АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порядок надання першої допомоги

Читайте также:
  1. C. порядок расчета коэффициента чувствительности «b»
  2. II. Порядок заполнения Запроса
  3. II. Порядок заполнения Заявления
  4. II. Порядок обращения за получением социального обслуживания
  5. II. Порядок подачи и рассмотрения ходатайств о предоставлении политического убежища иностранным гражданам и лицам без гражданства в Республике Казахстан
  6. II. Порядок подготовки, защиты и оценки квалификационной работы
  7. II. Порядок прийняття і звільнення працівників
  8. II. Порядок проведения оценки качества звучания.
  9. II. ПОРЯДОК СУДНЫЙ
  10. II. Структура Переліку і порядок його застосування
  11. II.4. Порядок создания КБ
  12. III. Порядок исчисления размера вреда

1. Перша допомога організовується та проводиться негайно після закінчення або переривання випадку контакту із джерелом потенційного інфікування ВІЛ, пов'язаного з виконанням професійних обов’язків.

2. Перша допомога передбачає обробку місця контакту:

а) при пораненні голкою або іншим гострим інструментом, забрудненим кров'ю чи біологічними матеріалами людини:

місце контакту промивається водою з милом;

поранена поверхня тримається під струменем проточної води кілька хвилин або поки кровотеча не припиниться.

За умови відсутності проточної води ушкоджене місце обробляється дезінфікувальним гелем або розчином для миття рук.

При цьому не допускається стискання або тертя пошкодженого місця, видавлювання або відсмоктування крові з рани, використання розчину етилового спирту, йоду, перекису водню;

б) при потраплянні крові або інших потенційно небезпечних біологічних рідин на непошкоджену шкіру місце контакту промивається водою з милом;

в) при укусі з порушенням цілісності шкіри:

рана промивається водою, видаляються некротизовані тканини та проводиться обробка рани дезінфікувальним засобом (20 % водний розчин хлоргексидину біглюконат, 3 % перекис водню);

призначається антибактеріальна терапія;

г) при потраплянні крові або інших потенційно небезпечних біологічних рідин в очі:

око промивається водою або фізіологічним розчином.

При цьому не допускається: промивання очей милом або дезінфікувальним розчином; знімання контактних лінз під час промивання очей. Після промивання очей контактні лінзи знімаються та обробляються, після чого вони вважаються безпечними для подальшого використання;

ґ) при потраплянні крові або інших потенційно небезпечних біологічних рідин на слизову оболонку ротової порожнини:

рідина, що потрапила до ротової порожнини, випльовується, ротова порожнина декілька разів промивається водою або фізіологічним розчином;

для промивання ротової порожнини не допускається використання мила чи дезінфікувальних розчинів.

Зранку я відправляю підготовлені бікси в ЦСВ. В середині протираю ватним тампоном змоченим в 0,05% розчині нашатирного спирту(5гр. нашатирного спирту та 95гр. води), а зовні 0,015% розчином санідезу(3 таб. На 20л води). Потім в бікс вільно складаю вату і серветки, індикатор, закриваю бікс, відкриваю віконця, складаю в мішок полотняний, а потім в церату.

Стерильні бікси зберігаються в стерильному мішку в шафі. Придатні для роботи 3 доби. При відкритті бікса пишеться дата і час, цей бікс придатний для роботи одну добу.

Для роботи також готую дезинфікуючі розчини:

- 0.015% розчин санідезу для обробки(маніпуляційного столика, тапчана, раковини, біксів, валиків, штативів)

- 0,1% розчин санідезу для обробки (шприців, голок, рукавичок)

Працюю в гумових рукавичках. На шафі стоять посудини з дистильованою водою і 6% розчином перекісю водню.

Перед накриттям стерильного столику, протираю його дворазово 0,015% розчином санідезу з інтервалом 15 хвилин. В ємкість для пінцетів наливаю 6% розчин перекису водню, пінцет стерильний 6 годин. Відкриваю стерильний бікс, пінцетом виймаю стерильні серветки, індикатор, викладаю біля біксу. На етикетках підписую дата і час приготування дезінфікуючих розчинів, накриття столика, відкриття біксу. Сестринська до роботи готова.

В мої функціональні обов’язки входить прийом хворих. Усіх хворих, які щойно надійшли, знайомлю з правилами перебування хворих в стаціонарі,хворий розписується в історії хвороби, що з режимом ознайомився. Вимірюю його температуру тіла та артеріальний тиск. Звіряю паспортну частину історії хвороби, Чітко і ясно заповнюю документацію, оформляю історію хвороби (підклеюю направлення, температурний лист, вкладаю чистий листок призначення і витяг).

Перевіряю якість санобробки, проведеної в приймальному відділенні. Оглядаю хворого на педикульозу. По наказу №110 в санпропускнику є тумбочка з інструментами і розчинами для обробки хворих. Для обробки хворих на педикульоз використовую 20% розчин бензил бензоату. Плечі хворого накриваю полотняною серветкою, а потім одягаю на хворого церату. На голову хворого одягаю валик зроблений із рушника за вухом можемо тампоном змоченим в приготовленому розчині, перевіряю на алергічну реакцію, якщо реакцій не має, змочую голову, зав’язую цератою, потім полотняною серветкою на 30 хвилин. Миємо голову теплою водою з господарським милом, а потім теплим розчином оцту. На частий гребінець накладаю вату, змочену 9% теплим оцтом і починаю вичісувати гниди на білий лист паперу, який потім спалюю. Після цього частий гребінець кип’ятимо 30 хвилин. Хворого перевіряємо на педикульоз наступні 7 днів і робимо помітки в історії хвороби. Заповнюю екстрене повідомлення і передаю в СЕС.

Поступаючого хворого супроводжую в палату і доповідаю лікарю про наявність хворого. Також супроводжую хворих в усі діагностичні кабінети (ЕКГ, УЗД, ЕФГДС) і на консультації до інших спеціалістів. Тяжкохворим кардіограми роблю у відділенні.

Палатні медичні сестри нашого відділення в денний час виконують ін’єкції тільки антибіотиків, а в нічний час вечірні маніпуляції по листку призначень.

Перед ін'єкцією проводжу гігієнічне миття та гігієнічну антисептику рук за методикою обробки рук медичного персоналу:

Енергійно терти руки протягом не менше 30секунд

- терти долоня об долоню;

- зовнішню сторону долонь спочатку правою рукою, а потім лівою;

- схрестивши пальці однієї руки з іншою, терти між пальцями;

- далі однією рукою накривають іншу руку(замком) і необхідно терти в п’ясно-фаланговій зоні, спочатку однієї руки, потім іншої;

- енергійно терти круговими рухами великі пальці обох рук;

- кінчиками пальців правої руки терти долоню лівої руки і навпаки.

Одягаю стерильні рукавички, маску і виконую маніпуляції. Потім після ін’єкції шприці промиваю в ємкості з 0,1% розчині санідезу. Далі проводжу дезінфекцію шприців у 0,1% розчині санідезу – 30хвилин. Після дезінфекції промиваю під струменем води і відправляю на утилізацію. Використані голки дезінфікую уважно й обережно, з дотриманням вимог санітарного законодавства.

Одразу після використання медичні рукавички знімаю і занурюю в 0,1% розчин санідезу на 30 хвилин.Після знезараження рукавички підлягають утилізації.

Інші інструменти: затискачі, пінцет – проводиться, ополіскування, потім дезінфекція 0,1% розчином бланідас(1мл на 999мл води) на 30 хвилин, миття кожного інструменту марлевою кулькою та промивання під проточною водою 3 хвилини та дистильованою водою 0,5 хвилин.

Після промивання робимо азопірамову пробу на приховану кров.

Робочий розчин: змішую в рівних кількостях азопіраму і 3% перекису водню (1:1).

Робочий розчин повинен бути використаний на протязі 2 годин. Реактив залишаю в середині інструменту на протязі 0,5—1 хвилину, потім зливаю на серветку. При присутності темних слідів крові на медичних інструментах забарвлення спочатку фіолетове на протязі одної хвилини з переходом у рожево-бузковий колір.

Реактив зберігається у холодильнику до двох місяців у щільно закритій місткості темного кольору.

В темному місці при кімнатній температурі зберігається не більше місяця. На етикетці підписана дата. При позитивно мій пробі всім інструментам треба повторити дезінфекцію і предстерилізаційну очистку інструментів. В журналі якості предстерилізаційної очистки робимо записи про результати проб. Якщо проби позитивні, то всю обробку повторюю. Роблю запис в журналі про постановку проб та їх наслідки і тільки потім інструменти підлягають стерилізації по ОСТу.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)