АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методичні вказівки. Ключові терміни та поняття: провадження у зв’язку з нововиявленими обставинами, перегляд судових рішень у зв’язку з нововиявленими обставинами

Читайте также:
  1. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  2. Атрибути – це компоненти тегу, що містять вказівки про те, як броузер має сприйняти й обробити тег.
  3. Витрати на виробництво продукції згідно П(С)БО 16 та методичні рекомендації з формування собівартості продукції
  4. Вказівки до виконання контрольних робіт
  5. ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ
  6. ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
  7. Вказівки до вирішення задач
  8. Вказівки до компоновки міжповерхового Перекриття
  9. ВКАЗІВКИ ДО КОНСТРУЮВАННЯ
  10. Вказівки до конструювання плити
  11. Вказівки до конструювання фундаментів
  12. Вказівки до неї з дисципліни

Ключові терміни та поняття: провадження у зв’язку з нововиявленими обставинами, перегляд судових рішень у зв’язку з нововиявленими обставинами, заява про перегляд судових рішень, суд, який ухвалив рішення, постановив ухвалу, видав судовий наказ; підстави перегляду.

Особливу увагу слід звернути на такі питання:

― місце провадження у зв’язку з нововиявленими обставинами в структурі цивільного процесу;

― місце провадження у зв’язку з нововиявленими обставинами в системі перегляду;

― об’єкти перегляду у зв’язку з нововиявленими обставинами;

― нововиявлені обставини як підстави перегляду судових рішень;

― співвідношення нововиявлених обставин та нових доказів;

― перебіг строків подання заяв про перегляд у зв’язку з нововиявленими обставинами;

― оскарження судових рішень, ухвалених при перегляді у зв’язку з нововиявленими обставинами.

 

 

2.4. Зміст самостійної роботи студентів

 

Обсяг матеріалу, який виноситься на вивчення навчальної дисципліни «Перегляд судових рішень у цивільних справах», є достатньо динамічним, оскільки перебіг практики застосування судами чинного матеріального законодавства та дотримання норм процесуального права може накласти свій відбиток на змісті навчального процесу у відповідному навчальному році.

Самостійна робота студентів є важливою, а для підготовки спеціалістів, найважливішою складовою частиною навчального процесу та має на меті закріплення та поглиблення знань та навичок, одержаних на усіх видах навчальних занять; підготовку до наступних занять, заліку; формування культури розумової праці з чинними цивільними процесуальними правовими нормами, законодавством та практикою його застосування, розвинення самостійності та ініціативності у пошуку і набутті правових знань.

Самостійна робота повинна носити систематичний та безперервний характер протягом усього періоду навчання. Методичне керівництво самостійною роботою здійснює керівник курсу та викладач, який проводить семінарські заняття у навчальній групі.

На вивчення навчальної дисципліни виділяється 26годин самостійної роботи, яка розподілена за конкретними темами відповідно до тематичного плану та обсягу навчального матеріалу, який міститься у наповненні теми навчальної дисципліни.

Приступаючи до вивчення, студент повинен вчитися юридично мислити, самостійно, оцінювати ту чи іншу правову ситуацію (наприклад при вирішенні ситуаційних завдань). Більше уваги потрібно приділяти навчальній, монографічній літературі, статтям у наукових журналах.

Розкриваючи теоретичні питання, студенти повинні прагнути до максимально повного і чіткого викладу всіх проблем, що досліджуються. При цьому важливо показати діалектику їхнього розвитку, розкрити відмінності у трактуванні розглядуваних положень, провести порівняльний аналіз питань, що висвітлюються у відповідних розділах різних підручників і у спеціальній літературі.

При підготовці до семінарських занять студенти можуть використовувати рекомендовані джерела у законодавстві, серед навчальної та наукової літератури. Результати самостійної роботи студенти повинні занотовувати у свої робочі зошити з навчальної дисципліни.

З метою самостійного визначення рівня засвоєння теоретичного матеріалу студентам пропонуються питання для самоконтролю набутих знань.

Викладач, який проводить семінарські заняття, перевіряє якість проведення самостійної роботи шляхом:

- проведення перевірки конспектів опрацьованої літератури, яка рекомендувалася для вивчення теми навчальної дисципліни;

- фронтального усного опитування;

- письмового опитування студентів на початку семінарського заняття за темою;

- тестування з навчальних питань теми, у тому числі тих, які виносились на самостійну роботу (підготовку);

- виконання творчих завдань, перспективних планів удосконалення цивільного процесуального законодавства з тієї чи іншої теми.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)