АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ІІІ. СТРУКТУРА ТА ТЕХНІЧНЕ ОФОРМЛЕННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. APQC структура классификации процессов SM
  2. B Хід роботи.
  3. I. Общие критерии оценки рефератов и их структура
  4. I.2 Реформирование и современная структура банковской системы РФ.
  5. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  6. II. Структура Доклада
  7. II. Структура Переліку і порядок його застосування
  8. III. Диалектика: ее суть структура и альтернативы.
  9. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  10. III. Основний зміст роботи
  11. III. Социальная структура и стратификация
  12. IV. Вимоги до оформлення ветеринарних документів на переміщення тварин

 

 

Курсову роботу студенти виконують самостійно, дотримуючись рекомендованої структури та вимог до технічного оформлення.

Рекомендується така структура курсової роботи:

1. Титульна сторінка, оформлення якої не потребує особливих пояснень, тому наводимо варіант її оформлення (див. дод. 1).

2. Зміст курсової роботи, де вказуються заголовки розділів (підрозділів) та сторінки, на яких вони розміщені (див. дод. 2).

3. Вступ, де розкриваються актуальність та практичне значення добраної теми, мета і основні завдання, предмет і об'єкт дослідження, структура курсової роботи, визначаються джерела інформації.

4. Основна частина, що складається з двох – трьох основних розділів, які, у свою чергу, можуть поділятися на два – три підрозділи і за змістом повинні відповідати направленості теми, підпорядковуватись основній меті та завданням, бути органічно взаємо позв’язуваними, мати приблизно однаковий обсяг.

5. Висновки з викладом прогнозу діяльності об'єкта досліджень у перспективі.

6. Додатки, до курсової роботи вміщують розрахункові таблиці, зразки первинних документів, регістрів синтетичного і аналітичного обліку, їх нумерують, а у відповідних розділах тексту роблять на них посилання. Сюди також включають статут підприємства, баланс підприємства, звіт про фінансові результати, практичні рекомендації, розрахунки, графічний матеріал, схеми. Кількість і якість цих додатків свідчать про те, наскільки глибоко вивчив студент практичний і теоретичний матеріал теми. Додатки не включаються до загальної нумерації сторінок курсової роботи. Сторінки в додатках нумерують у межах одного додатка. Кожний додаток починають з нової сторінки, у правому верхньому куті пишуть слово "ДОДАТОК". Додаток повинен мати тематичний заголовок. Якщо в курсовій роботі міститься кілька додатків, їх послідовно нумерують арабськими цифрами або буквами (наприклад: «ДОДАТОК 1» або «ДОДАТОК А»). Посилання на додатки в текстовій частині роботи є обов'язковим, за текстом курсової роботи роблять посилання на додатки (додаток 1).

7. Список використаної літератури, який розміщують у кінці роботи в алфавітному порядку в такій послідовності:

· закони по роках прийняття (з найдавнішого по теперішній час);

· накази міністерств і відомств України по роках прийняття;

· постанови по роках прийняття;

· інструкції;

· положення фінансової роботи;

· монографії (в алфавітному порядку);

· навчальна література;

· наукові статті;

· матеріали періодичних видань;

· матеріали підприємства.

У літературних і наукових джерелах вказують прізвище, ініціали автора, повну назву книги, місце видання, видавництво, рік видання. Для статей, що опубліковані в періодичній пресі, зазначають прізвище, ініціали автора, назву статті, назву журналу чи газети, рік видання, номер журналу чи дату виходу газети (див. дод. 5).

У кінці курсової роботи після списку використаної літератури ставиться підпис студента і дата виконання.

Перш ніж переписувати роботу начисто, студент у встановлений термін повинен зустрітися з керівником курсової роботи, доповісти ступінь готовності роботи, текст необхідно відредагувати, намітити місця для розміщення ілюстративного матеріалу, ретельно вивчити правила оформлення курсової роботи.

Обсяг роботи (текстової частини) повинен складати 20 – 25 стандартних листків паперу (формат А4 – 210 х 297 мм).

Кожна сторінка нумерується. Текст викладають з одного боку стандартного аркуша, розбірливо, через два інтервали між рядками при суцільній нумерації сторінок арабськими цифрами. Згідно з вимогами Держстандарту зліва таблиці та ілюстративний матеріал розміщують у тексті зразу ж після посилання на них при суцільній нумерації.

Курсова робота подається викладачу для попередньої перевірки, захищається перед комісією або викладачем, якому надала такі повноваження предметна циклова комісія. За результатами захисту виставляється оцінка в залікову книжку. Без оцінки за курсову роботу здача екзамену з дисципліни не дозволяється.

Курсова робота має бути написана (чи надрукована) чітко, розбірливо, без помилок та виправлень, з одного боку білого паперу формату А4 (210 х 297). Текстова частина має бути одного кольору (чорного, синього, фіолетового) за винятком титульної сторінки, таблиць, графіків, формул, для яких застосовується тільки чорний колір чорнила або туші.

Орієнтовний обсяг курсової роботи – 20 – 40 сторінок комп'ютерного тексту.

При написанні тексту число рядків на кожному листі – 28 – 30, поля зліва 20 мм, зверху, знизу – 15 мм, справа – не менше 10 мм.

Всі сторінки нумеруються від титульної до останньої, цифри проставляють у правій верхній частині листа. Цифри не пишуться на завданні, титульному листку, змісті.

Для нумерації розділів і підрозділів використовують арабські цифри. Вступ, висновки та пропозиції, список літератури не нумеруються.

Кожен розділ роботи розпочинають з нової сторінки, а підрозділи в межах розділу продовжуються на тій же сторінці.

Посилання на літературні джерела слід робити в квадратних дужках за допомогою двох цифр. Наприклад, [6,82], де 6 – порядковий номер літературного джерела в списку використаної літератури, а 82 – сторінка, з якої взята інформація.

Таблиці в тексті будуть відкритими (при написанні роботи від руки) і закритими (при виконанні роботи за допомогою комп'ютера).

Нумеруються таблиці та додатки послідовно арабськими цифрами.

При посиланні в тексті на таблиці чи додатки слова "таблиця", "додаток" пишуться повністю.

Формули вписують чітко та розбірливо чорним чорнилом або чорною тушшю і нумерують арабськими цифрами. Порядковий номер вказують у круглих дужках з правого боку напроти нижнього рядка формули, до якої він належить. При посиланні в тексті на формулу необхідно вказати її повний номер в дужках (наприклад: "у формулі (1.3)"). Після формули ставлять кому, з нового рядка пишуть слово "де" і розшифровують позначення словами в такій послідовності, як вони подані у формулі. Після слова "де" двокрапка не ставиться. Наприклад:

А = ВК + З, (1.3)

де А – активи;

ВК – власний капітал;

З – зобов’язання.

У списку використаної літератури спочатку розміщуються нормативні акти (по роках прийняття), а далі всі інші літературні джерела в алфавітному порядку.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)