АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Виплати, які враховуються при обчисленні середньої заробітної плати

Читайте также:
  1. Fe, Cr, Ni, Cu, EPG (Pt и платиноидов), Ti V, P, Nb, алмазов, облицовочных камней
  2. III. ОПЛАТА ПРАЦІ, ВСТАНОВЛЕННЯ ФОРМИ, СИСТЕМИ, РОЗМІРІВ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ Й ІНШИХ ВИДІВ ТРУДОВИХ ВИПЛАТ
  3. VІІ.Участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів на основі повної загальної середньої освіти
  4. Автоматизація обліку праці та заробітної плати
  5. Аналіз оплати праці
  6. В Україні традиційно використовують дві форми оплати праці: погодинну й відрядну.
  7. Вибір матеріалу друкованої плати
  8. Вибір між знижкою i кредитом для сплати рахунків постачальників.
  9. Видатки місцевих бюджетів, що не враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів
  10. Види і форми оплати праці.
  11. Види регулювання заробітної плати
  12. Визначення вартості урожаю, обчислення й порядок сплати страхових премій.

При обчисленні середньої заробітної плати для оплати часу відпустки або виплати компенсації за невикористані дні відпустки включаються:

· основна заробітна плата;

· доплати і надбавки (за понаднормову роботу та роботу в нічний час, суміщення професій і посад, високі досягнення в праці (високу професійну майстерність), умови праці, інтенсивність праці, керівництво бригадою, вислугу років та інші);

· виробничі премії (премії, які не мають разового характеру) та премії за економію конкретних видів палива, електроенергії і теплової енергії;

· винагорода за підсумками річної роботи і за вислугу років; індексація;

· виплати за час, протягом якого за працівником зберігався середній заробіток (за час попередньої щорічної відпустки, службового відрядження тощо), та допомога у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю - тобто включаються суми лікарняних.

Одноразова винагорода за підсумками роботи за рік та за вислугу років включається при обчисленні середньої заробітної плати у всіх випадках її збереження, якщо зазначену винагороду нараховано в поточному році за попередній рік (п. 3 Порядку № 100).

Усі виплати включаються до розрахунку середньої заробітної плати у тому розмірі, в якому вони нараховані, без виключення сум відрахування на податки, стягнення аліментів тощо, за винятком відрахувань із заробітної плати осіб, засуджених за вироком суду до виправних робіт без позбавлення волі.

Премії включаються до заробітку того місяця, на який вони припадають згідно з розрахунковою відомістю на заробітну плату.

Одноразова винагорода за підсумками роботи за рік і за вислугу років включається до середнього заробітку шляхом додавання до заробітку кожного місяця розрахункового періоду 1/12 винагороди, нарахованої в поточному році за попередній календарний рік.

Якщо ця умова не виконується і винагорода нараховується в поточному році за поточний рік, то така винагорода не включається до розрахунку середньої заробітної плати.

Виплати, які не враховуються при обчисленні середньої заробітної плати:

· виплати за виконання окремих доручень (одноразового характеру),

· відпустку, матеріальна допомога, допомога працівникам, які виходять на пенсію, вихідна допомога тощо);

· компенсаційні виплати на відрядження і переведення (добові, оплата за проїзд, витрати на наймання житла, підйомні, надбавки, що виплачуються замість добових);

· премії за винаходи та раціоналізаторські пропозиції, за сприяння впровадженню винаходів і раціоналізаторських пропозицій, за впровадження нової техніки і технології, за збирання і здавання брухту чорних, кольорових і дорогоцінних металів, збирання і здавання на відновлення відпрацьованих деталей машин, автомобільних шин, введення в дію виробничих потужностей та об’єктів будівництва (за винятком таких премій працівникам будівельних організацій, що виплачуються у складі премій за результатами господарської діяльності);

· грошові і речові винагороди за призові місця у змаганнях, оглядах, конкурсах тощо;

· пенсії, державна допомога.

Дні, які не враховуються при розрахунку відпускних:

святкові; неробочі; час простою підприємства; відпустка без збереження заробітної плати.

При цьому святкові та неробочі дні необхідно відрізняти від вихідних днів — суботи та неділі, які включаються при розрахунку відпустки як календарні дні.

Святкові і неробочі дні:

1 січня — Новий рік; 7 січня — Різдво Христове; 8 березня — Міжнародний жіночий день; у квітня, або травні — Пасха (Великдень); 1 і 2 травня — День міжнародної солідарності трудящих; 9 травня — День Перемоги; 3 червня — Трійця; 28 червня — День Конституції України; 24 серпня — День незалежності України.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)