АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема: Провадження у зв’язку з нововиявленими обставинами як спосіб перегляду судових рішень у цивільних справах

Читайте также:
  1. II. Методологічні засади, підходи, принципи, критерії формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  2. VII. Система підготовки кадрів до здійснення процесу формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя
  3. VIII. Шляхи, умови та очікувані результати реалізації Концепції формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  4. Адвокат у справах окремого провадження.
  5. АКТИВІЗАЦІЯ ВПРОВАДЖЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ
  6. АЛГОРИТМ ДІЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ТА ЗАСТУПНИКА ДИРЕКТОРА З ВИХОВНОЇ РОБОТИ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ПЕРЕВІРКИ ФАХІВЦЯМИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ
  7. АНАЛІЗ ОТРИМАНИХ ОПТИМАЛЬНИХ РІШЕНЬ
  8. Аналіз системи «витрати-випупуск-прибуток» як інструмент обгрунтування виробничо-маркетингових рішень
  9. Аналіз фінансових інвестицій у системі прийняття управлінських рішень.
  10. Арбітражному керуючому забороняється розголошувати відомості, що стали йому відомі у зв’язку з його діяльністю, і використовувати їх у своїх інтересах або в інтересах третіх осіб.
  11. Архіви адміністративних та судових установ Правобережної України
  12. Архіви судових установ. Магістратські архіви

Теоретична частина:

  1. Права та обов’язки осіб, які беруть участь у справі, при перегляді судового рішення у зв’язку з ново виявленими обставинами.
  2. Оскарження судових рішень, ухвалених при перегляді у зв’язку з нововиявленими обставинами.

 

Практична частина:

1. Скласти проекти наступних процесуальних документів:

- заява про перегляд рішення у зв’язку з нововиявленими обставинами;

- заява про перегляд ухвали у зв’язку з нововиявленими обставинами;

- заява про перегляд судового наказу у зв’язку з нововиявленими обставинами;

- ухвала про задоволення заяви про перегляд судового рішення.

2. Продовжте заповнення Таблиць № 1-3, що передбачені завданнями 2-4 із теми «Касаційне провадження як спосіб перегляду судових рішень» та які заповнювались при вивчені теми «Перегляд судових рішень Верховним Судом України».


3. Вирішити задачі:

3.1. Рішенням суду від 25.09.2009 р., було задоволено вимогу про визнання відумерлою спадщини, що залишалася після померлих осіб: ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, та про передачу у власність територіальної громади сільської Ради об’єктів нерухомого майна.

05.11.2009 року ОСОБА_6 звернулась із заявою про перегляд цього рішення у зв’язку з нововиявленими обставнами. У заяві вказувалось, що спадкоємцем після смерті ОСОБА_5 і ОСОБА_1 є її неповнолітня донька ОСОБА_7, а також на відсутність документів, які б підтверджували факт смерті ОСОБА_1.

Який процесуальний документ повинен постановити суд? Напишіть його.

3.2. Рішенням суду від 18 березня 2009 року було задоволено позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2, треті особи — ОСОБА_3, ОСОБА_4, про розподіл домоволодіння і визначення порядку користування земельною ділянкою.

11.08.2009 року до суду звернувся позивач з заявою про перегляд рішення у зв’язку з нововиявленними обставинами. Свою заяву мотивував тим, що звернувся для реєстрації рішення в органи БТІ, однак в реєстрації йому було відмовлено з тих підстав, що у зв’язку з прибудовою у нього та ОСОБА_2 змінилися частки у домоволодінні. Частки всіх співвласників не складають цілого. Ці обставини йому стали відомі лише тільки 16.06.2009 року, після отримання відповідної довідки про ідентифікацію прав власності.

Який процесуальний документ повинен постановити суд? Напишіть його.

 

3.3. К. звернулася до суду апеляційної інстанції із заявою про перегляд ухвали апеляційного суду у зв’язку з нововиявленими обставинами.

К. зазначала, що рішенням районного суду було задоволено позов Г. до неї про відновлення межових знаків. Ухвалою судової палати в цивільних справах апеляційного суду Черкаської області подана нею апеляційна скарга була відхилена, а рішення залишено без змін.

Посилаючись на те, що в серпні 2009 р. їй стали відомі для справи обставини, що не були їй раніше відомі і мають суттєве значення для справи, К. просила скасувати ухвалу судової палати в цивільних справах апеляційного суду.

Який процесуальний документ повинен постановити суд? Напишіть його.

3.4. Любар В.О. звернувся до суду з заявою про перегляд рішення суду за нововиявленими обставинами і просить скасувати рішення районного суду по справі за позовом Олексійко О.М. до Карпенко О.С. про визнання права власності на будівлю. Любар В.О. вважав рішення суду незаконним і необґрунтованим. Любар В.О. наводив у своїй заяві обставини, що є істотних для справи, та не були відомі йому на час розгляду справи районним судом. Любар В.О. просив скасувати рішення суду.

Який процесуальний документ повинен постановити суд? Напишіть його. Складіть проект заяви про перегляд судового рішення.

3.5. В жовтні 2010 року ОСОБА_1 звернулася до суду касаційної інстанції із заявою про перегляд у зв’язку з нововиявленими обставинами ухвали суду касаційної інстанції від 10 вересня 2010 року про скасування судового рішення і направлення справи на новий розгляд до суду першої інстанції

В жовтні 2010 року ОСОБА_1 звернулася до суду касаційної інстанції із заявою про перегляд у зв’язку з нововиявленими обставинами ухвали суду касаційної інстанції від 28 серпня 2010 року про скасування судових рішень і залишення заяви без розгляду.

Яке судове рішення постановить суд касаційної інстанції.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)