АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Аналіз сечі по Зимницькому

Читайте также:
  1. D. Аналізатор спектру шуму
  2. FTA – Аналіз «дерева відмов».
  3. LL(1)-синтаксичний аналізатор для мови Pascal
  4. SWOT-аналіз підприємства та складання профілю середовища.
  5. А. Макроаналіз по виду зламів.
  6. Алонж аналіз
  7. Альтернативний аналіз (Alternative Analysis)
  8. Аналіз алгоритмів
  9. Аналіз асортименту і структури продукції.
  10. Аналіз беззбитковості
  11. АНАЛІЗ БІОСИГНАЛІВ
  12. Аналіз виконання договірних зобов'язань по відвантаженню продукції

Сечу збирають протягом доби (24 години). Починають дослідження о 6-й годині - хворий звільняє сечовий міхур і після цього до 6 години наступного дня він збирає сечу послідовно у 8 слоїків. Протягом кожних 3-х годин. Хворий мочиться у відповідних слоїк один або декілька разів, що для визначення функції нирок не має значення. Медична сестра контролює, щоб хворий заповнив усі слоїки. Вночі (о 24, 3 та 6 годині) медична сестра повинна розбудити хворого для спорожнення сечового міхура.

Якщо при поліурії хворому не вистачає об'єкту одного слоїка, медична сестра видає додатковий, зазначивши на ньому прізвище хворого та номер порції.

Вранці наступного дня всі слоїки відправляють у лабораторію. При відсутності сечі протягом 3-х годин порожні слоїки теж відправляються в лабораторію.

Підготовка до діагностичного дослідження функції кишечнику вимагає поставлення очисних клізм, або використання проносних порошкоподібних препаратів які заміняють клізми.

Очисні клізми призначаються і при рентгенологічних дослідженнях органів черевної порожнини та малого тазу, поперекового відділу хребта. Під час цієї процедури хворий лежить на лівому боці, зігнутими в колінах та приведеними до живота ногами. Під хворого підкладаю клейонку, кінець якої опускаю у відро на випадок, якщо хворий не зможе тримати воду. Якщо клізма ставиться тільки в положені хворого на спині – використовую підкладне судно. Змазаний вазеліном наконечник коловими рухами обережно вводжу в пряму кишку. Після використання наконечник промиваю під проточною водою, змивні води збираю в промаркіровану ємкість зщільно закритою кришкою, після цього дезінфікую розчином санідезу 0,2% на 2 родини у співвідношенні 1:3. Наконечник занурюю в 0,1% розчин санідезу на 30 хвилин з наступним промиванням проточною водою і обробкою згідно діючих наказів та ОСТу.

Хворих попереджаю про здачу аналізу крові на цукор. Вони не повинні напередодні переїдати солодкого, не повинні хвилюватись, тому що воно може стати причиною підвищення цукру в крові і зранку прийти натще серце.

При обстеженні шлунку на ЕФГДС – легка вечеря, вранці в день обстеження не приймати їжі, ліки, рідини, а також не курити. При обстеженні на УЗД хворий за 3 дні повинен виключити з раціону чорний хліб, бобові, молочні продукти. Також приймати Мезим 2тх3р вдень – 3 дні, і за 1 день до обстеження Еспумізан 3тх3р в день. Останній прийом їжі напередодні обстеження о 18 годині.

Ввечері проводжу санітарно-просвітницькі бесіди з хворими на теми: СНІД, грип, артеріальна гіпертензія, рак молочної залози, туберкульоз.

В нічні години роблю обхід відділення, перевіряючи стан хворих. Ввечері і зранку хворим вимірюємо артеріальний тиск.

Голопристанська ЦРЛ оснащена комп’ютерами. Кожне відділення має свій комп’ютер і вся інформація про хворих занесена в нього.

Вранці подаю в приймальне відділення відомості про рух хворих за добу (прийом, виписка, переведення в інші відділення та стаціонари).

Медична сестра повинна знати та вміти надати до приходу лікаря медичну допомогу при невідкладних станах. Всім тяжкохворим веду листи спостережень: вимірюю АТ, пульс, діурез.

При набряку легень: створити хворому підвищене положення, дати зволожений кисень, внутрішньовенно вводити гормональні і сечогінні засоби.

При носових кровотечах: хворого укласти, холод на перенісся, тимчасова тампонада носових ходів. Тампон змастити перекисом водню або цинковою маззю.

При інфаркті міокарда: хворого укласти, створити суворий постільний режим, нітрогліцерин під язик, увести знеболювальне і підключити внутрішньовенно-крапельно розчин ізокету.

Для знаття приступу бронхіальної ядухи: необхідно ввести внутрішньовенно еуфілін, внутрішньом’язово папаверин, но-шпу, дати гаряче пиття, поставити гірчичники. Якщо немає ефекту вводимо гормональні препарати.

Дуже необхідно медичній сестрі своєчасно розпізнати гіпоглікемічну кому, тому що вона розвивається дуже швидко. У хворого спостерігається загальне нездужання, відчуття голоду, дрижання, пітливість, збудливість переходить в кому, шкіряний покров вологий. При легкому стані, хворого необхідно нагодувати, напоїти солодким чаєм. при важкій формі вводять внутрішньовенно 40% розчин глюкози, давати дихати киснем.

При кровотечі:

- холод на живіт;

- забезпечити спокій хворому;

- ввести кровоспинні засоби(етамзілат 2,5% - 2,0);

- ввести розчин хлористого кальцію 10% - 10мл;

- розчин амінокапронової кислоти 5% - 50 – 100мл;

- підготувати систему для переливання крові.

При анафілактичному шоці:

- негайно викликати чергового лікаря;

- припинити введення лікарського засобу, який викликав анафілактичний шок, але не виходити голкою з вени;

- якщо шок був викликаний введенням лікарського засобу внутрішньом’язово чи підшкірно,то треба обколоти місце ін’єкції 0,5мл 0,1% розчином адреналіну, якщо АТ не підвищується, через 10 – 15 хвилин вводити адреналін повторно по 0,5мл підшкірно до 2мл;

- ввести преднізолон 30 – 60мг або дексаметазон 4 – 8мг внутрішньовенно струминно;

- антигістаминні препарати – 2мл 2,5% розчину піпольфену чи 1% розчин димедролу;

-10мл 10% розчину хлористого кальцію внутрішньовенно;

-при бронхоспазмі – внутрішньовенно 10мл 2,4% розчину еуфіліну;

-при зупинці дихання й серцевої діяльності – непрямий масаж серця,штучна вентиляція легень.

Медична сестра повинна бути дуже уважною і на кожні зміни в поведінці та стані здоров’я хворого повинна звернути увагу, особливо в вечерні та нічні години.

Для підвищення своєї кваліфікації регулярно буваю на загально лікарняних конференціях, заняттях по профілю, заняттях у своєму відділенні.

На цих заняттях приділяється велика увага питанням гемотрансфузії, невідкладних станів хворих, надання першої допомоги, питанням особливо-небезпечних інфекцій, а також санітарно-епідемічного режиму.

За звітній період підготувала реферати та провела заняття з мед.персоналом відділення на такі теми:

1. Заходи боротьби з післяін’єкційними ускладненнями.

2. Кровотечі при захворюваннях шлунлово-кишкового тракту.

3. Санітарний режим лікувального закладу.Поняття гігієни та санітарії, прибирання палат.

4. Моральний облік та норми поведінки медичного персоналу. Питань деонтології в колективі.

5. Догляд за тяжкохворими.

РІК БЕСІДИ З ХВОРИМИ ЛЕКЦІЇ З МЕД.ПРАЦІВНИМИ РЕФЕРАТИ САН.БЮЛЕТНІ
         
         
         

За період моєї роботи відділення поповнювалося молодими спеціалістами. Я передаю їм свій досвід, вміння, знання, які здобуті за ті роки, що я пропрацювала. Прищеплюю їм любов і душевне ставлення до професії, до колективу, бережне відношення до медичної апаратури, інвентаря.

Праця медичного працівника потребує постійного оновлення своїх знань. Я систематично відвідую заняття, лекції, які проводяться в лікарні та відділенні. готую реферати, випускаю санбюлетні на різні медичні теми. Постійно працюю над підвищенням якості нашої праці.

Допомогти людині в тяжку для нього хвилину, полегшити його страждання, усунуть по мірі можливості біль, допомогти порадами – це головна мета медичних працівників. І я прикладу максимум зусиль і знань, щоб не заплямувати честь білого халату.

 

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)