АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

КОНСТРУКТОРСЬКА ДОКУМЕНТАЦІЯ

Читайте также:
  1. Документація с кадрово-контрактних питань. Автобіографія.
  2. Документація технологічних процесів
  3. Законодавча та нормативна документація з охорони праці в закладах освіти
  4. Облікова медична документація протитуберкульозної служби
  5. Стаття 8. Робоча документація для будівництва
  6. Сутність і види управлінських документів. Документація.
  7. Тема 9. ДОКУМЕНТАЦІЯ З КАДРОВО-КОНТРАКТНИХ ПИТАНЬ
  8. Юридична техніка (цивільно-процесуальна та господарсько – процесуальна документація)
  9. Юридична техніка (цивільно-процесуальна та господарсько-процесуальна документація)

1. Як розшифровується і для чого створено СКД ДСТУ?

СКД ДСТУ – система конструкторської документації державних стандартів України. Головне її призначення – встановити в організаціях і на підприємствах єдині терміни та визначення основних понять конструкторської документації.

2. Що являє собою формат кресленика і які є основні формати для виконання креслеників?

Форматом називається розмір аркуша паперу, на якому виконують креслення та інші конструкторські документи. Основні формати – А0, А1, А2, А3, А4.

3. Що вказує номер шрифту? Під яким кутом до основи рядка записуються всі написи на креслениках?

Номер шрифту вказує на розмір шрифту, тобто на висоту великих літер, виміряних у мм перпендикулярно до основи рядка. Написи на кресленнях записуються під кутом 75° до основи рядка.

4. Які типи ліній, якої товщини та для яких цілей застосовуються під час виконання креслеників?

1) Суцільна основна лінія (товщина S=0,5-1,4) застосовується для креслення ліній видимого контру, ліній контуру перерізу.

2) Суцільна тонка лінія (товщина – від S/2 до S/3) застосовується для креслення розмірних та виносних ліній, ліній штриховки, ліній контуру накладеного перерізу, уявних ліній, ліній обмеження виносних елементів, для позначення слідів площин.

3) Суцільна хвиляста лінія (товщина від S/2 до S/3) застосовується для креслення ліній обриву та ліній розрізу.

4) Штрихова лінія (товщина від S/2 до S/3) застосовується для креслення ліній невидимого контуру.

5) Штрих-пунктирна тонка лінія (товщина від S/2 до S/3) застосовується для креслення осьових та центрових ліній.

6) Штрих-пунктирна потовщена лінія (товщина від S/2 до 2/3 S) застосовується для креслення ліній, що позначають поверхні, які потребують термообробки.

7) Розімкнена лінія (товщина від S до 1,5 S) застосовується для креслення ліній перерізів і розрізів.

8) Суцільна тонка лінія зі зламами (товщина від S/3 до S/2) застосовується креслення довгих ліній обриву.

9) Штрих-пунктирна тонка лінія з двома точками (товщина від S/2 до S/3) застосовується для креслення ліній згину на розгортках та ліній для зображення частин виробів у крайніх або проміжних положеннях.

5. Який кут нахилу ліній штриховки? Де її застосовують?

Кут нахилу ліній штриховки - 45°. Її застосовують для позначення перерізів.

6. Що називається виробом, складаною одиницею, комплексом та комплектом. Наведіть приклади.

Виробом називається одиниця промислової продукції, кількість якої обчислюють у штуках. Наприклад, автомобіль, двигун, гайка, болт.

Складальна одиниця – це виріб, окремі частини якого з’єднуються між собою на підприємстві складальними операціями. Наприклад, автомобіль, верстат, телефонний апарат.

Комплекс – це два і більше специфікованих виробів, не з’єднаних між собою на підприємстві складальними операціями, але призначених для виконання взаємопов’язаних експлуатаційних функцій. Наприклад, автоматична телефонна станція, бурильна установка, корабель.

Комплект – це два чи більше виробів, які не з’єднані на підприємстві в процесі складальних операцій і являють собою набір виробів, що мають спільне експлуатаційне призначення допоміжного характеру. Наприклад, комплект запасних частин, комплект інструментів.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)