АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Є) особливості податкової звітності

Читайте также:
  1. IV. ВІКОВІ ОСОБЛИВОСТІ УЧНІВ
  2. IV. Дії підрозділів податкової міліції при отриманні запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  3. V. Особливості обліку деяких запасів
  4. V. Характерологічні особливості
  5. VIII. Особливості проходження служби військовослужбовцями, щодо яких провадиться дізнання, досудове слідство або справа розглядається судом чи вирок суду набрав законної сили
  6. Адміністративно-правові відносини, їх структура, особливості та види.
  7. Аналіз документів: поняття, види, особливості застосування
  8. Аналіз інвестиційної діяльності підприємства за даними фінансової звітності.
  9. Анатомо – фізіологічні особливості дитячого організму та характерні патологічні стани в різні вікові періоди.
  10. Анатомо-фізіологічні особливості доношеної новонародженої дитини
  11. Анатомо-фізіологічні особливості органів і систем
  12. Анатомо-фізіологічні особливості підшкірно-жирової клітковини

Податкова звітність являє собою сукупність дій платника податків (або особи, його що представляє) і податкового органу по складанню, веденню й здачі документів установленої форми, які містять відомості про результати діяльності платника податку, його майнове становище й фіксують процес обчислення податку, а також суму, що підлягає сплаті до бюджету. Податкова звітність здійснюється платником податку (або його представником, податковим агентом) самостійно й подається в податкові органи за підсумками звітного періоду у встановленим законодавством термін.

Платник податків не подає податковому органу податкової звітності в таких випадках:

1) якщо звітність про виконання податкового обов'язку подає податковий агент;

2) якщо платник податків входить до складу консолідованої групи платників податків за податками, звітність щодо яких подається головним підприємством.

Податкову звітність платник податків може подавати безпо­середньо податковому органу або направлятися йому поштою.

Строки податкової звітності встановлюються по кожному податку окремо. Першим днем подання податкової звітності вважається день, що слідує за днем закінчення звітного періоду. У випадках, якщо останній день подання податкової звітності є вихідним або святковим, днем подання звітності вважається перший робочий день, що слідує за вихідним (святковим) днем.

У вузькому значенні слова податкова звітність являє собою сукупність податкових документів, що фіксують обчислення податку й визначення суми, що підлягає до сплати. Податкові документи складаються із чотирьох груп133.

/. Розрахунково-декларативна документація - документи, у яких фіксуються податкові розрахунки й суми податків. По кож­ному податку існує єдиний розрахунковий документ, що подається платником податків до податкового органу у встановлений законо­давством строк. У розрахунково-декларативних документах вказу­ються строки, база оподаткування, податкові пільги, розмір податкової ставки.

2. Довідкова документація - документи, які містять довідкові
відомості, що деталізують дані для обчислення податків, якими
розшифровуються або обґрунтовуються податкові розрахунки. Така
документація поділяється на:

- документи, необхідні для обчислення податків;

- документи довідкового характеру, що не впливають на обчислення сум податків.

3. Облікова документація - документи, що є зведеними формами
податкового обліку. Так, первинні документи бухгалтерського обліку,
накопичуючись і систематизуючись у податковому обліку, підлягають узагальненню за певний період. Після цього в згрупованому виді документи визначають суму податків, що підлягають внесенню до бюджетів.

4. Податкові повідомлення - документи, які направляють податкові органи платникам податків, інформуючи їх про строки й суми податку, що підлягає сплаті (або доплаті). Уперше в СРСР повідомлення з'явилися в 1934 році на заміну так званих окладних листів по сільськогосподарському податку.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)