АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Експериментальна частина. 1. Переконатися, що тумблер "Мережа" вимкнений

Читайте также:
  1. I. ВСТУПНА ЧАСТИНА
  2. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА
  3. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (25 хв)
  4. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (30 хв)
  5. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (30 хв)
  6. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (33 хв)
  7. II.Основна частина
  8. II.Практична частина
  9. II.Практична частина
  10. III. Практична частина.
  11. III. Практична частина.
  12. V. Заключна частина.

1. Переконатися, що тумблер "Мережа" вимкнений. Підготувати лабораторний стенд до досліджень, для чого вибрати мостову схему випрямляння (П2- положення 3), підключити до неї П-подібний LС- фільтр ( ПЗ - в положення 3, Вк2 і ВКЗ – включені, див. мал. 4), перемикач П1 поставити в положення 1. Підключити на вихід фільтру вимірювальні прилади, для чого на контрольно-вимірювальній панелі натиснути клавішу 1 (E0, Eт, I 0). Вхід осцилографа підключити до гнізд "Осц". Включити лабораторний стенд. Переконатися в його справному стані по наявності струму I 0і напрузі E0. Збільшити вхідну напругу, поставивши П1 в положення 3. Підібрати величину опору навантаження так, щоб струм навантаження був рівний близько 50 мА. Встановити змінні резистори R2 і R3 в середнє положення.

2. Підключити до випрямляча транзисторний фільтр, поставивши ПЗ в положення 4, тобто в П-подібному фільтрі провести заміну Др1 на транзистор Т1. Поволі обертаючи R2, отримати I0 = 50 мА. Змінюючи величину R3, добитися оптимального режиму роботи транзистора, що характеризується різким зменшенням напруги пульсацій на навантаженні. При цьому змінним резистором R2 необхідно підтримувати I0 постійним.

Примітка. Оптимальність режиму перевіряється таким чином: обертання R3 в один бік дає різке збільшення пульсацій; обертання R3 в інший бік приводить до незначного зменшення пульсацій, але при цьому зменшується Е0, що говорить про збільшення втрат на фільтрі.

3. Зняти залежність при фіксованому зміщенні транзистора. Змінюючи опір резистора навантаження, встановити 2-3 значення I 0в діапазоні струмів 20-70 мА. Зміряти на виході і на вході фільтру відповідно E0, Eт, I 0і . Дані занести в табл. 10.

4. Зменшити до мінімального значення струм навантаження перемикачем П1 і резистором навантаження. Вимкнути лабораторний стенд і осцилограф.

 

 

Таблиця 10

Параметри фільтру
I 0 мА E0 В Em В мА В В КП КС Lекв Гн
                   
                   
                   

 

 

5. За експериментальними даними розрахувати КС фільтру, Lекв і . Дані ввести в табл. 10.

6.

Зміст звіту

1) Накреслити схему транзисторного згладжуючого фільтру.

2) Заповнити таблицю експериментальних і розрахункових даних.

3) Провести розрахунки КС, і Lекв по наступних формулах:

К с=0.67/ К п; = Р 0/ Р 0; L экв=2 К с/ R н.

4. Побудувати залежності КС, і Lекв від струму навантаження.

5. Порівняти властивості транзисторного фільтру з властивостями П-подібного LС-фільтра.

 

 

Робота 6 ДОСЛІДЖЕННЯ СТАБІЛІЗАТОРА

ПОСТІЙНОЇ НАПРУГИ

Мета роботи. Ознайомлення з принципом роботи стабілізатора напруги компенсаційного типу. Експериментальне визначення основних параметрів стабілізатора. Осцилоскопічне дослідження процесів в транзисторному стабілізаторі напруги.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)