АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Визначення мінімального радіусу кулачка

Читайте также:
  1. D. Визначення енергетичної цінності та нутрієнтного складу добового раціону на підставі статистичної обробки меню-розкладок
  2. Definitions. Визначення.
  3. I. Визначення сімейства рослини.
  4. II. Визначення видової приналежності рослини.
  5. IV. Основні поняття і визначення,
  6. А) Визначення термінології
  7. А.Визначення розмірів і площі зони хімічного зараження
  8. Аналітичні прцедури для визначення основних тенденцій стану та руху об’єкту дослідження.
  9. АНКЕТА ВИЗНАЧЕННЯ ЗДАТНОСТІ ПОДАЛЬШОГО ФУНКЦІОНУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВА
  10. Багатоваріантність визначення кризових явищ на макро- та мікрорівнях в
  11. Багатоваріантність визначення кризових явищ на макро- та мікрорівнях в
  12. Багатоваріантність визначення кризових явищ на макро- та мікрорівнях в економіці: збій, кризова ситуація, локальна криза, системна криза, стратегічна криза, катастрофа.

 

Визначення геометричних розмірів кулачкового механізму при забезпеченні його найменших габаритів, високого ККД та відсутності заклинювання зводиться до знаходження мінімального радіусу кулачка . При цьому виходять з умови, що вісь обертання кулачка лежить на прямій, що проходить через деяку точку D відрізка BD паралельно до нормалі, проведеної до профілю кулачка в точці його дотику зі штовхачем. Ця нормаль відхилена від напрямку вектора швидкості точки В штовхача на кут тиску α.

При графічному способі визначення для механізму із штовхачем, що рухається поступально, поруч із побудованими діаграмами характеристик руху штовхача проводимо вертикальну вісь, яка співпадає з лінією його руху. За початкове положення штовхача приймаємо його нижнє положення В 0. Користуючись діаграмою переміщень штовхача , будуємо на цій вертикальній осі 24 положення штовхача, одержуємо точки В 0, В 1, В 2, …, В 24. Через ці точки проводимо горизонтальні допоміжні лінії, на яких будуть розташовані відрізки (BіDі).

Вісь абсцис діаграми швидкостей штовхача продовжуємо праворуч до перетину з вертикальною віссю руху штовхача, точку перетину позначаємо Р. Через полюс Р проводимо пряму NN під кутом δ, відрахованим від горизонтальної осі проти напрямку обертання кулачка. Величина кута δ визначається з формули:

тобто

З кінців ординат vі графіка швидкості штовхача для кожного моменту часу проводимо горизонтальні промені до перетину з лінією NN. Ці точки перетину потрібно спроектувати на відповідні горизонтальні допоміжні лінії, проведені через точки В 1, В 2, …, В 24, так одержимо точки D 1, D 2, …, D 24. З’єднуємо точки D 1, D 2, …, D 24 плавною кривою та одержуємо замкнену криву – геометричне місце точок Dі відрізків (BіDі).

Маючи таку допоміжну криву, визначаємо положення центру обертання кулачка. Для пазового кулачкового механізму з кінематичним замиканням вищої кінематичної пари, в якому віддалення та наближення штовхача проходить під дією профілю кулачка, кут тиску α не повинен перевищувати значення α max як на профілі віддалення, так і на профілі наближення штовхача. Тому до допоміжної кривої необхідно провести два крайніх промені як дотичні під заданим кутом тиску α max до вертикального напрямку швидкості штовхача. Перетин цих променів дає зону можливих положень центру обертання кулачка. При проектуванні центрального кулачкового механізму із штовхачем, який рухається поступально, центр обертання кулачка приймаємо в точці О перетину дотичних променів. Вибраний центр обертання кулачка О з’єднуємо з точкою В 0 і одержуємо мінімальний радіус кулачка в масштабі μs:

= мм.

При наявності ролика на кінці штовхача розрізняють теоретичний профіль кулачка, який є траєкторією руху центру ролика, та дійсний профіль, за яким котиться ролик. Мінімальний радіус кулачка , визначений як відрізок (ОВ 0), є радіусом теоретичного профілю.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)