АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Відповідність фактичної діяльності підприємства, передбаченій Статутом, законодавству та отриманим дозвільним документам

Читайте также:
  1. II. Актуалізація опорних знань та мотивація навчальної діяльності
  2. II. Мотивація навчальної діяльності школярів
  3. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  4. III. Витрати діяльності
  5. IV. Мотивація навчально-трудової діяльності.
  6. IV. ПОРЯДОК УТВОРЕННЯ І ДІЯЛЬНОСТІ СТАТУТНИХ ОРГАНІВ
  7. V. ЗМІСТ ВИХОВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
  8. VIII. ГАРАНТІЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОФСПІЛКОВИХ ОРГАНІВ ТА ІНШИХ ПРЕДСТАВНИЦЬКИХ ОРГАНІВ ПРАЦІВНИКІВ
  9. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  10. VІIІ. Приведення нормативно-правової бази у відповідність із завданнями Стратегії
  11. Авторське право на об'єкти будівельної діяльності. Експертиза будівельного проекту.
  12. Аналіз виконання договірних зобов’язань щодо поставки продукції та показників результативності збутової діяльності

Ревізію відповідності фактичної діяльності передбаченій Статутом та іншими регуляторними актами проведено суцільним способом.

ДП “СП Маслівське” зареєстровано як суб'єкт господарювання Миронівською РДА Київської області та має Свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи Серія А00 №500081 від 12.02.2008.

В своїй діяльності ДСП Маслівське керується чинним законодавством України та Статутом, затвердженим наказом Міністерства аграрної політики України №834 від 28.11.2007 року.

В пункті 2.1 Статуту зазначено, що Підприємство створено з метою покращення матеріально-технічної бази для проведення навчально-виробничої практики студентів Маслівського ДАТ, а також здійснення виробничої сільськогосподарської діяльності, виробництва елітного насіння, вирощування племінної худоби, переробки та реалізації сільськогосподарської продукції, зовнішньоекономічної діяльності та іншої діяльності з метою отримання прибутку.

ДПСП «Маслівське» засноване на державній власності і підпорядковане Міністерству аграрної політики України (Орган управління) і є підзвітним йому.

Основними напрямками діяльності Підприємства, відповідно до Статуту є:

- виробництво, переробка та реалізація продукції сільськогосподарського виробництва на умовах, не заборонених законодавством України;

- виготовлення та реалізація хлібопекарської продукції;

- проведення капітального будівництва виробничих та житлових приміщень;

- ремонт та обслуговування транспортних засобів, сільськогосподарської техніки;

- організація торгівлі, громадського харчування;

- утримання сховищ, складів;

- перевезення вантажів транспортом підприємства;

- заняття іншими видами підприємницької діяльності, які не заборонено законодавством.

Відповідно до п.3.1 Статуту статутний капітал підприємства становить 8827,3 тис. грн.

В довідці Єдиного державного реєстру підприємства (ЄДРПОУ) зазначено, що одним із основних видів діяльності Підприємства є вирощування зернових та технічних культур, розведення свиней та птиці.

В ході ревізії встановлено, що фактична діяльність ДП СП Маслівське не суперечить напрямкам діяльності Підприємства, передбачених Статутом.

Крім того, в ході ревізії встановлено, що протягом 2008-2010 року Підприємством надавались послуги з водовідведення при відсутності відповідної ліцензії. Відповідно до наказу директора господарства Харченка В.М. від 30.12.2010 №46-В «Про оплату комунальних послуг» ДП «СП Маслівське» припинено нарахування та стягнення оплати за комунальні послуги – водовідведення з 01.01.2011 року на підставі листа від 16.12.2010 №60, надісланого ДП СП Маслівське Маслівській сільській раді.

Протягом обревізованого періоду наказами директора господарства встановлювались тарифи на комунальні послуги з водовідведення, відповідно до яких проводилось нарахування за надані комунальні послуги й послуги з водовідведення..

Тобто, в порушення п.21 ст.9 Закону України “Про ліцензування певних видів господарської діяльності” від 01.06.2000р. №1775-ІІІ (із змінами та доповненнями), без наявності ліцензії на здійснення підприємством централізованого водопостачання та водовідведення за період з 01.03.2008 по 01.01.2011 року ДП СП Маслівське надавались послуги з водовідведення.

В результаті вказаного порушення Підприємством отримано доходів від неліцензійної діяльності, які влючено в склад доходів від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), насуму 29321,68 грн. (в тому числі в 2008 – 6377,94 грн., у 2009 – 10736,76грн., у 2010 – 12206,98грн.).(Розрахунок нарахованих доходів в Додатку 4 до акта).

Нарахування доходів по наданню послуг з водовідведення відображено в меморіальному ордері №13 по дебету рахунку 685 «Розрахунки з іншими кредиторами» в кореспонденції з кредитом рахунку 703 “Доходи від реалізації робіт і послуг”.

Відповідальний за порушення директор Харченко В. М., який, відповідно до п.3 ст.9 Закону України „Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні” від 16.07.1999 №996-ХІV, здійснює керівництво підприємством відповідно до законодавства та установчих документів.

На письмово поставлене питання директор Підприємства Харченко В. М. пояснив, що “не надавались послуги по водовідведенню без відповідної ліцензії, а обслуговувалась система водовідведення в будинках, що стоять на балансі підприємства”. (Пояснення в Додатку 5 до акту).

Таким чином, ревізією відповідності фактичної діяльності Підприємства, передбаченій статутом та іншими регуляторними актами встановлено отримання доходів від неліцензованої діяльності на суму 29321,68грн., чим порушено п.21 ст.9 Закону України “Про ліцензування певних видів господарської діяльності” від 01.06.2000 № 1775-ІІІ.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)