – № 2. – С. 88-93.

64. Ковалева Е.А., Соколова В.М. Обоснование использования ламинариевых для получения пищевых систем с заданными функциональными свойствами // Научные труды Дальрыбвтуз. – 2011. – 23. – С. 156-164.

65. Петруханова А.В. Обоснование технологии пищевых продуктов диетического лечебного питания – джемов на основе бурых водорослей: Автореферат диссертации на соиск. уч. степ. канд. техн. наук. – Москва, 2012. – 25 с.

66. Использование сухой ламинарии в технологии йодированной кулинарной продукции /Е.В.Литвинова, Л.С.Большакова, С.Ю. Кобзева и др. // Современные технологии производства и переработки сельскохозяйственной продукции: Сборник материалов Международной научно-практической конференции. – Новосибирск, 2011. – С. 163-166.

 

67.Корниенко Н.Л., Бредихина О.В., Черкасова Л.Г. Разработка технологии комбинированных продуктов на основе сырья животного происхождения и композиций из водорослей. // Природные ресурсы, их современное состояние. Охрана, промысловое и техническое использование. – Петропавловск-Камчатский: КамчатГТУ, 2011. – С. 103-104.

68. Кулинарное изделие на основе морской капусты. Патент 2455868 Россия, МПК А23L 1/337. – Опубликовано 20.07.2010.

69. Meeresalgen-Produkte als Fettersatz // Fleishwirtschaft. – 2010. – 90, № 6. – S. 60.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.014 сек.)