АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ІV Технічний диктант

Читайте также:
  1. ВИЩІ НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ УКРАЇНИ. ЩО ТАКЕ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД? ПРОФЕСІЙНА ОСВІТА.
  2. Вінницький національний технічний університет
  3. Диктант как один из основных видов работы при обучении правописанию
  4. Контрольні диктанти
  5. НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
  6. Національний технічний університет України
  7. Оперативний (оперативно – технічний) облік – це система спостереження і контролю за окремими господарськими процесами та операціями з метою керівництва ними в міру їх здійснення.
  8. Первомайський політехнічний інститут
  9. Подготовительный диктант.
  10. Пояснювальний диктант
  11. Работа над ошибками диктанта.

З’ясуйте, зміст яких понять розкривають ці визначення:

1. Сукупність реквізитів, розташованих у певній послідовності на бланку

2. Друкована стандартна форма документа з реквізитами, що містять постійну інформацію

3. Напис службової особи на документі, який містить вказівку щодо подальшої роботи з документом

4. Особа, що відправляє документ

5. Письмове привітання з нагоди ювілею або іншої важливої події в житті людини

6. Точне відтворення оригіналу

7. Другий примірник документа, виданий у зв’язку з втратою першого

8. Точна вказівка проживання чи перебування кого-небудь

9. Основний реквізит документа

10. Відтворення частини документа

11. Письмове повідомлення про виконання якоїсь роботи

12. Матеріальний об’єкт, що містить у зафіксованому вигляді інформацію, оформлений у заведеному порядку і має юридичну силу

 

 

V Виконання вправ

Вправа 1. Прочитайте, знайдіть і виправте помилки. Запишіть:

А. 1. Питання внесене у повістку дня. 2. Дев'ятим пунк­том записано інформація про соціальний захист населення. 3. Комітету треба ще працювати дві неділі. 4. На 12 люте ситуація склалася дуже складна. 5. З цього приводу я б хотів добавити ще кілька слів. 6. Стаття складається з трьох строчок. 7. Все це дуже добре викладено на бумазі, а в житті все не так. 8. Я теж притримуюсь такої думки.

Вправа 2. Перекладіть речення українською мовою:

1. По первому вопросу повестки дня выступил предсе­дательствующий на собрании академик. 2. Товары, принятые от иностранных граждан, продаются по ценам ниже рыночных. 3. Выступающие долго спорили по мерам оказания материальной помощи пострадавшим от аварии на атомной станции, 4. По этой теме принято соответствующее решение. 5. Товары отпускаются по купонам. 6. По оконча­нию курсов менеджмента вручаются свидетельство и сертификат, который дает право работать за границей. Справки по телефонам. 7. Председатель государственной комиссии по изучению последствий аварии был приглашен на заседание. 8. Вход в здание только по пропускам.

Б. 1. Починаючи сьогодні програму, мені подумалось, що ми все ж не все зробили, або поліпшити ситуацію. 2. У прошлому році закупили 10 т сировини, а цього року закупаємо усе на ринку. 3. Виробництво скоротилося із-за нехватки сировини. Але в слідуючому році планується збільшити... 4. Більша частина активу осталася і продовжу­ють свою справу. 5. Роботу відложили на місяць. 6. Місцеві власті заборонили проведення зустрічей. 7. Може настати екологічна катастрофа завдяки тому, що буде горіти нафта. 8. На жаль, справи не змінюються у кращу сторону.

В. 1. Комиссией внесены предложения по пониженню уровня цен. 2. Подписаны соглашения по многим вопросам. 3. Составители пособия предлагают разнообразную информацию по самым различным правовым вопросам. 4. Начала работу инспекция по контролю за разоружением. 5. Желающим выехать за рубеж по любым причинам советуем иметь справочник "Американское иммиграционное законодательство и аспекты выезда из России". 6. В новое здание реабилитационного центра по традиции первыми вошли священнослужители.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)