АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

З курсу: «ІНФОРМАЦІЙНА ПОЛІТИКА УКРАЇНИ»

Читайте также:
  1. VІІ. Монетарна політика держави
  2. VІІ. Монетарна політика держави
  3. Антимонопольна політика . Антимонопольне законодавство.
  4. Антимонопольна політика в умовах ринкової економіки.
  5. Антициклічна політика уряду
  6. Асортиментна політика і товарна марка
  7. Асортиментна політика підприємства
  8. БЮДЖЕТНА ПОЛІТИКА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ
  9. ВАЛЮТНА ПОЛІТИКА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ
  10. Внутрішня і зовнішня політика директорії
  11. Внутрішня і зовнішня політика Директорії. Проголошення Акту злуки УНР і ЗУНР
  12. Геополітика та сучасне геополітичне становище України.

КИЇВСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА МАСОВОЇ КОМУНІКАЦІЇ

ЗАВДАННЯ

Для студентів 1 курсу магістратури заочного відділення

спеціальність 8.030201 Журналістика,

Дисципліна: «ІНФОРМАЦІЙНА ПОЛІТИКА УКРАЇНИ»

№ теми Назва теми
ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 1.
Тема 1. 1. Теоретико-методологічні основи державної інформаційної політики України Завдання: Назвіть методи вивчення державної інформаційної політики: системний, діалектичний, компаративний, конвент-аналіз, інституційний, біхевіористичний, соціологічний.
Тема 2. 1. Сучасний стан державної інформаційної політики України Завдання: поясніть, в чому полягає залежність державної інформаційної політики від політичної системи, політичного режиму
ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 2 ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 2
Тема 3. 1. Правове регулювання інформаційної сфери в Україні 2. Правове забезпечення інформаційної сфери зарубіжних країн. Інформаційні стратегії. 3. Електронний уряд. Завдання: назвіть та проілюструйте інформаційні стратегії.
Тема 4. 1. Інформаційні війни 2. Проблемні питання інформаційної політики України; здобутки і втрати 3. Інформаційна політика зарубіжних країн Завдання: наведіть приклади інформаційних війн в сучасному інформаційному просторі.

 

Система

Оцінювання знань студентів

За кредитно-модульною системою

з курсу: «ІНФОРМАЦІЙНА ПОЛІТИКА УКРАЇНИ»

Модуль1 (поточний контроль) Конспект лекцій Іспит Сума
Змістовий модульI Змістовий модульII      
   

 

Примітка: Оцінювання якості знань студентів за змістовими модулями проводиться викладачами під час проведення консультацій, у відповідності до розкладу заліково-екзаменаційної сесії, шляхом усного опитування, або письмового тестування за бальною шкалою згідно з таблицею.


 

­КИЇВСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА МІЖНАРОДНИХ ВІДНОСИН ТА ЗОВНІШНЬОЇ ПОЛІТИКИ

 

МОДУЛЬНІ КОНТРОЛЬНІ ЗАВДАННЯ

 

для студентів 1 курсу магістратури заочного відділення

спеціальності 8.030201 Журналістика

Дисципліна: „Міжнародні відносини і ЗМК”

 

№ теми Назва теми
Змістовий модуль №1. Концептуальний взаємозв’язок міжнародних відносин і ЗМК.
Тема 1 Стан і тенденції розвитку системи масової комунікації в світі. Завдання. Опрацювати питання: 1. Особливості ЗМК в умовах процесів глобалізації. 2. Зв'язок ЗМК з іншими сферами політичного життя країни і світової політики. 3. Науково-технічна революція у системі ЗМК: стан і перспективи.
Тема 2 Засоби масової інформації як форма засобів масової комунікації. Завдання. Опрацювати питання: 1. ЗМІ як структурна частина системи засобів масової комунікації. 2. Формування системи глобальних засобів масової інформації. 3. Особливості інформаційного поля у системі міжнародних відносин.
Тема 3 Особливості впливу ЗМІ на зовнішньополітичні рішення політичних еліт у сучасному світі. Завдання. Опрацювати питання: 1. Прямий вплив ЗМІ на рішення політичної еліти. 2. Опосередкований вплив ЗМІ на політичні рішення. 3. Основні технології впливу ЗМІ на представників політичної еліти.
Тема 4 Міжнародне протистояння в інформаційному полі. Інформаційні війни. Завдання. Опрацювати питання: 1. Форми використання інформаційного поля у міждержавному протистоянні. 2. Сутність, функції та завдання інформаційних воєн. 3. Інформаційна безпека та форми її забезпечення.
Тема 5 Законодавче забезпечення функціонування ЗМІ у міжнародному просторі. Завдання. Опрацювати питання: 1. Міжнародні стандарти і їх забезпечення у національному законодавстві України. 2. Діяльність міжнародних організацій в Україні по моніторингу інформаційних процесів. 3. Законодавче забезпечення процесів підготовки та розповсюдження інформації та її використання.
Змістовий модуль №2. Зовнішня політика країн Близького Сходу
Тема 6 Міжнародні новини у форматі українських друкованих ЗМІ, телебачення та радіомовлення. Завдання. Опрацювати питання: 1. Міжнародні відносини у друкованих ЗМІ. 2. Медіалізм у формуванні міжнародних стосунків. 3. «Персоналізація політики» у друкованих та електронних ЗМІ.
Тема 7 Формування позитивного іміджу України. Завдання. Опрацювати питання: 1. Вплив ресурсів мережі Інтернет на міжнародні відносини. 2. Інтернет-видання України. 3. Позиція журналіста та позитивний імідж держави. Факти і коментарі у формуванні позитивного іміджу держави. 4. Роль держави у розвитку масовокомунікаційних процесів. Інформаційна продукція: вартість і собівартість.
Тема 8 Масова комунікація як галузь індустрії в системі світової економіки. Завдання. Опрацювати питання: 1. Роль держави у розвитку масовокомунікаційних процесів. 2. Економічний еквівалент надсучасних інформаційних технологій. 3. Шляхи вдосконалення масової комунікації. 4. Вплив новітніх технологій масовоінформаційних процесів на економічний розвиток держави.
Тема 9 Новини ЗМІ – феномен міжнародного дискурсу. Завдання. Опрацювати питання: 1. Політичний дискурс влади медіа. 2. Аналіз складових соціально-політичної влади різних медіа-жанрів у масовій комунікації. 3. Глобальні агентства новин у міжнародному інформаційному потоці.
Тема 10 Медіа засоби у дипломатичній діяльності. Завдання. Опрацювати питання: 1. Медіа-дипломатія та зовнішня політика. 2. Національні інтереси та засоби їх реалізації в міжнародному середовищі. 3. Роль ЗМІ у дипломатичній практиці. 4. Структурні трансформації медіаіндустрії, їх вплив на міжнародні відносини.

 

Система

оцінювання знань студентів заочного відділення

за кредитно-модульною системою

з курсу: „Міжнародні відносини і ЗМК”

 

Модуль 1 (поточний контроль)   Конспект лекцій Іспит Сума
Змістовий модуль І Змістовий модуль ІІ      
   

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)