АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

НАПИСАННЯ ТЕКСТУ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  3. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  4. III. Основний зміст роботи
  5. IX. Перепишіть і зробіть письмовий переклад українською мовою наступного тексту.
  6. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  7. V. РЕЖИМ РОБОТИ, ТРИВАЛІСТЬ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ВІДПОЧИНКУ
  8. VІ. ЗАХИСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  9. VІІ. Оформлення роботи
  10. Алгоритм виконання курсової роботи
  11. Алгоритм виконання роботи
  12. АЛГОРИТМ ДІЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ТА ЗАСТУПНИКА ДИРЕКТОРА З ВИХОВНОЇ РОБОТИ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ПЕРЕВІРКИ ФАХІВЦЯМИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ

Зібрані та оброблені у процесі дослідження матеріали потребують чіткого і послідовного викладення згідно з встановленим планом курсової роботи. На цьому етапі виконання курсової роботи остаточно відпрацьовується трактування всієї теми, її теоретичне і практичне спрямування, відповідна література і стилістична форма, яка уточнює раніше сформовані наукові дослідження, висновки і рекомендації.

Загальними вимогами до викладення матеріалу курсової роботи є: чіткість побудови; логічна послідовність викладення матеріалу; переконливість аргументації; точність формулювань; виключення можливості суб'єктивного і неоднозначного тлумачення; конкретність викладення результатів дослідження; обґрунтованість і висновки пропозицій.

Загальний обсяг роботи не повинен перевищувати 35-40 сторінок друкованого тексту на папері стандартного формату, включаючи бібліографію. До загального обсягу не входять додатки.

За структурою курсова робота складається з:

титульної сторінки

змісту

вступу

першого розділу (теоретична частина)

другого розділу (аналітична частина)

третього розділу (рекомендаційна частина)

висновків та пропозицій

списку використаної літератури

додатків

відгука наукового керівника на курсову роботу

Матеріали курсової роботи розміщують відповідно до її структури.

Титульна сторінка курсової роботи оформлюється згідно зі зразком, наведеним у додатку А.

Зміст подається на початку курсової роботи. Він містить назву структурних частин роботи і нумерацію сторінок, з яких вони починаються, зокрема, вступ, розділи, параграфи, висновки та пропозиції, список використаних джерел, додатки (див. додаток Б).

У вступі обґрунтовується актуальність та практичне значення обраної теми, дається характеристика сучасного стану досліджуваної проблеми, визначається мета і завдання курсової роботи, вирішення яких дасть змогу досягти поставленої у роботі мети. Зазначається предмет і об'єкт дослідження. Наводиться коротке представлення об'єкта дослідження. Зазначається, які методи дослідження та інформаційні джерела були використані в процесі виконання курсової роботи. Рекомендований обсяг вступу - 2-3 сторінки.

Перший розділ курсової роботи (теоретична частина). У цьому розділі, як правило, розглядаються загальні теоретичні підходи щодо досліджуваного питання, робиться огляд літературних джерел, можливе порівняння різних точок зору, використовуються опубліковані статистичні дані із посиланням на джерела. Посилання на використані джерела інформації (книги, брошури, наукові статті, офіційні документи, відомчі матеріали, веб-сайти) оформлюються в кінці кожного переписаного абзацу у квадратних дужках, в яких зазначається порядковий номер зі списку літератури, наведеного в кінці роботи.

Теоретичне обґрунтування, суть, значення, класифікаційні характеристики, історія та сучасні тенденції предмета дослідження, методичні підходи викладаються якомога просто і стисло. Бажано проілюструвати текст графічними матеріалами - схемами, графіками, діаграмами тощо. Розділ, обсягом не більше 10 сторінок, розбивається на окремі параграфи.

Другий розділ курсової роботи - аналітична частина, що має бути розділена на параграфи, в яких студент, використовуючи зібраний матеріал, аналізує та розкриває зміст тих питань, що підлягають вивченню, на прикладі конкретного регіону.

Необхідно провести ретельний аналіз соціально-економічної сфери регіону, враховуючи його галузеву належність: вивчити дані форм статистичної звітності, описати інформаційну базу досліджуваних показників, навести блок-схеми взаємозв'язків при їх аналізі, провести необхідні розрахунки і сформувати аналітичні узагальнення (див. додаток В). Подальша конкретизація аналітичного дослідження передбачає обґрунтування чинників, що впливають на предмет дослідження. Необхідно виявити причини існуючого стану економічних процесів в регіоні, зробити прогнозні передбачення, підкріпити аналіз графічним матеріалом.

Особливе значення має правильне узагальнення накопиченого фактичного матеріалу, групування та обробка даних, на основі яких проводиться кваліфікований економічний аналіз, обґрунтовуються пропозиції.

Для вдосконалення набутих навичок роботи на ПЕОМ і вмінь з алгоритмізації та складання програм кожен студент у курсовій роботі повинен використати комп'ютерну техніку. Комп'ютер та стандартні програмні продукти слід використати не лише для друку, оформлення тексту та ілюстрацій, набору таблиць: обов'язковою умовою є формування економічної постановки задач із предмета дослідження та подальший аналіз основних соціально-економічних показників за розробленим алгоритмом, що дає можливість автоматизувати та спростити трудомісткі розрахунки. Автор курсової роботи може вирішити це завдання шляхом адаптації стандартних програм або розробити власну програму у будь-якому сучасному програмному середовищі.

У процесі виконання цього етапу курсової роботи слід визначити:

• поставлену наукову задачу;

• програму, за допомогою якої вона буде вирішуватися;

• базу даних (документи, що є джерелами первинної інформації);

• блок-схему алгоритму розв'язання задачі та формули розрахунку;

• результат обчислень у формі підсумкових таблиць, діаграм, графіків та інших;

• методику розв'язання задачі за допомогою ПЕОМ та аналітичний опис результатів.

Таким чином, використовуючи обчислювальну техніку та насамперед персональний комп'ютер і сучасні програмні продукти, студент аналізує основні показники функціонування регіону, що підлягає дослідженню. У цьому розділі важливим є проведення факторного (чи кореляційно-регресійного) аналізу - визначення кількісного впливу взаємопов'язаних факторів на результати діяльності підприємства. Рекомендований обсяг розділу - 12-15 сторінок.

Третій розділ роботи (рекомендаційна частина) повинен містити обґрунтування можливих напрямів вирішення досліджуваної проблеми, пропозиції автора з удосконалення методичних підходів до аналізу та планування показників функціонування регіону, реалізації резервів ефективності діяльності місцевих, регіональних та державних органів влади. Рекомендований обсяг розділу - 12 - 15 сторінок.

У висновках та пропозиціях у сконцентрованому вигляді мають бути представлені результати теоретичних та аналітичних досліджень, узагальнення пропозицій та їх ефективності, кінцеві висновки. Рекомендований обсяг висновків та пропозицій - 3-4 сторінки.

Список використаної літератури наводиться в кінці роботи і містить у абетковому порядку перелік використаних літературних джерел. Послідовність наведених матеріалів:

• Закони України;

• Укази Президента України;

• Постанови Кабінету Міністрів України;

• інструкції та нормативні акти міністерств, інших установ та відомств;

• наукова, навчально-методична, спеціальна література, періодичні видання, що видані українською або російською мовами (мовою оригіналу);

• наукова, навчально-методична, спеціальна література, що видана іноземними мовами (мовою оригіналу);

• адреси веб-сторінок.

Додатки не входять до нумерації сторінок, містять нумерацію літерами що розташовані по центру сторінки, на кожен з них є посилання в тексті.

Форму відгуку наукового керівника(в обов’язковому порядку до захисту роботи) заповнює науковий керівник.

Курсова робота подається у встановлений термін (не пізніше як за три дні до терміну зазначеного у плані навчання) керівнику від вищого навчального закладу для перевірки, рецензування і допуску до захисту.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)