АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порядок проведення екстреної ПКП у працівників при виконанні професійних обов’язків

Читайте также:
  1. C. порядок расчета коэффициента чувствительности «b»
  2. II. Порядок заполнения Запроса
  3. II. Порядок заполнения Заявления
  4. II. Порядок обращения за получением социального обслуживания
  5. II. Порядок подачи и рассмотрения ходатайств о предоставлении политического убежища иностранным гражданам и лицам без гражданства в Республике Казахстан
  6. II. Порядок подготовки, защиты и оценки квалификационной работы
  7. II. Порядок прийняття і звільнення працівників
  8. II. Порядок проведения оценки качества звучания.
  9. II. ПОРЯДОК СУДНЫЙ
  10. II. Структура Переліку і порядок його застосування
  11. II.4. Порядок создания КБ
  12. III. Основні правила та обов’язки працівників

ЗАТВЕРДЖУЮ

Головний лікар

Голопристанської ЦРЛ

_____________ Л.В.Бритвін

ЗВІТ

МЕДИЧНОЇ СЕСТРИ

ТЕРАПЕВТИЧНОГО ВІДДІЛЕННЯ

КП ГОЛОПРИСТАНСЬКОЇ ЦРЛ

Гуріної Олени Анатоліївни

за період 2011-2012-2013 року

 

м. Гола Пристань

Сестра!

Ідучи до хворого

Заспокой свої думки і почуття,

Будь добрішою і людянішою,

Не шукай в своїй праці

Якоїсь користі.

Я, Гуріна Олена Анатоліївна, закінчила Херсонський базовий медичний коледж в 2006 році, за спеціальністю сестринська справа і здобула кваліфікацію медичної сестри.

З першого вересня 2006 року працюю в Голопристанській центральній районній лікарні, за направленням Обласного управління охорони здоров’я.

Свою трудову діяльність розпочала палатною медичною сестрою терапевтичного відділення на період декретної відпустки, а 11 січня 2007 року була переведена на постійне місце роботи.18 квітня 2012 року була переведена на посаду старшої медичної сестри терапевтичного відділення.2 січня 2013 року року знов переведена на посаду палатної медичної сестри терапевтичного відділення.

Загальний стаж роботи 8 роки.

У 2007,2009 році підвищувала свою кваліфікацію на обласних курсах удосконалення медичних сестер терапевтичного профілю. В 2009 році отримала другу категорію. В 2010 році навчалася на курсах операційних та старших-операційних сестер. В 2013 році також підвищувала свою кваліфікацію на курсах обласної ради відділення післядипломної освіти головних та старших медичних сестер.

У 2011 році приймала участь в конкурсі найкраща по професії серед медичних сестер та акушерок,у якому отримала перемогу.

Професія медичної сестри важка і неспокійна. Вона потребує самовідданості і мужності. Тут дуже важлива природжена тактовність і знання, а також вміння володіти собою і ситуацією. Медична сестра повинна бути завжди спокійною, триматися душевної рівноваги. Адже, якщо медик поставить під сумнів одужання хворого, то хворий вдвічі більше засумнівається.

Медичні сестри, сестри милосердя так їх називали раніше – це перші і головні помічники лікаря в справі лікування і догляду за хворими. Основні задачі відділення і кожного працівника –це активна участь в рішенні всіх питань колективу, підвищення якості діагностики,своєчасного і інтенсивного лікування з першого дня перебування хворого на ліжку, вдосконалення нових форм праці, підвищення кваліфікації та майстерності середнього та молодшого мед. персоналу, культури мед.обслуговування, мед.етики та деонтології.

Потрапивши в лікарню, хворий часто знаходиться в пригніченому настрої. Обов’язок медичного персоналу створити такі умови для хворого, щоб він відчув, що до його здоров’я тут не байдужі і внушити йому віру в одужання. Від медичної сестри залежить психічний клімат у відділенні. Також від сестри залежить якість догляду за хворими. Професор С.С. Войль в книзі “Деякі питання лікарської деонтології” пише: “Вже сама назва “медична сестра” - “сестра милосердя” говорить про те, що хворий чекає саме сестринського до себе відношення”. Треба завжди пам’ятати, що кожна хвороба – лихо.

В Голопристанській ЦРЛ функціонує 28 фельдшерсько-акушерських пунктів та ФП, 2 дільничні лікарні, 12 лікарських амбулаторій із них загальної практики – 3, сімейної медицини – 7. По району 256 ліжок, денного стаціонару 97, з них в ЦРЛ - 231, денного стаціонару 42.

Районна лікарня багато профільна, тут функціонують такі відділення: реанімаційне, інфекційне, травматологічне, хірургічне, терапевтичне, неврологічне, дитяче, гінекологічне, пологове, приймальне, поліклінічне, дитяча поліклініка, відділення функціональної діагностики фізіотерапевтичне відділення, рентген-кабінет, клініко-діагностична лабораторія, відділення переливання крові та приймальне відділення.

Районна лікарня обслуговує населення нашого району в кількості 61481 чоловік. В літній час кількість населення зростає за рахунок відпочиваючих, курортників та мешканців дачних дільниць.

Наше терапевтичне відділення розраховано на 40 ліжок і 10 ліжок денного перебування.

Відділення в нас велике, чисте, в ньому затишно і комфортно. Палати світлі, просторі, в холі багато живих та декоративних квітів, на стінах стенди та санбюлетні на актуальні теми.

У відділенні знаходиться 11 палат (5 на 6 ліжок, 1 на 4 ліжка, 5 на 2 ліжка). В палатах затишно, біля кожного ліжка стоїть тумбочка, на ній посудини для пігулок.

Палата інтенсивної терапії налічує 4 функціональних ліжка. Тут знаходиться шафа з медикаментами для надання першої медичної допомоги. А також у відділенні є палата для інвалідів і учасників Вітчизняної війни на два ліжка.

Обов’язків у мед.сестри багато, щоб їх виконувати треба бути висококваліфікованим спеціалістом, який розуміє суть захворювання, значення процедур, що призначаються, механізм дії ліків. Для того, щоб надати хворому кваліфіковану медичну допомогу, медична сестра повина бути професійно грамотною, всебічно розвинутою, займатися вдосконаленням теоретичних та практичних навичок.

Роль медичної сестри в процесі лікування хворого, особливо в відділеннях, важко переоцінити. Виконання призначень лікаря, догляд за тяжкохворими, впровадження багатьох, іноді досить складних маніпуляцій—все це є прямим обов’язком середнього медичного працівника.

Завжди і при всіх обставинах необхідно пам’ятати, що людина звертається до медичних працівників за допомогою.

Основними своїми обов’язками вважаю:

- своєчасне виконання всіх лікарських призначень;

- підготовку хворих до діагностичних досліджень;

- надання кваліфікованої ургентної допомоги;

- догляд за тяжкохворими.

Пост медичної сестри розташований в холі. На посту знаходиться вся необхідна документація для роботи з пацієнтами, а також допоміжна: пам’ятка хворому, пам’ятка медичної сестри, технології та стандарти догляду за хворими, функціональні обов’язки.

В нашому відділенні є маніпуляційний кабінет, сестринська, ЕКГ кабінет,леватива, санпропускник, санвузол. Cтолова простора, добре освітлена і уквітчана великою кількістю різноманітних живих квітів. В столовій знаходиться телевізор та DVD програвач для організації дозвілля хворих і санітарно-просвітницької роботи. Тут знаходиться холодильник для зберігання харчових продуктів хворих.

На роботу я приходжу на півгодини раніше. Роботу свою розпочинаю з прийому зміни по палатам, біля ліжка хворого з листами призначень, контролюю що було зроблено, що було призначено. Відмічаю в робочому журналі які лікарські призначення необхідно виконати. Особливу увагу звертаю на такі аспекти роботи;

- правильний прийом медикаментів хворими;

- правильний збір загально клінічних та біохімічних аналізів;

- вимірювання температури тіла хворим;

- підготовка до функціональних і рентгенологічних досліджень;

- спостереження за загальним станом хворих;

- годування тяжкохворих;

- виконання лікарських призначень;

- контроль за роботою молодшого медичного персоналу.

Перевіряю записи в медичній документації, чистоту робочого місця,і звіряю нарахування медикаментів в сейфі та у шафі невідкладної допомоги.

На ранковій конференції нічна зміна доповідає про стан хворих, про переміщення за добу, намічаємо роботу для наступної зміни (консультації інших спеціалістів, обстеження хворих).

В своїй роботі я користуюсь правилами внутрішнього розпорядку і наказами:

- № 110 від 08.09.1994 р. “Про удосконалення заходів, профілактики висипного тифу та педикульозу”.

- №288 від 23.07.2003 р. “Інструкції про санітарно – епідемічний режим лікарні”.

- № 408 від 12.07.1989 р. “Про заходи по зниженню захворювань вірусним гепатитом в країні”.

- ОСТ № 42-21-2-85 “Стерилізація та дезинфекція виробів медичного призначення. Методи та засоби. Режими”.

- № 147 від 04.05.2001 р. “Про вдосконалення організації медичної допомоги хворим на ВІЛ-інфекцію / СНІД та методичні рекомендації з ВІЛ – інфекції (СНІДу)”.

-№955 від 05.11.2013"Про затвердження нормативно-правових актів щодо захисту від зараження ВІЛ-інфекцією при виконанні професійних обов’язків".

- 89 від 27.05.2008р. «Універсальні методи професійної профілактики інфекцій, що передаються через кров у тому числі ВІЛ-інфекція».

- № 181 від 04.04.2008р. «Про затвердження медичних рекомендацій, епідеміологічний нагляд за інфекціями області хірургічного втручання та їх профілактики у лікарні».

- № 236 від 4.04.2012р. “Про організацію контролю та профілактики післяопераційних гнійно-запальних інфекцій, спричинених мікроорганізмами, резистентними до дії антимікробних препаратів”.

Сестринську підготовляю до роботи на добу. В нашій сестринській дві раковини: одна для миття рук, інша для обробки інструментів. Для гігієнічного миття рук я використовую рідке мило в дозаторі і одноразові-паперові рушники. Для антисептики рук використовуємо антисептик “Стериліум” в дозаторі.

Також тут знаходиться кварцева лампа. Кабінет кварцується 4 рази на добу по графіку. В сестринський стоїть дві шафи, сейф,. В сейфі зберігаються сильнодіючі і наркотичні лікарські препарати. В одній шафі знаходяться стерильні бікси, в другій шафі – дезінфікуючі засоби та ємкості для робочих розчинів. Також знаходиться засоби індивідуального захисту працівниками, які проводять діагностичні дослідження на ВІЛ-інфекцію, надають медичну допомогу та соціальні послуги людям, які живуть з ВІЛ, або контактують з кров'ю чи біологічними матеріалами людини, забрудненими ними інструментарієм, обладнанням чи предметами.

Кількість цих засобів визначається виходячи з добової форми на працівника,у кількості не менше ніж: хірургічний халат-1, гумові рукавички -3 пари з розрахунку одна пара на три години, маска -6, шапочка-1,непромокальний фартух -1, нарукавники-2, окуляри-1, захисний екран -1.

 

Порядок проведення екстреної ПКП у працівників при виконанні професійних обов’язків


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)