АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Документи різних видів. Вимоги до оформлення

Читайте также:
  1. II. Вимоги до приміщень зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних засобів.
  2. III. Особливі вимоги, які пред'являються до зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних речовин.
  3. IV. Вимоги до оформлення ветеринарних документів на переміщення тварин
  4. V. Вимоги до транспортування вакцин, анатоксинів та алергену туберкульозного
  5. VІІ. Оформлення роботи
  6. А)економія за рахунок масштабів, тов..диференціація, вимоги інцест., перехідні витрати, доступ до каналів розподілу, відносні перевитрати незалежно від масштабу
  7. Б) Вимоги безпеки під час роботи
  8. Б) Вимоги безпеки під час роботи.
  9. Б) Урядові документи Російської Федерації
  10. Б) це товари, які ввозяться на митну територію України, які після оформлення митних процедур випускаються у вільний обіг.
  11. Бланк документа, вимоги, що пред’являються до нього.
  12. Будинки і споруди. Громадські будинки. Загальні вимоги

 

План

1. Документи щодо особового складу.

2. Службова документація.

2.1. Довідково-інформаційні документи.

2.2. Розпорядчі документи.

2.3. Організаційні документи.

Завдання

1. Подані речення запишіть у такій послідовності, щоб вони утворили зв’язний текст. З’ясуйте, що це за документ і яких реквізитів не вистачає, допишіть їх.

Протягом 2010 – 2013 років працював кухарем в їдальні ЗАТ «Половки». У 1998 році пішов у перший клас середньої школи №31 м. Полтави. У 2013 році вступив до Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка на гуманітарний факультет, де навчаюсь і зараз, виконуючи обов’язки старости групи. Я, Мірошник Андрій Васильович, народився 15 грудня 1991 року в м. Полтаві. Після закінчення 9 класів у 2006 році вступив на технологічне відділення до Полтавського комерційного технікуму. 20.11.2013р. Склад сім’ї: батько – Мірошник Василь Григорович, 1960 року народження, приватний підприємець; мати – Мірошник Ганна Іванівна, 1965 року народження, домогосподарка. Підпис.

2. Дайте письмові відповіді на запитання:

а) На папері якого формату оформлюються управлінські документи? б) Вкажіть, які завширшки повинні бути поля в документах. Пригадайте, яких вимог треба дотримуватися під час оформлення сторінки документа? в) Що таке рубрикація? Від чого залежить ступінь складності рубрикації? г) Які Ви знаєте системи нумерації рубрик? На чому ґрунтується кожна з них? Поясніть.

3. Визначте вид документа:

А. Я, Сомко Ганна Петрівна, доручаю Нестеренко Ірині Вадимівні отримати належні мені кошти у розмірі 200 грн.

Б. Прошу надати мені відпустку з 10 по 20 листопада у зв’язку з сімейними обставинами.

В. Провести інструктаж із безпеки життєдіяльності – до 25 грудня поточного року. Відповідальні – керівники відділень.

Г. Звільнити ковальчук Олену Василівну, лаборанта кафедри історії України, із посади з 1 липня 2013 р. у зв’язку з виходом на пенсію. Підстава: заява О. В. Ковальчук.

Д. Видана Головко І. П., у тому, що він є студентом 1 курсу гуманітарного факультету Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка.

4. З’ясуйте, до якої групи належать види документів із попередньої вправи: за походженням, за місцем виникнення, за призначенням, за формою, за складністю.

5. Запишіть усі реквізити наступних документів: резюме, заява, характеристика, автобіографія; довідка, доповідна записка, звіт, протокол, витяг із протоколу, інструкція, наказ.

6. Напишіть лист, у якому Ви пояснюєте, чому не виконали замовлення вчасно. Визначте, який це документ: а) за найменуванням; б) за терміном зберігання; в) за призначенням; г) за технікою відтворення.

7. Розгадайте кросворд:

По горизонталі: 1. Документ, у якому коротко викладаються особисті, освітні та професійні відомості про особу. 2. Документ, у якому установа вказує на порушення її прав та інтересів з боку іншої установи і пропонує вжити належних заходів для ліквідації такого порушення. 3. Правовий акт, який встановлює основні правила організаційної діяльності установ та їх структурних підрозділів, його складають переважно під час створення нових підприємств чи установ. 4. Документ, який засвідчує факти біографії або діяльності особи чи установи, надається на їх вимогу до іншої установи. 5. Документ, який визначає точний перелік запланованих до виконання робіт чи заходів, їх послідовність, обсяг.

  1            
2          
3                
  4            
5        
                         

 

Ключ:

Якщо кросворд розгадано правильно, то у виділеному стовпчику має бути назва документа щодо особового складу.

Напишіть складну заяву про прийняття на посаду інформаційного менеджера.

8. Продовжіть речення:

Наказ – це ….

Накази щодо особового складу регламентують ….

Кожний пункт наказу починається з ….

Реквізити наказу такі ….

Наказ набуває чинності з моменту ….

 

9. Підготуйтесь до модульної контрольної роботи.

Література

1. Глущик С. В. Сучасні ділові папери / С. В. Глущик, О. В. Дияк, С. В. Шевчук. – К.: АСК, 2001. – 400 с.

2. Зубенко Л. Г. Ділові папери в менеджменті / Л. Г. Зубенко, В. Д. Нємцов, М. О. Чупріна. – К.: ЕксОб, 2002. – 272 с.

3. Кузнецова Т. В. Документы и делопроизводство: справ. пособие / Т. В. Кузнецова, М. Т. Лихачев, А. Л. Райхцаум, А. В. Соколов. – М.: Экономика, 1991. – 271 с.

4. Панченко П. П. Вступ до фаху: навч. посібник / П. П. Панченко, І. В. Захарова, Т. В. Клименко. – Черкаси: СУЕМ, 2007. – 88 с.

МОДУЛЬ 3


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)