АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Короткі теоретичні відомості. Попередня підготовка до роботи

Читайте также:
  1. А). Теоретичні передумови.
  2. А). Теоретичні передумови.
  3. А). Теоретичні передумови.
  4. А). Теоретичні передумови.
  5. Арбітражному керуючому забороняється розголошувати відомості, що стали йому відомі у зв’язку з його діяльністю, і використовувати їх у своїх інтересах або в інтересах третіх осіб.
  6. Базові відомості
  7. ВИХОВАННЯ У ДІТЕЙ СТАТЕВОЇ САМОСВІДОМОСТІ
  8. Відомості про складову частину документа // Відомості про ідентифікуючий документ. – Відомості про місцезнаходження складової частини в документі. – Примітки.
  9. Відомості, що становлять державну таємницю
  10. Властивості свідомості та її структура.
  11. Втрата свідомості, травми
  12. Г) теоретичні знання та практичні навички певної роботи.

Попередня підготовка до роботи

Ознайомитися з короткими теоретичними відомостями, вивчити матеріал по літературі: [1,с. 103-132]; [2,с.34-67, 78-85, 92-112); [3,с.120-150] або по конспекту лекцій. Вивчити схему досліджуваних випрямлячів (рис.1). Підготувати відповіді на контрольні питання.

 

 

 


Рис.1. Схеми випрямлячів

 

Короткі теоретичні відомості

Однотактною називається така схема випрямляння, в якій за період живлячої напруги через фазну обмотку трансформатора протікає один імпульс струму. У двотактній схемі за той же період протікають два імпульси струму по фазній обмотці назустріч один одному. Схема простого електричного випрямляча містить трансформатор, вентилі і навантаження. Трансформатор необхідний для перетворення напруги мережі до величини, зручної для випрямляння і гальванічної розв'язки випрямляча від мережі. У загальному випадку у нього р 1обмоток (фаз) в первинному ланцюзі і р 2фаз у вторинному ланцюзі..

По характеру навантаження всі схеми випрямлячів можна розбити на 3 групи:

1) випрямляч, навантаження якого не містить реактивності (випрямляч з активним навантаженням);

2) випрямляч, навантаження якого починається з індуктивності (випрямляч з індуктивним навантаженням);

3) випрямляч, навантаження якого шунтоване ємністю (випрямляч з ємнісним навантаженням).

Характер навантаження істотно позначається на процесах, що відбуваються в самій схемі випрямлення (вентилях і трансформаторі) і визначає кінцевий результат: постійну складову випрямленої напруги E 0, коефіцієнт її пульсації КП і так далі. Випрямлена (пульсуюча) напруга е 0на вихідних затисках випрямляча містить не тільки постійну складову E 0, але і цілий ряд гармонік

Коефіцієнтом пульсацій називається відношення пікової напруги змінної складової випрямленої напруги до її постійної складової. Як правило, оцінку якості випрямленої напруги проводять по співвідношенню між першою гармонікою пульсуючої напруги і постійною складовою. Відомо, що перша гармоніка імпульсів синусоїдальної

форми дорівнює половині амплітуди імпульсу, тобто Е m1 m / 2. Тоді К п1 = Е m/2 Е 0 . (1)

Примітка. При виконанні експериментів формулою (1) користуватимемося і у тому випадку, коли форма пульсуючої напруги відрізнятиметься від синусоїдальної (див. рис. 2).

 

 

 
 

 


Рис.2. До визначення коефіцієнта пульсацій

випрямленої напруги

 

Основною характеристикою випрямляча є зовнішня характеристика, що є залежністю вихідної напруги від струму навантаження E 0 =f(I 0 ).

З цієї характеристики можна визначити такі показники випрямляча, як середнє значення випрямленої напруги, струми навантаження, що допускаються, вихідна потужність, нестабільність вихідної напруги, викликана коливаннями струму навантаження, внутрішній опір (втрати) випрямляча і ін.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)